Warme kleertjes & pyjama's

Warme pyjama voor jouw baby, biologisch katoen, basic en comfortabel, fijn om in te slapen

Nieuw bij Pacco: Zachte & warme pyjama's voor baby's, peuters en kleuters.

Materiaal: 100% biologisch katoenen velours, dus heerlijk warm, zacht en ademend.

Bekijk alle kleding >>

Babydekens van katoen

Zachte babydekens voor in wieg of ledikant, 100% katoen, in diverse kleuren, effen of met ster, katoenen fleece of gebreide dekens.

Bekijk alle dekens >>

Waar moet ik op letten bij het kiezen van de juiste maat?

Bij kleding kun je nog eens een mouwtje omslaan, een inbakerdoek moet echter goed passend zijn. Een baby die teveel bewegingsvrijheid heeft met zijn armpjes zal onvoldoende tot rust komen. Een passende doek geeft een beter resultaat en is beter voor de veiligheid. Het is begrijpelijk dat je zo lang mogelijk met één maat wilt kunnen doen. Voor de meeste baby's is één maat voldoende, soms zijn er in een inbakerperiode twee maten of modellen nodig.

Bij het kiezen van de meest geschikte maat of model zijn belangrijk: de leeftijd van je baby, zijn gewicht, zijn lengte en je doel: ga je starten met inbakeren, wil je nog wat langer doorgaan of wil je (bijna) afbouwen? De meeste baby's worden gemiddeld zo'n acht weken ingebakerd. Kies de beste maat op basis van het huidige gewicht van je baby, zijn groeilijn en je doel. Trek de groeilijn van je baby door evenwijdig aan de voorgedrukte lijnen.

Groeicurves:
Meisjes, gewicht naar leeftijd
Jongens, gewicht naar leeftijd
Curven voor baby's die exclusief borstvoeding krijgen

Een meisjesbaby met gemiddeld postuur weegt bij 6 weken 4,5 kg en bij 14 weken 6 kg. Zij past een hele inbakerperiode dus prima in de Pacco Piccolo. Een forse baby van 6 weken kan al 6 kg wegen. Helaas is de Pacco Comodo dan nog te groot, zowel qua omvang als qua lengte. In het laatste voorbeeld bestaat er geen passende maat waarmee de hele inbakerperiode overbrugd kan worden.
Een geschikte combinatie is dan: de Pacco Piccolo en de Pacco Plus Large.

De eerste maanden kan een baby hard groeien. Dit wordt geleidelijk minder, de groeicurve loopt de eerste maanden vrij steil, daarna minder. Een baby van 4 maanden heeft dus een minder groot pasbereik nodig dan een baby van 4 weken.

Het postuur van je baby wordt ook bepaald door zijn lengte. Als je baby een gemiddelde lengte heeft, maar bovengemiddeld zwaar is, of als je baby een gemiddeld gewicht heeft, maar lang is voor zijn leeftijd, vraag dan per e-mail om raad. 

Pacco inbakerdoek, welke maat?