Warme kleertjes & pyjama's

Warme pyjama voor jouw baby, biologisch katoen, basic en comfortabel, fijn om in te slapen

Nieuw bij Pacco: Zachte & warme pyjama's voor baby's, peuters en kleuters.

Materiaal: 100% biologisch katoenen velours, dus heerlijk warm, zacht en ademend.

Bekijk alle kleding >>

Babydekens van katoen

Zachte babydekens voor in wieg of ledikant, 100% katoen, in diverse kleuren, effen of met ster, katoenen fleece of gebreide dekens.

Bekijk alle dekens >>

Standaard Pacco of Pacco Summer?

Zo lang binnenshuis nog een normale temperatuur heerst (slaapkamer max. 18 graden), kun je jouw baby prima inbakeren met de standaard Pacco. Ook als het binnen warmer wordt, 20-22 graden, kun je de standaard Pacco gebruiken. Hoe warmer de omgeving, hoe minder kleding jouw baby onder de Pacco aan hoeft te hebben. Daarnaast kun je op een gegeven moment de deken nog weglaten en jouw ingebakerde baby alleen onderstoppen met een laken.

Het verschil in isolatiewaarde tussen de standaard Pacco en de Summer Pacco, zal vooral in hoogzomer verschil maken. Zolang de nachten nog koud zijn (onder de 10 graden) adviseren wij de standaard Pacco. Het koelt dan binnen immers ook af.

Soorten katoen

Voordeel van de standaard Pacco is dat deze gemaakt is van geruwde katoen (flanel), dat zich goed vormt om een babylijfje. Vooral bij jonge baby's zit de standaard Pacco erg fijn. De Summer katoen kun je nog het beste vergelijken met lakenkatoen. Als jouw kindje snel warm/zweterig is van zichzelf en de omgevingstemperatuur komt niet meer onder de 22 graden, dan kun je het beste de Summer kiezen.

TOG waarde

Een nieuwe Pacco die volgens de wasvoorschriften is gewassen heeft een isolatiewaarde van 1.3 TOG. De Pacco Summer heeft een waarde van 1.0 TOG. Testinstituut TÜV Rheinland in Enschede geeft de volgende aanwijzingen:

10-20 °C 2.0-3.5 TOG
21-23 °C 1.0-2.0 TOG
24-27 °C < 1.0 TOG

 

Luchtigheid en vochtopname

Behalve de omgevingstemperatuur, is ook de luchtvochtigheid belangrijk. Wat de luchtigheid en vochtopname van beide doeken bevordert, is vaak wassen. Vergelijk met een nieuwe theedoek of handdoek. Naarmate vaker gewassen, neemt het goed vocht op. Zo werkt het bij de Pacco doeken ook, ongeacht het soort katoen. Gebruik geen wasverzachter.

Overige warmtetips

Naarmate de Pacco vaker gewassen is, zal de isolatiewaarde nog wat verminderen. Lees meer in dit artikel: Warmte, warmtestuwing, TOG waarde en veilig slapen >>

Zorg voor een veilig opgemaakt bed, zorg ervoor dat jouw baby voldoende drinkt, maak geen stressvolle uitstapjes waarvan hij onrustig wordt (volgend jaar is alles weer gemakkelijker), bij twijfel kun je jouw baby tempaturen als hij wakker is en je de inbakerdoek los maakt. Lees meer in het artikel Inbakeren als het warm is >>