Warme kleertjes & pyjama's

Warme pyjama voor jouw baby, biologisch katoen, basic en comfortabel, fijn om in te slapen

Nieuw bij Pacco: Zachte & warme pyjama's voor baby's, peuters en kleuters.

Materiaal: 100% biologisch katoenen velours, dus heerlijk warm, zacht en ademend.

Bekijk alle kleding >>

Babydekens van katoen

Zachte babydekens voor in wieg of ledikant, 100% katoen, in diverse kleuren, effen of met ster, katoenen fleece of gebreide dekens.

Bekijk alle dekens >>

Wanneer niet inbakeren? Vanaf en tot welke leeftijd inbakeren?

Wanneer jouw baby niet inbakeren:

  1. Bij dysplastische heupontwikkeling of verhoogde kans daarop *
  2. Koorts
  3. Eerste 24 uur na D(K)TP, HIB of andere vaccinaties
  4. Ernstige luchtweginfectie en/of benauwdheid
  5. Voorkeurshouding (scoliose) door een afwijking in de wervelkolom

Als jouw baby eczeem heeft of spuugt, raad ik je aan te overleggen met de jeugdarts van het consultatiebureau, je huisarts of een kinderarts.

* Dit geldt voor inbakeren op de traditionele manier of inbakerslaapzakjes die te strak om baby's benen gaan. De Pacco inbakerdoek is niet belastend voor de heupontwikkeling. Wil je 100% zeker zijn, overleg dan met een arts. Je mag de Pacco doek meenemen om te beoordelen. Ga je de Pacco niet in gebruik nemen, dan mag je de doek binnen 8 dagen retourneren.

Onzekerheid over voeding

Is geen van bovenstaande punten van toepassing, ga dan nog na of de onrust te maken heeft met de voeding of de drinktechniek van jouw baby. Voor diverse voedingsproblemen is meestal een eenvoudige oplossing te vinden. Een jeugdverpleegkundige of een lactatiekundige kan je hierbij helpen. Heeft je baby last van reflux? In dat geval raad ik je aan om contact op te nemen met de kinderverpleegkundigen en lactatiekundigen van Baby & Borstvoeding, zeer ervaren op het gebied van reflux. Je kunt hen irl of telefonisch consulteren, ook als jouw kind flesvoeding krijgt.

Borstvoeding en inbakeren

Het inbakeren van een borstgevoede baby jonger dan zes weken vraagt aandacht. Vroeg inbakeren kán namelijk een verstoring veroorzaken van het vraag-en-aanbod principe. Eenmaal ingebakerd gaat je baby immers langer en dieper slapen. Blijf je baby vaak genoeg aanleggen, minstens 8x per etmaal. Maak hem na 2 à 2,5 uur slaap wakker op het moment dat je ziet dat hij in een lichte fase van de slaap ligt: hoofdje draaien, zuigbewegingen, bewegingen van tong of mondje, lachstuipjes, oogbewegingen. Dit laat je baby vaak al zien voordat hij zijn oogjes open doen of gaat huilen. 

Als je baby niet voldoende groeit, blijf dan bij hem in de buurt en maak hem na ongeveer 1,5 uur wakker. Ook weer na het zien van bovenstaande signalen.

Het slaapzakje van TinyNanny uitermate geschikt om al in de eerste weken te gebruiken. Dit slaapzakje biedt namelijk de mogelijkheid om je baby in de foetushouding in te bakeren waardoor meer hongersignalen zichtbaar blijven.

Tot maximaal 6 maanden

Het meest recente advies is om het inbakeren voor de leeftijd van 6 maanden weer af te bouwen. Bij baby's ouder dan 6 maanden wordt het risico dat ze – ingebakerd en al - naar de buik draaien steeds groter en daarmee ook het risico op wiegendood. Is je baby (bijna) 6 maanden en lukt het hem niet om zonder de doeken te slapen, vraag dan om advies bij je jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau of een verpleegkundig babyconsulent met een eigen praktijk.

 

Reacties

baby 6 maand kan niet zonder pacco slapen

Hallo...
Onze baby is bijna 6 maand en we hebben al vele pogingen gedaan om het inbakeren te stoppen
Zelfs al een afbouw doek gekocht....maar hij blijft dan slecht slapen omdat zijn handjes steeds boven de delen komen en hem wakker houden.... Dus slaap te kort en veel huilen....
Weer ingebakerd en slaapt binnen 10 minuten heerlijk door....
Gelukkig draait hij nog niet zelf en leggen we de deken geel strak om hem heen.....
Maar toch maak ik me zorgen.....
Hoe leer ik hem zonder slapen?

Inbakeren afbouwen lukt niet

Beste Esther, jouw zoontje is aan het inbakeren gewend geraakt. Slapen met 'vrije armpjes' is voor een baby van 6 maanden anders dan voor een baby van 6 weken. Een jonge baby heeft nog geen controle over zijn armpjes, dat noemen ouders vaak 'maaien' met de armpjes of last van schrikreflexen. Een baby van 6 maanden heeft wel controle over zijn lijfje. Als er dan onrust in armen en benen is, dan zit er oververmoeidheid of overprikkeldheid onder. Of... wat ik al zei... het is gewenning.
Dek in elk geval je zoontje voldoende hoog toe. In een kort opgemaakt bed mag je je baby tot over zijn schouders toedekken. Als je dan ook laken en deken dwars legt, dan kun je deze aan de zijkant tot onder het matras onderstoppen. Lees meer: http://www.inbakeren.nl/blog/hoe-babybed-ledikant-kort-en-veilig-opmaken/

Je baby kan dan inderdaad wel zijn armen naar boven bewegen, maar druk op de schouders geeft toch rust en geborgenheid. Verder zorg je voor een heel relaxt en overzichtelijk leventje voor hem. Zijn houvast ben jij. Jouw uitstraling, jouw handelen, jouw rituelen zorgen ervoor dat hij begrijpt wat de bedoeling is.

Meer over inbakeren afbouwen lees je op: http://www.inbakeren.nl/inbakeren/afbouwen/

Succes! Groet, Sylvie Zuidam

p.s. zorg ervoor als je een armpje vrijlaat, dat dit armpje lekker warm is, liefst met een goede mouw met een boord tot op het handje.

Reactie toevoegen