Warme kleertjes & pyjama's

Warme pyjama voor jouw baby, biologisch katoen, basic en comfortabel, fijn om in te slapen

Nieuw bij Pacco: Zachte & warme pyjama's voor baby's, peuters en kleuters.

Materiaal: 100% biologisch katoenen velours, dus heerlijk warm, zacht en ademend.

Bekijk alle kleding >>

Babydekens van katoen

Zachte babydekens voor in wieg of ledikant, 100% katoen, in diverse kleuren, effen of met ster, katoenen fleece of gebreide dekens.

Bekijk alle dekens >>

Wanneer niet inbakeren? Vanaf en tot welke leeftijd inbakeren?

Wanneer jouw baby niet inbakeren:

  1. Bij dysplastische heupontwikkeling of verhoogde kans daarop *
  2. Koorts
  3. Eerste 24 uur na D(K)TP, HIB of andere vaccinaties
  4. Ernstige luchtweginfectie en/of benauwdheid
  5. Voorkeurshouding (scoliose) door een afwijking in de wervelkolom

Als jouw baby eczeem heeft of spuugt, raad ik je aan te overleggen met de jeugdarts van het consultatiebureau, je huisarts of een kinderarts.

* Dit geldt voor inbakeren op de traditionele manier of inbakerslaapzakjes die te strak om baby's benen gaan. De Pacco inbakerdoek is niet belastend voor de heupontwikkeling. Wil je 100% zeker zijn, overleg dan met een arts. Je mag de Pacco doek meenemen om te beoordelen. Ga je de Pacco niet in gebruik nemen, dan mag je de doek binnen 8 dagen retourneren.

Onzekerheid over voeding

Is geen van bovenstaande punten van toepassing, ga dan nog na of de onrust te maken heeft met de voeding of de drinktechniek van jouw baby. Voor diverse voedingsproblemen is meestal een eenvoudige oplossing te vinden. Een jeugdverpleegkundige of een lactatiekundige kan je hierbij helpen. Heeft je baby last van reflux? In dat geval raad ik je aan om contact op te nemen met de kinderverpleegkundigen en lactatiekundigen van Baby & Borstvoeding, zeer ervaren op het gebied van reflux. Je kunt hen irl of telefonisch consulteren, ook als jouw kind flesvoeding krijgt.

Borstvoeding en inbakeren

Het inbakeren van een borstgevoede baby jonger dan zes weken vraagt aandacht. Vroeg inbakeren kán namelijk een verstoring veroorzaken van het vraag-en-aanbod principe. Eenmaal ingebakerd gaat je baby immers langer en dieper slapen. Blijf je baby vaak genoeg aanleggen, minstens 8x per etmaal. Maak hem na 2 à 2,5 uur slaap wakker op het moment dat je ziet dat hij in een lichte fase van de slaap ligt: hoofdje draaien, zuigbewegingen, bewegingen van tong of mondje, lachstuipjes, oogbewegingen. Dit laat je baby vaak al zien voordat hij zijn oogjes open doen of gaat huilen. 

Als je baby niet voldoende groeit, blijf dan bij hem in de buurt en maak hem na ongeveer 1,5 uur wakker. Ook weer na het zien van bovenstaande signalen.

Het slaapzakje van TinyNanny uitermate geschikt om al in de eerste weken te gebruiken. Dit slaapzakje biedt namelijk de mogelijkheid om je baby in de foetushouding in te bakeren waardoor meer hongersignalen zichtbaar blijven.

Tot maximaal 6 maanden

Het meest recente advies is om het inbakeren voor de leeftijd van 6 maanden weer af te bouwen. Bij baby's ouder dan 6 maanden wordt het risico dat ze – ingebakerd en al - naar de buik draaien steeds groter en daarmee ook het risico op wiegendood. Is je baby (bijna) 6 maanden en lukt het hem niet om zonder de doeken te slapen, vraag dan om advies bij je jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau of een verpleegkundig babyconsulent met een eigen praktijk.

 

Inbakeren, wanneer wel of niet en hoe veilig?
Baby in foetushouding in het inbakerslaapzakje van TinyNanny

Reactie toevoegen