Ervaringen van ouders

Eind 1999 werd door de ontwerpster het eerste Pacco-prototype gemaakt dat zij gebruikte voor haar zoontje. Nu, 17 jaar later, hebben ontelbare ouders met de Pacco doek hun baby geholpen om beter te slapen. Meer rust = minder huilen = meer geluk samen.

Ervaringen van andere ouders zijn vaak fijn om te lezen. Met jouw ervaring met inbakeren kun je ook weer andere ouders helpen. Als je jouw verhaal wilt delen, mag je dit mailen naar Sylvie, de ontwerpster van de Pacco inbakerdoek: sylvie@pacco.nl. Zij plaatst jouw verhaal - met een foto van jouw ingebakerde kindje - dan bovenaan deze pagina.

Baby inbakeren - gemakkelijker in slaap vallen - minder huilen

Ervaringen van ouders met de Pacco inbakerdoeken

Julian

Na een vlotte bevalling en een prima kraamweek, ging mijn zoon opeens mega slecht drinken. Er kwamen steeds meer 'kwalen' bij en ik kon totaal niet meer genieten van de blauwe wolk. Nadat hij vanwege mogelijke KMA over is gegaan op speciale voeding ging het beter. Vanwege reflux zijn we de voeding ook gaan indikken met JBPM en tegen maagzuur krijgt hij Nexium. Toch ging het slapen niet beter. Ondanks de RRR-en...

Soms lukte het om Julian op zijn buik te laten slapen maar dat heeft toch niet onze voorkeur. Ik had Pacco doeken overgenomen van iemand, maar na een keer proberen en een mega overstuur kind heb ik ze weer in de kast gedaan.

Op een avond was de kleine man continue aan het slapen/huilen/slapen/krijsen... Ik was er klaar mee, Pacco gewoon weer aan en even laten huilen.. Hij was al snel stil... En in plaats van hem wakker maken voor zijn laatste voeding (rond 22.00/23.00 uur) hebben we hem gewoon laten slapen. Hij kwam pas om 03.00 uur! De tijd die hij ook zou aanhouden als hij wél zijn fles van 23.00 uur had gekregen.

De volgende dag heeft hij alle slaapjes de Pacco geslapen. Resultaat: een heerlijke rustige baby! Die nacht daarop hetzelfde verhaal en nu kwam hij pas om 04.00 uur. Hopelijk houdt hij deze stijgende lijn aan. Maar één ding weet ik wel, de Pacco blijft aan! Julian is nu 6 weken oud.

Groetjes, Jennifer

Inbakeren helpt baby Julian beter slapen

 

Vera

Vera is nu vier maanden. De eerste keren inbakeren (toen was ze twee maanden) waren geen succes. Vera vond het niet fijn om op haar rug te liggen. Ze sliep de eerste weken erg veel bij/op ons, dus dat had haar voorkeur, maar de nachten sliep ze wel op haar rug in de wieg.

De eerste keren nadat we Vera hadden ingebakerd, heeft oma 10 minuten bij haar gezeten met de hand op haar borst en aaiend over haar voorhoofd. Daarna sliep ze 25 minuten en uiteindelijk ging het steeds beter. Het was een kwestie van wennen.

Vera lijkt het moeilijk te hebben met nieuwe dingen. Een fopspeen, we probeerden alle merken en soorten, maar ze was geen fan. Gekolfde melk uit een fles drinken, dat duurde ook even voordat ze dat wilde.

Vera is een vrolijk meisje, ze slaapt en drinkt goed. Enige ‚Äėprobleem‚Äô is dus dat ze niet in bed kon slapen. En daar heeft het inbakeren bij geholpen. ‚Äôs Avonds slaapt ze van 22.00 tot 4.00 uur en ‚Äės morgens rond 8/9 uur in haar wieg, niet ingebakerd. Daarna wel. Meestal 1 tot soms 2 uur achter elkaar.

Soms huilt ze bij het in slaap vallen en soms huilt ze ook in haar slaap, maar daarna is ze weer stil. We weten nog niet zo goed waarom dat is.

Als ze vragen waar mag ik je voor wakker maken? Dan heb ik geen antwoord, laat mij maar lekker slapen. Maar m’n kindjes die mogen mij wakker maken :-) part of the deal.

Groet, Kim

Update:
Vera slaapt inmiddels een paar weken (denk ik) niet meer ingebakerd. De overgang naar een slaapzak ging vlekkeloos. Ook huilt ze niet meer als ze gaat slapen of tijdens het slapen. Sinds ze in haar slaapzak slaapt, slaapt ze alleen nog maar in haar eigen ledikant. Ze komt 's nachts nog 2x voor een voeding en tukt daarna weer verder.

Soms moet een baby even wennen aan het inbakeren
Baby Vera ingebakerd in de Pacco inbakerdoek

 

Kaleb

Inbakeren helpt! Overdag leg ik mijn zoontje soms in de kinderwagen, met matras erin, omdat boven slapen dan niet lukt maar ingebakerd valt hij zo in slaap en zijn de buikkrampen veel minder. 

Groet, Bernice 

In de Pacco inbakerdoek valt Kaleb zo in slaap en heeft hij minder last van krampjes

 

Troy

Hoi Sylvie, hier een foto van onze Troy. Zoals je ziet lekker in de Pacco gelegen en uiteraard heb ik je boek 'Slapen als een baby' met plezier gelezen. Je mag de foto gebruiken als je deze leuk vindt. Groet, Lydia

Inbakeren baby Troy in de Pacco inbakerdoek

 

Bonnie

Bij deze wil ik jullie hartelijk bedanken voor de Pacco doek! Onze dochter doet het geweldig, ze kan wel nog wat tegenpruttelen als ze moet gaan slapen, maar slaapt eindelijk overdag ook goed! We vinden het wel jammer dat het inbakeren in Belgi√ę niet wordt besproken en aangeraden bij Kind & Gezin/ artsen, het kon haar veel oververmoeidheid en gehuil bespaard hebben. Wij zijn alvast van plan om reclame te maken, als ik de verhalen hoor van kennissen en vriendinnen zouden er veel babies in Belgie ook gebaat zijn met inbakeren en rust en regelmaat.
Groet, Marlies (en dochter Bonnie)

Jammer dat inbakeren in Belgi√ę niet wordt besproken

 

Emma

Hoi Sylvie, 

Op 31 januari ben ik bevallen van Emma, een wolk van een baby die na de eerste week wat spugen en krampen super tevreden en makkelijk is! De 5 S-en van kinderarts Harvey Karp hebben we vanaf de eerste week gebruikt en inbakeren 's nachts. De 5 S-en waren al snel niet meer nodig en na eerst een slaapzak met flappen te hebben gebruikt waar ze snel uitgroeide slaapt ze nu al weer weken in de Pacco Piccolo.

De Pacco vond ik direct na de geboorte niet zo fijn, maar toen was ze ook nog 3,5 kg. Later - bij 4,5 kg en sterke armen - was het echt de beste doek! Mijn complimenten!! Anderen hebben nog wel iets moeite om hem goed te doen als ik het niet eerst goed uitleg, maar dat is geen probleem!

Groetjes van Margreet

* Swaddling, Side position, Shushing, Swinging en Sucking
Lees Baby's en hun uit-knop als je meer over deze methode wilt weten.

De beste inbakerdoek voor baby Emma

 

Luca

Zie mijn kleine zeemeerman ;) Mijn zoontje is pas 4,5 week en nu net 4 kilo dus hij verzuipt nog een beetje. In de Puckababy kon hij nog teveel met zijn armen dus ben ik overgegaan op de Pacco. De eerste keer ging hij na even slapen zónder vechten of verzet!

Hij slaapt overdag echt heerlijk nu! En het alleen inslapen in zijn eigen bed lukt bijna altijd. Dde keren dat het nog niet lukt wijt ik aan het feit dat hij 4,5 week is en waarschijnlijk nog bevalling en ziekenhuis onrust heeft. Luca heeft op dag 12 nog 4 dagen aan een sonde gelegen. Dus die extra onrust op het normale baby gedrag snap ik wel.

Ik vind de Pacco goed helpen bij het slapen. Afgelopen nacht sliep hij zo goed dat ik bijna durf te zeggen dat ook ik goed geslapen heb.

Groet, Nadine

Eerste keer ingebakerd
Dankzij Pacco zelf in slaap vallen zonder vechten of verzet

 

Levi

Na een uitstekende, maar snelle bevalling is mijn zoontje met 38 weken en 4 dagen geboren. Al snel wilde hij 's nachts niet in zijn wiegje slapen maar alleen bij mij of zijn vader op de buik dan sliep hij prima. Ik heb van alles geprobeerd, niets hielp dus dan maar weer op mijn borst in bed. Ik sliep wel een beetje maar echt lekker lig je niet, en het is ook gevaarlijk. Na verloop van tijd wilde hij ook overdag niet meer in zijn wiegje of de kinderwagen slapen. Ik kon niet eens douchen of hij huilde (alweer). Gevolg: ik oververmoeid, mijn zoontje moe, papa moe. De hele roze wolk was totaal weg!

Toen ik na 3,5 week op het consultatiebureau kwam en de arts vroeg: 'Hoe gaat het met u?' volgden er dikke tranen. Ik kon niet meer! Overdag kon ik ook niet bij slapen. Ze opperde het inbakeren. Dus ik gelijk 's middags hem in een normale doek ingebakerd en boven in zijn eigen kamertje in zijn wiegje gelegd. Hij sliep direct!! Ik kon mijn ogen niet geloven. Van andere mensen had ik over de Pacco gehoord dus deze daarna direct aangeschaft. Het is heel gebruiksvriendelijk en mijn zoontje vindt het helemaal prima! Hij slaapt nu van voeding tot voeding. Echt wonderbaarlijk. Twijfel je? Ik zeg echt doen! Het ziet er misschien zielig uit maar de kinderen krijgen juist een gevoel van geborgenheid (wat ze in de baarmoeder ook hadden). De Pacco heeft ook als voordeel dat de heupjes en beentjes vrij blijven!
Ik heb de Puckababy ook nog gebruikt maar daarbij maaide hij nog teveel met zijn armen, en hield hij zich nog wakker, dus deze was voor mijn zoontje totaal ongeschikt!
Groet, Annemieke

Eenmaal ingebakerd, sliep Levi direct!

 

Elize

Elize is geboren na 3 dagen wee√ęn en met een keizersnede.

Vanaf het begin huilde ze heel erg veel en kon ze zelf heel moeilijk of nauwelijks in slaap komen. Ze was heel beweeglijk en steeds met haar armpjes en beentjes aan het zwaaien, waardoor ze zichzelf steeds wakker sloeg. Door weinig slaap ging ze zich steeds overstrekken en het werd steeds erger. Wat waren we radeloos.

8 weken hebben we doorgesukkeld. Nachtenlang wakker, overdag ook veel huilen.

Ik heb toen van een vriendin een Pacco doek te leen gekregen. W√°t een verandering!

We konden het bijna niet geloven, maar ze sliep in 1 keer 5 uur achter elkaar!!

Ze moest wel even aan de Pacco doek wennen, het was eventjes 5 minuten huilen toen ze er in ging, maar na een week was dat helemaal over.

Elize werd door de doek een vrolijk rustig meisje die in een keer veel sliep. Ze sliep, en slaapt nog steeds, van fles tot fles en 's nachts slaapt ze door. Ze is zoveel vrolijker en rustiger geworden nu ze kan slapen.

Ze is nu bijna 5 maanden en probeert nu te draaien waardoor we het bakeren willen afbouwen. Deze week zijn we begonnen met 1 armpje los in de Pacco Plus doek. De slaapjes worden wel wat korter, maar dat zal wel gewoon even wennen zijn en we proberen zonder het bakeren een nieuw ritme te vinden.

Wij hebben ontzettend veel baat gehad bij de Pacco doek(en).  Dankzij de doek is Elize zoveel rustiger en vrolijker geworden!

Sylvie, het is niet in worden uit te drukken wat jij en de Pacco doek voor ons heeft betekend. Dankjewel!

Heel veel liefs, Rudy en Wies, papa en mama van Elize

Baby Elize slaapt!
Baby Elize ingebakerd in de Pacco Plus Large
Baby Elize inbakeren afbouwen, 1 armpje vrij

 

Thijmen

Hallo Sylvie,

We gebruiken nu sinds 6 weken jouw Pacco inbakerdoek. Thijmen (nu bijna tien weken oud) slaapt hierdoor weer heerlijk rustig en wordt vrolijk ondeugend kijkend wakker!

Op dit moment hebben we (sinds gisteravond) de piccolo in gebruik, qua lengte en gewicht heeft hij hem echt nodig (57 cm en 4260 gram) maar hij is lang en dun. Dus de picollo hebben we nu gecombineerd met de binnendoek van de primo. In de primo binnendoek zwemt hij echt nog en na twee keer geprobeerd te hebben en zijn armpjes op zijn buik 'terug gevonden' te hebben ben ik de doeken gaan combineren. Ik las ook dat dit tijdelijk geen kwaad kon, dus dat is fijn!

Fijn ook dat deze doeken bestaan! Bedankt hiervoor, want wij hebben onze goedlachse man weer terug en zelfs mijn zusje is na het zien van een filmpje van hem overtuigd van deze doeken. Na het opsturen van een doek naar Engeland gaat zij vandaag ook beginnen met inbakeren met haar dochtertje van 6 weken oud.

Groeten, van twee uitgeruste ouders die heerlijk genieten!
Rinske

Thijmen in de Pacco inbakerdoek

 

Pagina's

Ervaringen insturen

Wil je een foto meesturen met je bericht? Klik dan eerst op de grijze knop 'bladeren' / 'browse' (afhankelijk van de taalinstellingen van het programma waarmee je surft, heeft de knop een Nederlandse of Engelse naam). Via deze knop kun je de foto opzoeken op jouw pc. Klik daarna op de knop 'uploaden'. Na enkele seconden wordt de foto als bijlagen aan je bericht gekoppeld. Alleen GIF, JPG en PNG bestanden kunnen worden geplaatst.