Ervaringen van deskundigen

Veel verpleegkundigen van consultatiebureaus en ziekenhuizen werken naar tevredenheid met de Pacco doeken, lees hier hun mening.

Ervaringen van deskundigen met de Pacco inbakerdoeken

Kinderverpleegkundige

Beste Sylvie, al enige tijd maken we dankbaar gebruik van de door jouw geschonken Pacco doeken! Wat je al aangaf, gebruiken we alleen de Pacco doeken en niet de losse doeken. We zijn inmiddels overtuigd geraakt, de inbakerdoek is goed werkbaar en het is eenduidig, naar elkaar en naar ouders toe.

De Pacco is comfortabel voor de baby en de veiligheid van inbakeren is gewaarborgd. Ouders ervaren de Pacco als prettig en bestellen tijdens de opname een doek via de website zodat ze er thuis verder mee kunnen. 

De doeken zijn door het vele gebruik en het wassen dun aan het worden. Kun je ons van nieuw 'promotiemateriaal' voorzien? Afdeling Moeder en Kind gaan er ook mee van start. Zij geven de voorkeur aan de Pacco Primo en de Pacco Piccolo

Met vriendelijke groet, Mirjam Kievit kinderafdeling Meander Medisch Centrum 

Ervaringen met inbakeren en de Pacco inbakerdoek, verteld door deskundigen

 

Kinderverpleegkundige

Op de afdeling (Kinderchirurgie Zuid) waar ik werk, bakeren wij baby’s geregeld in. Tot voor kort deden wij dit professorisch met een luierdoek of met de puck a baby.

Mijn zoontje van 5 maanden oud bakerde ik in met behulp van de Pacco Plus Medium, welke ik bij jullie besteld had (inmiddels ben ik aan het afbouwen). Omdat ik hier uiterst tevreden over ben en denk dat het voor de kinderen van onze afdeling ook hele goede inbakerdoeken zijn (mijns inziens beter dan de puck a baby) heb ik bij jullie twee demonstratiedoeken gevraagd. En gekregen! Bedankt voor de Pacco Primo en de Pacco Piccolo. Super bedankt namens het hele team.

S. Cafferata, kinderverpleegkundige in het Sophia Kinderziekenhuis te Rotterdam

 

Kinderverpleegkundige

Hallo Sylvie,

Enige tijd geleden heb ik één en ander aan demo materiaal van jullie ontvangen. Ik wilde je even laten weten dat er veel positieve reacties op gekomen zijn. Het inbakeren met doeken, bestaande uit 2 onderdelen was voor een aantal even wennen, maar het werkt prima.

Ook het massagematje is een succes! Het is een stuk groter als een aankleedkussen, wat wel zo practisch werkt bij wat grotere baby's.

Nogmaals hartelijk dank voor de samenwerking.

Met vriendelijke groet, Kirsten Janssen

 

Jeugdverpleegkundige

Al enige jaren leen ik Pacco doeken uit aan ouders, dit met groot succes. Bijna alle ouders zijn enthousiast over de doeken, met heel vaak goed resultaat. Een enkele keer heeft het kind geen baat bij het inbakeren.

De doeken zijn vooral heel gebruiksvriendelijk, het instructieboekje wat erbij zit is ook heel duidelijk en ik adviseer ouders ook altijd om op de website te kijken. Wij hebben een aantal doeken die we aan ouders uitlenen en die kunnen ze dan een week gebruiken om uit te proberen. Als ouders tevreden zijn kunnen ze dan zelf een doek aanschaffen via jullie website.

Wij gebruiken alleen de Pacco doeken en geen losse doeken. Het materiaal van de doeken is ook erg prettig. Kortom, ik heb alleen nog maar tevreden ouders gehad over de doeken.

Carla Hemmen, jeugdverpleegkundige Centrum Jong Krommenie
GGD Zaanstreek - Waterland

 

Jeugdverpleegkundige

Beste Sylvie,
Bedankt voor uw mail. Ik zie staan dat uw benieuwd bent naar mijn mening over de Pacco en het inbakeren. Daar wil ik uiteraard wel een reactie op geven!

Zelf ben ik verpleegkundige op het consultatiebureau en raad de Pacco doeken regelmatig aan. Wij hebben sinds kort allemaal, dus elke jeugdverpleegkundige binnen het team, een eigen Pacco doek. Deze kunnen we uit lenen aan ouders om te proberen, waarna ze deze vervolgens zelf kunnen bestellen op de website. Ook verwijs ik regelmatig ouders naar uw website en uiteraard adviseren we in een stukje rust en regelmaat.

We hebben zelf een levenslustig en beweeglijk kindje, die erg druk is met zijn handjes en armpjes. Hij kan dus ook wel wat extra geborgenheid gebruiken. Om die reden zijn we gestart met de Pacco Piccolo. Hij kwam niet aan zijn diepe slaapjes toe en werd hierdoor onrustig. Omdat onze knul al 7,4 kg weegt met zijn 12 weken, zijn we nu overgestapt op de Comodo. Het bevalt ons uitstekend en onze zoon helemaal! Heerlijk vind hij het! Gisteren heeft hij zijn 2e vaccinaties gehad, waardoor hij er nu niet in kan liggen. Meteen merken we verschil in slaapduur. Dus hopen dat het nog even duurt eer hij gaat rollen! ;-)

Nou, al met al niets meer dan lof! Ik vind de doeken zeer gebruiksvriendelijk en makkelijk toe te passen. Dit is prettig, ook voor oppas oma's en een kinderdagverblijf of gastouder. Hopende u hierbij voldoende geinformeerd te hebben!

Met vriendelijke groeten
Marjoke Schippers, jeugdverpleegkundige

 

Jeugdverpleegkundige

Enige tijd geleden heb ik een Pacco inbakerdoek gekregen om uit te lenen via het consultatiebureau. We hebben daar vreselijk veel plezier van. Nu werk ik echter op een andere locatie en zou ook hier heel graag een Pacco willen hebben om uit te lenen.

We adviseren namelijk veelvuldig de doeken, maar willen ouders in de gelegenheid stellen om ze te proberen. De enige doek die we promoten is de Pacco omdat deze veilig is en het beste werkt.

Met vriendelijke groet
Irene Schneider, jeugdverpleegkundige Careyn

 

Jeugdverpleegkundige

Als jeugdverpleegkundige op het consultatiebureau heb ik positieve ervaringen met het gebruik van de Pacco inbakerdoek bij onrustige kindjes.

Sinds een aantal maanden hebben wij de mogelijkheid om de Pacco inbakerdoek uit te lenen aan ouders van kindjes die veel huilen en/of onrustig zijn. Bijna alle ouders merken een positief resultaat na de 'probeerperiode'. Wij zijn blij dat wij gebruik kunnen maken van deze uitleendoeken: de resultaten zijn goed en ouders kunnen, bij veel huilen en onrust bij hun baby, op een snelle en effectieve manier door ons geholpen worden d.m.v. de Pacco in combinatie met rust en regelmaat!

Vriendelijke groeten, Maaike, jeugdverpleegkundige

 

Jeugdartsen en -verpleegkundigen

Op 28 Juni j.l. hebben we een inhoudelijke scholing rondom huilen en inbakeren (herhaling) in onze organisatie gegeven, ter deskundigheidsbevordering. Deze scholing werd mede verzorgd door TNO en Pacco.

Deze keer hebben we het inbakeren geoefend met de Pacco Piccolo doeken, voorheen deden we dit met losse doeken.

De jeugdartsen, verpleegkundig specialisten, en verpleegkundigen JGZ waren erg enthousiast over deze doeken, ook over de DVD en het begeleidend schrijven waren ze positief. Dat ze ook Fairtrade te koop zijn sprak ons ook aan, naast de gemakkelijke manier van inbakeren.

De Pacco doeken (in elk geval de Piccolo) zullen ook door onze thuiszorgwinkels verkocht gaan worden.

Wilma van Oel
Stafverpleegkundige Kraam en Jeugdgezondheidszorg 0-4 jaar 
De Zorgboog
, zorgorganisatie regio Helmond.

 

Pedagogische zorg

Als pedagogisch hulpverleners binnen het Juliana Kinderziekenhuis hebben wij enige tijd geleden een huilbaby protocol ontwikkeld waarin wij advies geven over inbakeren om tot voldoende rust te komen. Wanneer een opname door overmatig huilen uiteindelijk noodzakelijk is, blijkt vaak dat er een grote mate van onrust is. Dit uit zich in weinig slapen, oververmoeide prikkelbare zuigelingen, soms gepaard gaand met een onrustig patroon van voeden.

Door onmiddellijk de interventie van een goede manier van inbakeren aan te bieden is de ervaring dat dit patroon snel doorbroken kan worden. In eerste instantie bakerden wij in losse doeken in. De Pacco inbakerdoek is zo gebruiksvriendelijk dat wij hiernaar overgestapt zijn. Door het zichtbare resultaat raken ouders gemotiveerd zelf een Pacco doek aan te schaffen. Gedurende de opname maken we tevens veel gebruik van het boek van Ria Blom - Regelmaat en inbakeren - om ouders inzicht te geven in de signalen van hun zuigeling en hierop af te stemmen. Uit de nieuwsbrieven halen wij zelf veel informatie die we, waar nodig, op schrift meegeven aan ouders.

We willen Pacco hartelijk bedanken voor het uitgebreide instructiemateriaal wat we direct in de praktijk kunnen gebruiken en demonstreren.

Suzanne Jansen / Marlieske Talsma
Pedagogische zorg Juliana Kinderziekenhuis Den Haag

 

Kinderverpleegkundige

Hanneke van den Brink, kinderverpleegkundige en Bebibalansa-babyconsulent is heel blij met de babymassagematrasjes die Pacco voor moeders met baby's in een opvanghuis doneert.

Hanneke: "Ik hoop dat je de babymassage matrasjes nog een tijdje in je assortiment houdt, want ik ben er heel blij mee. De baby's hebben tijdens de massage alle ruimte om zich vrij te bewegen. Het geeft niet als baby's plassen, het matje laat geen vocht door. Zo kun je ook zonder problemen je baby op je bed masseren.
Ook de matrozenlakentjes komen goed van pas gezien het feit dat de opvang alleen maar spijlenbedjes heeft, maken veel moeders er gebruik van."

 

Pagina's