Recente reacties

Hoe het bedje voor je baby veilig en kort opmaken?

Voor het kort opmaken van een babyledikant heb je een laken nodig van stevige katoen van minstens 150 centimeter breed. Ook het deken leg je dwars. Zo kun je het beddengoed aan de zijkanten tot onder het matras onderstoppen en blijft het goed zitten.

Een stevig ondergestopte baby kan minder makkelijk op zijn buik rollen, voelt zich veilig en blijft lekker warm.

Maak het ledikant op zonder dat je baby er in ligt. Daarna laat je een zijkant een klein beetje los om je baby er onder te kunnen leggen. Als je je baby in bed legt, kan er nog een vuist tussen zijn voetjes en het voeteneinde. Zorg er wel voor dat hij zijn beentjes nog kan strekken.

Dek je baby toe over zijn schouders tot zijn kinnetje. Het laken mag goed strak, let er wel op dat het matras vlak ligt en niet in een kuiltje.

Nieuw!
Uniek lakentje om het ledikant kort, veilig en stevig op te maken.

Bekijk het Pacco ledikantlaken >>

 

Trappelt je baby zichzelf onder het deken vandaan richting het hoofdeinde, dan kun je zijn bed beter opmaken als matrozenbedje. Als je het inbakeren gaat afwennen blijf je het strakke opmaken en voldoende hoog toedekken voortzetten. Je baby kan dan weliswaar zijn armpjes bewegen, maar druk op de schouders geeft je baby rust.

Als je baby moe is

Baby’s kunnen in korte tijd van heel wakker, naar moe, naar oververmoeid gaan. Om dit te voorkomen is het herkennen van lichaamstaal belangrijk. En ook timing. Je kunt voorkomen dat je baby van prikkels en moeheid overstuur raakt door hem op tijd te slapen te leggen en hem goed en stevig onder te stoppen. Een uitgeruste baby is een tevreden en blije baby!

Wist je dat baby's soms slapen met hun oogjes open?

Jonge baby's tot 3 maanden slapen soms met hun oogjes (half) open. Deze slaapfase heet 'indifferente slaap' en kan wel tot 50% van de totale slaap van een baby uitmaken. Je baby ligt dan rustig in zijn bedje met zijn oogjes open en soms zie je wat stuipjes zoals een lachje. Ook al heeft je baby zijn oogjes open, laat hem slapen, hij is niet wakker. Sommige baby's huilen in deze fase.

Baby bed kort opgemaakt

Reactie toevoegen