Recente reacties

Het nut van Twitter

Het nut van Twitter, is dat te begrijpen als je nog nooit getwitterd hebt? Ben je nieuwsgierig naar dit medium of heb je redenen om een Twitterpoging te wagen? Maak dan een account aan en volg een aantal voor jou interessante mensen. Bijvoorbeeld mensen die twitteren over hun (jouw) vak of hobby. Interessante politici of de burgemeester van je woonplaats. Lotgenoten, ervaringsdeskundigen of bekende Nederlanders. Waar wil je tijd in investeren? Want ja, het kost tijd. Zeker in het begin als je nog niet weet hoe het precies werkt.

Denk goed na over wat je in je ‘bio’ zet. Dit is een samenvatting van wat je wilt geven op Twitter.
Je kunt volgen, berichten van anderen lezen, daarop reageren, zelf een vraag stellen of een bericht retweeten (RT). Op vrijdag zie je wel eens #FF voorbijkomen, dat staat voor Follow Friday, mensen die worden aanbevolen door anderen om te volgen.

Anders dan bij Facebook en Linkedin hoef je niet wederzijds te ‘connecten’. De groep mensen die jou volgen kunnen verschillen van de mensen die jij zelf volgt. Als je elkaar wederzijds volgt, kun je een privé bericht sturen (DM = Direct Message).

Ik ben intussen zo’n twee jaar actief op Twitter en ik zou het niet meer willen missen! De kennis die via Twitter wordt gedeeld is doorgaans actueler dan welke website, folder of richtlijn dan ook.

Via Twitter vind je altijd mensen met gelijke interesses. Maar ook mensen die een andere, soms tegengestelde, soms verfrissende kijk hebben op onderwerpen die jou bezig houden. Als Twitter je niets biedt, dan volg je onvoldoende interessante mensen.

Twitter is een social medium. Wees sociaal, geef, laat zien wie je bent, dan ontvang je ook.

Gisteren retweette ik deze vraag van een moeder. En zie welke reacties daarop volgden. 

Vervolgens kan deze moeder ervoor kiezen om deze Tweeps te volgen en/of hen vervolgvragen stellen.

Als haar kindje beter gaat slapen door inbakeren zal ze dat ongetwijfeld delen op Twitter en dat wordt weer gelezen door de mensen die haar volgen. Of anderen die monitoren op #inbakeren omdat ze daar meer over willen weten.

Wat is voor jou het nut van Twitter?
Als je nog niet twittert, maar wel geïnteresseerd bent,
stel gerust je vragen, ik hoor ze graag!

Wat is voor jou het nut van Twitter? Waarom ben je geïnteresseerd?

Reacties

Ook ik vind Twitter veel

Ook ik vind Twitter veel interessants bieden. Regelmatig deel ik een link met een onderzoek of een blog die nieuwe inzichten of een frisse kijk heeft op een onderwerp. Zet ik op mijn werk op de computer in een map en ik gebruik regelmatig zoiets voor een scholing bijv als ijsbreker. Ik zou het niet willen missen itt Facebook waar ik steeds meer op uitgekeken raak..

Supersnelle reactie op vragen via Social media

Zoals jullie kunnen zien ben ik via Twitter hier terecht gekomen.
Ik ben op 22-03-2013 voor het eerst moeder geworden van een prachtige zoon. Ik geniet elke dag van het moederschap, alleen zit je soms met vragen.
Dmv Twitter en facebook kunnen ,en worden, veel ervaringen gedeeld en heb ik mijn vraag over inbakeren in de 'groep' gegooid.
Het mooie van Twitter is dat meerdere mensen wijzer worden van andermans vraag en er snel gereageerd wordt.
Ik vind het dus super nuttig ;)

Twitter biedt heel veel

Twitter biedt heel veel informatie en heel veel visies op zaken. Nuttig en handig, maar het is soms lastig bepalen waarbij je je moet aansluiten. Of welke adviezen je moet volgen. Bij mijn eerste baby (geboren in 2010) die moeilijk sliep en daardoor veel huilde ben ik op advies van de vk gaan inbakeren. Een groot succes, maar het was wel even doorbijten. September vorig jaar werd mijn tweede zoon geboren en ook hij sliep moeilijk en huilde heel veel. We besloten snel weer te gaan inbakeren, maar op twitter zag ik ook tegenargumenten voorbijkomen. En stellige twitteraars die vonden dat je baby even laten huilen mishandeling was, net als het alleen in een kamer laten slapen. Dragen en samen in een bed slapen was volgens hen de norm. Deze tegenstellingen vond ik wel om onzeker van te worden: wanneer deed ik het nou goed. Uiteindelijk heb ik het allebei gedaan: 's avonds en 's nachts inbakeren - waardoor ook deze baby nu een prima dag- en nachtritme heeft. En overdag droeg ik m'n (zware) baby in de doek: heel fijn en knus, maar mijn rug bezweek er wel bijna onder. Uiteindelijk vind je dus wel uit wat voor jou werkt - met of zonder twitter - maar soms heb ik het idee dat ik nog steeds op mijn woorden moet letten op twitter over deze kwesties, om niet een berg kritiek over me heen te krijgen. Je begrijpt: ik heb gemengde gevoelens over het nut van Twitter - maar uiteindelijk kan ik bijna niet meer zonder.

elkaar vinden

Ik ben superblij met Twitter. Ik vind het heerlijk om zo in contact te komen / te zijn met mensen die ik normaliter niet zo snel zou spreken. Ook is men erg bereid om elkaar te helpen. En elkaar te vinden. Zo vond ik met de hulp van andere twitteraars diverse mensen die wilden meewerken aan mijn blogs! En zonder Twitter had jij (Sylvie) ook niet mee kunnen werken aan onze 10 vragen blog op mijn site! Nogmaals bedankt, en mij krijg je niet weg bij Twitter!

Ik vind vooral de interactie

Ik vind vooral de interactie op twitter leuk, je hoort nieuws van alle kanten, en meningen van alle kanten met verschillende visies, die je misschien IRL niet snel hoort omdat je geen contact hebt met mensen met een totaal andere mening. Ik vind het reuze verfrissend. Zoals gezegd, interactie is voor mijn wel een must, als ik een aantal keer reageer op een tweet en daar krijg daar steeds geen reactie op, of iemand die nooit regaeert op mijn tweets dan druk ik snel op "unfollow". Ik kom iets halen en ik kom iets brengen op twitter, interactie daar draait het om voor mij,

Reactie toevoegen