Recente reacties

Het nut van Twitter

Het nut van Twitter, is dat te begrijpen als je nog nooit getwitterd hebt? Ben je nieuwsgierig naar dit medium of heb je redenen om een Twitterpoging te wagen? Maak dan een account aan en volg een aantal voor jou interessante mensen. Bijvoorbeeld mensen die twitteren over hun (jouw) vak of hobby. Interessante politici of de burgemeester van je woonplaats. Lotgenoten, ervaringsdeskundigen of bekende Nederlanders. Waar wil je tijd in investeren? Want ja, het kost tijd. Zeker in het begin als je nog niet weet hoe het precies werkt.

Denk goed na over wat je in je ‘bio’ zet. Dit is een samenvatting van wat je wilt geven op Twitter.
Je kunt volgen, berichten van anderen lezen, daarop reageren, zelf een vraag stellen of een bericht retweeten (RT). Op vrijdag zie je wel eens #FF voorbijkomen, dat staat voor Follow Friday, mensen die worden aanbevolen door anderen om te volgen.

Anders dan bij Facebook en Linkedin hoef je niet wederzijds te ‘connecten’. De groep mensen die jou volgen kunnen verschillen van de mensen die jij zelf volgt. Als je elkaar wederzijds volgt, kun je een privé bericht sturen (DM = Direct Message).

Ik ben intussen zo’n twee jaar actief op Twitter en ik zou het niet meer willen missen! De kennis die via Twitter wordt gedeeld is doorgaans actueler dan welke website, folder of richtlijn dan ook.

Via Twitter vind je altijd mensen met gelijke interesses. Maar ook mensen die een andere, soms tegengestelde, soms verfrissende kijk hebben op onderwerpen die jou bezig houden. Als Twitter je niets biedt, dan volg je onvoldoende interessante mensen.

Twitter is een social medium. Wees sociaal, geef, laat zien wie je bent, dan ontvang je ook.

Gisteren retweette ik deze vraag van een moeder. En zie welke reacties daarop volgden. 

Vervolgens kan deze moeder ervoor kiezen om deze Tweeps te volgen en/of hen vervolgvragen stellen.

Als haar kindje beter gaat slapen door inbakeren zal ze dat ongetwijfeld delen op Twitter en dat wordt weer gelezen door de mensen die haar volgen. Of anderen die monitoren op #inbakeren omdat ze daar meer over willen weten.

Wat is voor jou het nut van Twitter?
Als je nog niet twittert, maar wel geïnteresseerd bent,
stel gerust je vragen, ik hoor ze graag!

Wat is voor jou het nut van Twitter? Waarom ben je geïnteresseerd?

Reactie toevoegen