Recente reacties

Geen like, share & win maar elke maand kans!
Mei 2013

Vandaag ben ik wijzer geworden, namelijk dat 'Like, share & win' verboden is op Facebook. Aangezien mijn timeline er bij tijd en wijle uitziet als een reclamefolder betekent dit dat veel bedrijven daarvan niet op de hoogte zijn of zich er niets van aantrekken.

Facebook is duidelijk: Je mag geen enkele functie buiten het leuk vinden van een pagina gebruiken voor een actie. Vandaar acties als: Bij ... volgers verloten wij weer een cadeau.

Volgers van Pacco willen we iets concreets beloven: Elke Maand. Zo kun je de afweging maken of je de uitslag van winactie afwacht of zelf een Pacco Plus aanschaft.

Waarom een Pacco Plus?
Als je baby lekker slaapt in de Pacco doek, dan weet je dat hij ooit weer zonder inbakerdoek zal moeten slapen. Sommige ouders zien op tegen afbouwen, bang dat de onrust weer terugkeert. Soms lees ik op fora 'dramaverhalen' van ouders die wilden dat ze nooit aan inbakeren begonnen waren. Geen paniek, afbouwen lukt altijd. Zeker met de Pacco Plus! En zo nodig geef ik je wat tips-op-maat.

Veilig slapen
Vaak lees ik dat ouders het inbakeren afbouwen door de inbakerdoek steeds iets losser te doen, dat vind ik geen veilige manier. Zeker niet bij baby’s die gewend waren om strak ingepakt te slapen. Vanaf 3 maanden worden baby’s steeds sterker en behendiger. Door je baby in de afbouw-fase meer ruimte te geven, kan hij meer kracht zetten en wordt de kans op omrollen groter. Als beide armpjes dan nog opgesloten zitten, kan hij zich niet goed oprichten als hij op zijn buik terecht komt.

Sommige ouders stellen afbouwen te lang uit. Lees meer hierover in het blog Inbakeren afbouwen, wanneer en hoe?

Meedoen en winnen
Heb jij een baby die dankzij het inbakeren beter slaapt, maar voor wie het tijd is om weer zonder inbakeren te slapen? En wil jij kans maken op Pacco Plus?

1. Volg ons op Facebook, als je dat nog niet deed ;-) en ontvang elke dag een slaaptip en ander baby-nieuws!
2. Zet onder dit blog jouw antwoord op de vraag: Wat is jouw ervaring met inbakeren en waarom wil jij graag een Plus winnen?
3. Mail mij een foto van je baby-in-Pacco, dan plaats ik deze bij je reactie.

Elke laatste dag van de maand maken wij een nieuwe winnaar bekend!

De winnaars krijgen een passende Plus-maat (Medium of Large) in de kleur van hun keuze.

Inbakeren afbouwen met de Pacco Plus Medium

Reacties

jammer

leuk gedaan, helaas dat ik niet in de pot erbij mocht :(. Had mijn zus er ook blij mee kunnen maken...wie weet volgende keer. Groetjes en gefeliciteerd Carla

Bedankt

Hoi Sylvie, Bedankt!! Erg leuk!

Beste Amanda

Beste Amanda, ik bedoelde niet haar lengte meten, maar de breedte ter hoogte van haar beentjes/knietjes.

De Pacco doek kan namelijk aan de onderkant niet dicht. Als dit los blijft, kan de stof in theorie naar boven schuiven en dat wil je niet. De armpjes kunnen wel stevig ingepakt worden, maar ook dan wil je dat de stof op zijn plaats blijft.

Vandaar dat ik vroeg naar de breedte. Ik denk echter dat het heel lastig wordt om de Pacco doek goed en veilig op maat te maken. Wat Rufna zei, een traditionele doek en dan goed vastzetten met spelden is waarschijnlijk de beste optie. Kan het consultatiebureau je verder helpen om haar bovenlijfje in te pakken voor het slapen? Waar woon je? Ik heb een groot netwerk, misschien ken ik iemand in jouw regio die je verder kan helpen.

pavlik

Hoi, bedankt voor de reactie. Mijn dochtertje heeft luxatie en geen dysplasie. Ze heeft eerst 5 weken een pavlikje aangehad op de hoogste stand zeg maar en mocht niet uit, ook niet voor badje oid. Na controle zat het gelukkig goed!

Nu nog 2 maanden in het pavlik tuigje ivm groeien van het bot erboven. Maar het mag wel uit om in badje te doen en het zit niet meer tot de hoogste stand.

Mijn dochtertje is ongeveer 6 kilo (hebben haar gewogen met het tuigje aan. En meten kan en mag nog niet. Denk wel zo rond de 64 cm.
Bedankt voor de info, groetjes Amanda

Wij zijn sinds zaterdag

Baby slaapt beter en huilt minder door inbakerenWij zijn sinds zaterdag begonnen met inbakeren van onze zoon. Hoewel het nog erg wennen is voor hem merken we nu al dat het huilen erg is afgenomen. Hij slaapt lekker door, drinkt goed en komt goed aan. De geborgenheid van de pacco willen we kunnen blijven bieden daarom willen we graag straks overstappen op de pacco plus.

wat een uitkomst

Baby gaat lachend in de Pacco en er lachend weer uitMijn zoontje heb ik vanaf 13 weken ingebakerd omdat hij zijn handjes helemaal ontdekt had, alleen niet goed weet hoe hij ze stil moet houden ;). Wat vindt hij het toch heerlijk in de Pacco! Hij gaat er lachend in en ook lachend weer uit.. Voor ons een uitkomst, want hij slaapt er ook in door.

Nu het afbouwen nog. We hebben al een poging gedaan, maar tevergeefs. Dus nu willen we langzaam gaan afbouwen een paar dagen een slaapje niet in de Pacco, daarna twee slaapjes op een dag enzovoort. Maar een Pacco Plus zou nog handiger zijn natuurlijk.

Hoi Amanda

Goed dat je jezelf goed geinformeerd hebt.
Hoe oud is je dochtertje nu? Hoe zwaar is ze en hoe lang? 

De Pacco Plus is helaas niet geschikt voor haar omdat de onderkant niet dichtkan.
Kun je mij wel een foto mailen van het tuigje? Hoe breed is het als ze deze aan heeft? Dan kan ik bekijken of ik een aanpassing kan doen.

niet inbakeren

op het consultatieburo wilde ze hebben dat ik mijn dochtertje ging inbakeren. Ze huilde heel vaak en wilde overdag niet in slaap komen (s nachts wel). Door op het internet te gaan zoeken heb ik besloten om het niet te doen. Dit ivm met een stuitligging geboorte van haar. Achteraf ben ik superblij dat ik het niet gedaan heb,want door controle in het ziekenhuis bleek dat ze een heupluxatie had! Ze zit nu voor 3 maanden in een tuigje. Gelukkig zijn we er op tijd bij geweest en zit haar heupje nu wel in de kom. Het huilen is heeel veel minder geworden,al heeft ze overdag nog steeds problemen met het inslapen...Mijn vraag is eigenlijk...is de pacco plus ook een inbakerdoek of kan ik deze wel gebruiken ivm haar heupjes? En natuurlijk wil ik dan kans maken op deze mooie prijs,mits ik er wat aan heb. Helaas heb ik dus geen foto van mijn baby ik pacco. Groetjes Amanda

inbakeren

Hoi Amanda,

De pacco plus of een ander inbaker systeem is niet geschikt voor het inbakeren bij heupdysplasie. Wat voor tuigje heeft je dochter aangemeten gekregen? Is dit de Pavlikbandage? Bij het behandelen van heupdyplasie is de bedoeling dat baby's hun beentjes en heupjes op den duur zo ver mogelijk gaan spreiden zodat de kop mooi in de kom gaat passen. En de kom mooi rond gevormd wordt en niet vlak is zoals nu het geval. Met risico op luxatie. Bij heupdysplasie zie je wel vaak onrustige baby's. Dit komt omdat ze natuurlijk in een bepaalde houding worden gedwongen en dit geeft natuurlijk ook spierpijn. Zeker in het begin.

Ik ben kinderverpleegkundige en heb veel ervaring vanuit het ziekenhuis met heupdysplasie en allerlei behandelingen. Daarnaast ook veel ervaring met inbakeren met de verschillende systemen die gebruikt kunnen worden. Mijn 2 dochters hebben beiden een pavlikbandage gehad. Mijn jongste dochter was erg onrustig en ook erg stijf met name links van haar lijfje. Links zat ook de grootste afwijking. Ik ben haar uiteindelijk met een grote hydrofiel luier (aden&anais) gaan inbakeren en dan alleen de bovenkant van haar lijfje. Zo konden haar beentjes wel goed gespreid liggen. Dit gaf na een week toch echt wel meer rust en viel ze sneller in slaap.

Ik hoop dat je wat aan deze info hebt.

groetjes Rufna

Een blije baby (en papa en mama)!

Baby Jip slaapt overal in zijn Pacco doekToen onze eerste, Mik, geboren werd zijn we na 3 onrustige weken gestart met inbakeren. Wat een verademing! Bij onze tweede, Jip, zijn we op de derde dag begonnen met gelijk resultaat. Genoeg slaap en daardoor een blije en tevreden baby.

Inmiddels is Jip 3 maanden oud en bakeren we nog in. Hij slaapt heerlijk en is een echt lachebekkie, doordat hij aan voldoende slaap komt. Op het moment dat hij moe is, bakeren we hem in en leggen we hem wakker weg, geen enkel probleem. Zelfs als we niet thuis zijn, houden we dit ritme aan. zo ligt hij ook regelmatig ingebakerd te slapen in de wandelwagen.

De Pacco wordt alleen te klein, omdat onze kleine vent zo hard groeit (misschien wel door alle rust ;-) ). We hadden gedacht de Pacco wel tot ongeveer 4 maanden te kunnen gebruiken, maar Jip weegt inmiddels over de 7 kg en de Pacco past bijna niet meer... Omdat Jip inmiddels van buik naar rug kan draaien, willen we graag gaan afbouwen, maar in één keer niet meer inbakeren lijkt ons niet de meest ideale manier. De Plus zou dus een echte uitkomst zijn!

 

Inbakeren heeft onze oudste rust gegeven

Pacco voor tweede kindjeInbakeren heeft onze oudste de rust gegeven die ze nog had om te slapen. En onze jongste heeft ook er baat bij, hij ligt hier in de Pacco Primo. Ik ga de Piccolo die ik ook al heb even wassen en dan de binnenkant van de kleine combineren met de buitenkant van de grotere om de overgang tussen twee maten te overbruggen.

Reactie toevoegen