Inbakeren van een baby van 6 weken

Beste Ellen,
Ligt je dochter nu in een Pacco doek te slapen? Het was fijn geweest als de mevrouw van het consultatiebureau wat meer uitleg had gegeven, want stuitigging betekent wel een verhoogde kans op heupproblemen en als je niet goed inbakert en als jouw dochtertje niet voldoende ruimte heeft voor haar benen, dan kan het wel kwaad.

Ga na of ze voldoende ruimte heeft voor haar benen nadat de Pacco geheel gesloten is. Er is genoeg ruimte als je baby haar benen in opgetrokken stand kan spreiden en volledig kan strekken. Die spreidstand noem ik ook wel ‘kikkerstand’. Als een baby heel ontspannen ligt dan zie je de benen helemaal gebogen en open liggen. Zoveel ruimte zouden haar benen moeten hebben. Op deze pagina over veilig inbakeren zie je een paar voorbeelden daarvan.
En hier meer informatie over heupontwikkeling.

Heb je er ook een gebruiksaanwijzing bij gekregen? Zo niet, dan vind je deze hier >>
En de film (1.45 min.)

Het kan zijn dat je dochter ’s nachts zo goed slaapt omdat ze overdag slecht slaapt. Op deze leeftijd is een baby dan door- en doormoe en valt als een blok in slaap. Het wil niet zeggen dat dit zo blijft. Ik zou zeggen, start eerst met inbakeren overdag en kijk hoe het gaat. Een uitgeruste baby van zes weken kan ongeveer een uur per keer wakker zijn, inclusief voeden, verschonen, knuffelen etc. Daarna is ze weer aan slapen toe. De ene keer zal ze 1,5 uur slapen en een andere keer langer, dat verschilt, maar de wakkere tijd klopt altijd. Wil je meer weten over baby’s en ritme, dan raad ik je mijn boek aan: Slapen als een baby

Succes! Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam