Rustig in slaap vallen

Hoi Brigitte,

Zoals er kindjes zijn die al rustig worden als ze op de doek worden gelegd, zijn er ook kindjes die op de 1 of andere manier automatisch blijven verzetten. Het kan ook verzetten tegen de slaap zijn. Moeite om te ontspannen. Hoeft niet perse met het inbakeren te maken te hebben.
Een fysieke oorzaak kan ik online natuurlijk niet vaststellen of uitsluiten. Maar bij reflux zie je altijd meer symptomen dan alleen een inslaaphuil. 
Onderschat je eigen uitstraling niet. Als jij weet dat je kindje bij het inbakeren/naar bed brengen gaat huilen ga je er ongemerkt misschien een beetje tegen op zien. Je zoontje voelt dat weer aan jou en reageert daarop. Een baby heeft nog geen 'filter' hij reageert meteen op wat hij voelt. Misschien al eerder dan dat je jezelf ervan bewust bent. Blijf in elk geval zelf rustig en vol vertrouwen.

Ga niet over de vermoeidheidsgrens van je baby heen. Een baby van 2,5 maand kan van nature per keer een uur, hooguit 5 kwartier wakker zijn, inclusief voeding. Hoe vermoeider hij naar bed gaat, hoe groter het verzet. Lees ook eens dit blog, inbakeren kwestie van doorzetten, misschien haal je daar nog tips uit. Succes! Groet, Sylvie