Warme kleertjes & pyjama's

Het wordt weer kouder, tijd voor een warme pyjama voor jouw baby. Er bestaat echter maar weinig babykleding van katoen en ook nog lekker warm. Daarnaast is het natuurlijk niet handig als je jouw kleintje steeds weer moet omkleden als hij gaat slapen. Daarom in de webshop van Pacco: warme kleding van biokatoen waar jouw kindje lekker in kan liggen, spelen en slapen.

Babykleding van biologisch katoen

In de meeste velours babypakjes is naast katoen, ook polyester verwerkt. Polyester laat slecht vocht door. Als een baby in kleding met polyester gaat zweten, kan het vocht niet goed weg waardoor hij vervolgens koud wordt.

Onze producten zijn gemaakt van 100% katoen, ook de velours kleding. Alle kleding in ons assortiment is zacht, warm en ademend.

De trappelzak is in Nederland nauwelijks bekend. Een trappelzak kan een baby de eerste plm. zes weken dragen ter vervanging van een broekje. Of ter voorkoming van warmteverlies. Bij broekjes worden de onderbenen of voeten nogal eens koud. Voor een kleintje is een trappelzak ook fijn om zijn trappelende benen en de grens van de zak te voelen. Begrenzing werkt voor baby’s rustgevend.

Fijne kleding om in te slapen

Jonge baby’s liggen veel. Comfortabele kleding zonder overbodige frutsels zal bijdragen aan een goede slaap. De babypakjes zorgen voor een goede warmteverdeling over baby’s lijfje, inclusief warme voetjes.

Lucht tussen laagjes kleding werkt isolerend. Trek zo nodig jouw baby twee laagjes kleding aan met lange mouw. Bij voorkeur mouwtjes met een aansluitende boord. Zo blijven de armen lekker warm en de handjes minder koud.

Onze rompers hebben mouwen die om baby’s handen gevouwen kunnen worden. Zo kan hij zichzelf niet krabben.

Aan- en uittrekken van kleding

Een jonge baby werkt niet echt mee bij het aankleden. Sommige baby’s hebben een hekel aan kleding die over hun hoofd aan moet. De kimono truitjes en overslagrompers zijn voor hen een uitkomst. Truien en shirts met knoopjes bij de hals vergemakkelijken ook het aankleden. De knoopsluiting zorgt ervoor dat de hals bedekt wordt en dat de kleding goed blijft zitten.

De rits van de babypakjes kan open tot onderaan een van de pijpjes. De slaapzak kan door de handige rits, die rondloopt, helemaal opengeklapt worden. Handig bij omkleden én verschonen.

Biologisch katoen

Aan biologisch geteelde katoen komen geen chemicaliën te pas. Onze babykleding is dus zeer geschikt voor de tere babyhuid.

De producten hebben een GOTS label. GOTS staat voor Global Organic Textile Standard, een internationale standaard voor biologische textiel. Een product is biologisch als de grondstoffen biologisch zijn én als het proces om er kleding van te maken duurzaam en milieuvriendelijk is, inclusief het verven en wassen tijdens de productie.

Pyjama’s ook in maat 86-92, 98-104 en 110-116

Peuters en kleuters willen ook behaaglijk slapen. Of spelen. Want kijk nou, dit is toch ook een heerlijk huispak?

 

Naar de webshop >>

 

Babypakje voor pasgeboren baby van biologisch katoen maat 50-56
Trappelzak biologisch katoen, reversible, in ecru, roze of blauw
Baby trui kimono, broek met boord maat 50-56 62-68 biologisch katoen velours
Babyslaapzak katoen maat 50-56 62-68
Pyjama biologisch katoen maat 86-92 98-104 110-116