Inbakeren kan tijdens alle slaapjes

Beste Sandra,
Je kunt jouw zoontje tijdens alle slaapjes inbakeren, ook overdag. Sommige ouders twijfelen of het slecht kan zijn voor baby’s ontwikkeling. Inbakeren is een hulpmiddel voor baby’s die zonder doeken nauwelijks slapen. Motorische ontwikkeling wordt juist door langdurige oververmoeidheid ongunstig beïnvloed. Je baby heeft rust nodig om in de wakkere tijd voldoende kracht te hebben om te ontwikkelen en te oefenen.

Zijn ontwikkeling wordt sterk beïnvloed door welke houding je baby aanneemt wanneer hij wakker is en de activiteiten die je als ouders onderneemt met je baby.

V.w.b. jouw twijfel over het afwennen. Wees niet bang dat jouw zoontje nooit meer uit de doeken komt. Hij raakt er misschien aan gewend, maar dat betekent dat je ook weer kunt afwennen. Hoe uitgeruster jouw baby raakt, hoe beter het ritme, hoe gemakkelijker het weer is om zonder inbakeren te slapen. Niet teveel ‘rommelen’ daarvan raakt hij alleen maar in de war. Maak een duidelijke keuze hoe je het gaat aanpakken. Ook gezien zijn leeftijd. Inbakeren mag tot max. 6 maanden mits hij uit zichzelf nog niet omrolt van rug naar buik.

Is dit voldoende antwoord op jouw vraag? Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam