Inbakeren afbouwen lukt niet

Beste Esther, jouw zoontje is aan het inbakeren gewend geraakt. Slapen met 'vrije armpjes' is voor een baby van 6 maanden anders dan voor een baby van 6 weken. Een jonge baby heeft nog geen controle over zijn armpjes, dat noemen ouders vaak 'maaien' met de armpjes of last van schrikreflexen. Een baby van 6 maanden heeft wel controle over zijn lijfje. Als er dan onrust in armen en benen is, dan zit er oververmoeidheid of overprikkeldheid onder. Of... wat ik al zei... het is gewenning.
Dek in elk geval je zoontje voldoende hoog toe. In een kort opgemaakt bed mag je je baby tot over zijn schouders toedekken. Als je dan ook laken en deken dwars legt, dan kun je deze aan de zijkant tot onder het matras onderstoppen. Lees meer: http://www.inbakeren.nl/blog/hoe-babybed-ledikant-kort-en-veilig-opmaken/

Je baby kan dan inderdaad wel zijn armen naar boven bewegen, maar druk op de schouders geeft toch rust en geborgenheid. Verder zorg je voor een heel relaxt en overzichtelijk leventje voor hem. Zijn houvast ben jij. Jouw uitstraling, jouw handelen, jouw rituelen zorgen ervoor dat hij begrijpt wat de bedoeling is.

Meer over inbakeren afbouwen lees je op: http://www.inbakeren.nl/inbakeren/afbouwen/

Succes! Groet, Sylvie Zuidam

p.s. zorg ervoor als je een armpje vrijlaat, dat dit armpje lekker warm is, liefst met een goede mouw met een boord tot op het handje.