Probeer het binnen onder de 23 graden te houden

Beste Suzan,
Ik begrijp jouw vragen, maar er is onmogelijk een algemeen antwoord te geven op vragen over warmte. Veilig slapen is van meer factoren afhankelijk dan alleen de dikte van een inbakerdoek.
De beste tip: Was de Pacco zo vaak mogelijk, dat maakt het katoen luchtiger en neemt het (nog) beter vocht op. Gebruik geen wasverzachter. Een nieuwe Pacco die volgens de wasvoorschriften is gewassen heeft een isolatiewaarde van 1.3 TOG. De Pacco Summer heeft een waarde van 1.0 TOG. Testinstituut ÜV Rheinland geeft de volgende aanwijzingen:

10-20 °C 2.0-3.5 TOG
21-23 °C 1.0-2.0 TOG
24-27 °C < 1.0 TOG

 

Behalve de omgevingstemperatuur is ook de luchtvochtigheid belangrijk. Nu is deze binnenshuis meestal redelijk stabiel en gemiddeld, maar een natte luier isoleert bijvoorbeeld minder dan een droge luier. In niet-ademende kleding kan je baby vochtig worden en van met een vochtig huidje koelt hij af, enzovoort.

Naarmate de Pacco vaker gewassen is, zal de isolatiewaarde nog wat verminderen. Lees meer in dit artikel: Warmte, warmtestuwing, TOG waarde en veilig slapen >>

Zorg voor een veilig opgemaakt bed, zorg ervoor dat jouw baby voldoende drinkt, maak geen stressvolle uitstapjes waarvan ze onrustig wordt (volgend jaar is alles weer gemakkelijker), bij twijfel kun je haar tempaturen als ze wakker is en je de inbakerdoek los maakt. Lees het artikel Inbakeren als het warm is >>

Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam