Meer informatie voor Amanda

Beste Amanda,
Goed reageren op het inbakeren en daarna lijkt het niet meer te werken, dat zien we heel vaak in de praktijk. Meestal gaat het om een oververmoeide baby die een dag of een paar dagen flink heeft bijgeslapen en voor zijn doen nooit zo uitgerust is geweest. Hij heeft ineens weer nieuwe kracht om zich tegen de slaap te verzetten. Ga niet twijfelen, maar blijf kijken naar zijn lichaamstaal en hou een vaste volgorde aan van slapen-voeden-wakker-slapen-voeden-wakker. Doe dit niet strak op de klok maar aan de hand van wat jouw baby laat zien.

Een uitgeruste en goed groeiende baby van 5 weken oud kan maximaal een uur wakker zijn inclusief de voeding. Daarom meteen voeden als hij wakker wordt, verschonen, boertje, knuffelen, etc. wat je gewend bent. Daarna paar minuutjes in de box en let dan goed op slaapsignalen. Baby moe? > naar bed.
Check of je de Pacco doek goed aan doet >>

Baby’s huilen, soms ook bij het in slaap vallen, maar als je het gevoel hebt dat je aan het doorzetten bent, lees dan eens dit blog: Inbakeren, een kwestie van doorzetten?

Als je goed kikt naar de lichaamstaal van jouw baby en de inbakerdoek zit goed, dan moet het inbakeren binnen enkele dagen tot een duidelijke verbetering leiden. Zo niet, vraag om raad bij de jeugdverpeegkundige van het consultatiebureau of bij een zelfstandig werkende verpleegkundige.
Groet, Sylvie