Warme kleertjes & pyjama's

Warme pyjama voor jouw baby, biologisch katoen, basic en comfortabel, fijn om in te slapen

Nieuw bij Pacco: Zachte & warme pyjama's voor baby's, peuters en kleuters.

Materiaal: 100% biologisch katoenen velours, dus heerlijk warm, zacht en ademend.

Bekijk alle kleding >>

Babydekens van katoen

Zachte babydekens voor in wieg of ledikant, 100% katoen, in diverse kleuren, effen of met ster, katoenen fleece of gebreide dekens.

Bekijk alle dekens >>

Inbakeren afbouwen met de Pacco Plus

Als het afbouwen van inbakeren niet lukt, komt dat omdat jouw baby gewend is geraakt aan het inbakeren. Heel logisch, maar geen paniek, je kunt inbakeren ook weer afleren. Als je dit stap voor stap doet, verloopt het afbouwen zonder stress. Met de Pacco Plus kun je baby's armen één voor één vrij laten.

Wanneer inbakeren afbouwen?

Baby’s die een aantal maanden in de Pacco hebben geslapen, hebben meestal een ritme in slapen en drinken. Dat hoeft niet precies op de klok te zijn. Als jij weet wat jouw baby aankan qua prikkels, als je aan hem ziet wanneer hij moe is en als jouw baby heeft geleerd om zelfstandig en ontspannen in slaap te vallen, kun je het inbakeren weer afbouwen. Dit lukt tussen 4 en 5 maanden meestal prima.

Het officiële advies is om baby’s vanaf 6 maanden niet meer ingebakerd te laten slapen vanwege het toenemend vermogen om naar de buik te draaien. Deze limiet kan voor stress zorgen als jouw kind in een slaapzak moeilijker in slaap valt of 's nachts weer vaker wakker wordt.

Wennen aan veranderingen

Baby’s zijn gevoelig, ook voor kleine veranderingen. Ze voelen het als ze ineens in een 'vreemde' slaapzak worden gelegd, reageren daarop door te gaan huilen of door drukke bewegingen en vallen dan moeilijker of niet meer in slaap. Lees meer in het blog Inbakeren afbouwen, wanneer en hoe >>

Pacco Plus

De ontwerpster van de originele Pacco doek heeft met de Pacco Plus een inbakerdoek ontwikkeld waarmee baby’s armpjes één voor één vrij gelaten kunnen worden om het inbakeren af te wennen.

De Pacco Plus Medium is geschikt voor baby’s vanaf 5 kg.
De Pacco Plus Large is geschikt voor baby’s vanaf 6 à 7 kg.
De Pacco Plus XL is geschikt voor baby’s vanaf 8 kg *

* Op het label staat vanaf 7 kg, maar wij vinden de XL pas goed passen vanaf 8 kg.

Vraag & antwoord Pacco Plus Medium, Large of XL? >>
(inclusief foto's en concrete voorbeelden)

Pacco Plus Medium: € 55,90
Pacco Plus Large: € 57,50
Pacco Plus XL: € 59,95

Naar de webshop >>

inbakeren afbouwen met de Pacco Plus, één armpje vrij
inbakeren afgebouwd met Pacco Plus, daarna vergelijkbaar met babyslaapzak
inbakeren afbouwen kan stapje voor stapje met de Pacco Plus
met de Pacco Plus kun je je baby inbakeren en daarna stapje voor stapje afbouwen

Reacties

Afbouwen of over op slaapzak?

Hoi Sylvia,

Ons zoontje is nu 3,5 maand en sinds gisteren rolt hij in de box van zijn rug naar de zij. Doorrollen naar de buik kan hij nog niet. We hebben al geprobeerd om zijn ochtendslaapje in de slaapzak te doen, maar dan wordt hij na een uur weer wakker en begint te huilen. Hij slaapt dan minder vast.

Is afbouwen met de doek nog op tijd? Of kunnen we beter over op de slaapzak? En hoe lang doe je gemiddeld over het afbouwen?

Alvast bedankt,

Groeten,

Michelle Menting

Afbouwen, stap voor stap. Tips.

Beste Michelle,
Je hoeft niet direct ongerust te zijn, ga stap voor stap afbouwen met de Pacco Plus.
Ik kopieer en plak even wat nuttige informatie voor jou:

Het grote voordeel van de Pacco afbouwdoek is dat je baby de Pacco al gewend is. Je doet verder alles hetzelfde, rust, regelmaat, bedritueel, inbakeren en dan één arm vrijlaten, of die het de normaalste zaak van de wereld is :)
Blijf kalm, laat niet merken dat je het spannend vindt. Jouw kleintje voelt dat aan en raakt misschien in de war.

Met het vrijlaten van één arm hebben de meeste ouders goede ervaringen. De tweede arm vrij lukt soms iets minder snel.

Maak geen tussenstap met een arm uit de binnendoek maar nog wel in de buitendoek. Als je één arm uit de armendoek laat, laat deze arm dan ook altijd uit de buitendoek. Een baby in de afbouw-leeftijd is sterk en behendig. Een beetje vrijheid of een te losse doek zal hem misschien uitnodigen tot capriolen die gevaarlijk zijn. Met één arm vrij kan je baby zich beter oprichten mocht hij onverhoopt toch op zijn buik terecht komen.

Steeds iets losser inbakeren of de inbakerdoek tijdens het slapen losmaken zijn onveilige manieren van afbouwen.

Combineer met een goed en veilig opgemaakt bed. Je kindje ervaart de stevigheid om zijn lijfje en in de praktijk gaat deze stap vaak goed.

Met welk slaapje beginnen?

Start met afbouwen tijdens de nacht of tijdens de eerste ochtendslaap. Als de ochtendslaap met één arm vrij niet zo lekker gaat, dan kun je er voor kiezen om je baby bij de volgende slaap wel weer helemaal in te bakeren. Laat de volgende dag bij de ochtendslaap weer één arm vrij, een tweede keer kan het zomaar wel goed gaan.
Als het eerste slaapje goed ging, kun je meteen een tweede slaapje met één arm vrij proberen.

Kies in elk geval een paar rustige dagen om af te bouwen. Of maak je agenda leeg waardoor je baby lekker in zijn eigen omgeving kan blijven en in zijn eigen bed kan slapen.

Hoe snel inbakeren afbouwen?

Stap voor stap afwennen kan binnen enkele dagen tot twee weken.

Zorg ervoor dat je tijdens de inbakerperiode de lichaamstaal van je baby goed leert kennen, dat je niet over zijn vermoeidheidsgrens heen gaat en dat je een voorspelbaar en gestructureerd leven-met-baby gaat leiden, dan wordt inbakeren als hulpmiddel vanzelf overbodig.

Een rustig, overzichtelijk en voorspelbaar leventje blijft voor je baby de belangrijkste basis om te ontspannen en in slaap te vallen.

Alle tips op een rijtje:

  • Ga niet over baby’s vermoeidheidsgrens.
  • Doe baby-dingen met je baby, bewaak zijn grenzen.
  • Je baby kan geen klok kijken, hij leert vertrouwen op wat er gebeurt.
  • Gapen is slapen en wakker is drinken (hou je wel aan de maximale hoeveelheid als je baby de fles krijgt)
  • Ledikant kort opmaken, baby toedekken tot zijn kin en stevig onderstoppen.
  • Doe zoals je altijd doet (bedritueel) en straal rust en zelfvertrouwen uit.
  • Vertrouw ook op je kindje dat hij in kleine stapjes kan leren.

Vind jouw zoontje het echt lastig, dan raad ik je aan om contact op te nemen met de jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau. Vraag of ze met je mee wil denken. Succes, groet, Sylvie

Afbouwen

Hallo,

Onze dochter is 4 maanden en weegt bijna 6 kilo en is 60cm. Wij willen gaan afbouwen maar ik vind het lastig welke maat we moeten nemen. Zij ligt nu in de pacco voor 4-7 kilo alleen qua lengte wordt het wel al krapjes. Wat zijn de lengtes van de afbouwdoeken? Wat kunnen we het beste doen?
Liefs,
Samantha

Pacco Plus Medium

Beste Samantha,
Ons advies is de Pacco Plus Medium. Om af te bouwen is de Pacco Plus Large echt nog te groot voor jouw dochter. De Pacco Plus Medium is onlangs 5 cm langer gemaakt. Als je een bestelling plaatst, doe dit dan in onze eigen webshop en geef dan voor de zekerheid aan, dat je de vernieuwde Pacco Plus Medium nodig hebt voor jouw baby. Of bel of app ons even van te voren, dan komt het goed!

Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

afbouwen inbakeren

Goedemorgen,
Ons zoontje van bijna 5 maanden slaapt sinds 6 weken oud in de pacco. Dat ging redelijk goed. Echter, sinds een paar dagen verzet hij zich weer erg als hij ingebakerd wordt. Bij het op bed liggen blijft hij zich verzetten in de pacco, huilt weer meer om in slaap te komen en slaapt korter. Kan het zijn dat hij toe is aan afbouwen van inbakeren? Groetjes, Marleos

Wanneer toe aan inbakeren afbouwen

Beste Marloes,
Het kan goed zijn dat jouw zoontje er aan toe is om zonder inbakerdoek te slapen. Verzet tegen de doek kan ook verzet tegen de slaap betekenen. Of overprikkeld. Of TE moe. Omdat je schrijft 'dat ging redelijk goed' weet ik niet of er al een voldoende gezond slaapritme is bereikt. Bij twijfel kun je het beste met de jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau contact opnemen. 
Als je het inbakeren wilt gaan afbouwen, lees dan inbakeren afbouwen >>
Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

1 arm vrij

Sinds vandaag begonnen met afbouwen door middel van 1 arm vrij te laten. Gaat tot nu toe goed. Echter kan ik nergens vinden of je dan continu hetzelfde armpje vrij laat of dat je deze afwisselt per slaapje of per dag?
Hoor graag wat wijsheid is. En wanneer overstappen naar 2 armpjes vrij als het goed blijft gaan?

Van 1 naar 2 armpjes vrij

Beste Nienke,
Fijn dat de eerste stap goed gaat. Steeds hetzelfde armpje vrijlaten.
Na plm. een week kun je de tweede arm ook vrijlaten. Wees erop bedacht dat de ervaring van veel ouders is dat het tweede armpje vrij wat moeizamer gaat, maar misschien gaat het gewoon heel soepel bij jullie. Succes! Groet, Sylvie

Hallo Sylvie,

Hallo Sylvie,

Wellicht heeft u advies.
Mijn zoontje is 5,5 maand en heeft vanaf week 2 ingebakerd geslapen. Hij begint nu met proberen te draaien naar zijn buik. Compleet draaien is nog niet gelukt, maar hij doet z'n best. Ik heb geprobeerd af te bouwen en met 1 armpje los gaat prima. Met 2 armpjes los slaapt hij 's avonds en 's nachts goed, maar overdag is inslapen en vooral doorslapen een probleempje. Is het raadzaam om overdag weer 1 arm in te bakeren en 's nachts beide armpjes vrij aan te houden? Of is het een kwestie van doorzetten omdat hij met 2 armjes los het wel kan? Hoor graag uw advies.

Mvg, Tanja

Geef hem iets meer tijd

Beste Tanja,
We horen het vaker, dat 1 armpje vrij goed gaat en 2 armpjes vrij wat minder. Baby’s gaan nogal eens spelen met hun handjes :)
Mijn advies is om overdag 1 arm vrij te laten en hem iets meer tijd te geven om te wennen. Kijk overdag om een hoekje om te kijken of hij zich niet heeft omgedraaid (zonder dat hij jou kan zien) of misschien heb je een babyfoon met camera. Onderzoeken m.b.t. de veiligheid met 1 arm vrij zijn er niet, maar mocht hij zich omdraaien heeft hij in elk geval zijn vrije arm om zich op te kunnen richten.
Zorg voor rust en voorspelbaarheid in zijn dag. Niet teveel prikkels. Dat blijft voor kleine kinderen de belangrijkste basis om te kunnen ontspannen en te slapen.
Doe over 1 of 2 weken een nieuwe poging om beide armen vrij te laten.
Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Korte slaapjes

Hallo Sylvie,

Onze dochter van 3 maanden slaapt sinds ze 5 weken oud is in de Pacco Piccolo, wat een geweldige zak!!
Nu zijn we 2 weken geleden i.v.m. het warme weer begonnen met afbouwen door tijdens alle slaapjes 1 armpje uit de doek te laten. Ze slaapt redelijk makkelijk in, maar wordt sindsdien overdag na 3 kwartier wakker en is dan heel moeilijk weer in slaap te krijgen (terwijl ze duidelijk nog moe is). Ze probeert dan op haar vinegers te sabbelen wat nog niet helemaal lukt, waardoor ze begint te huilen. 's nachts gaat het wel goed, ze slaapt dan de hele nacht door met 1 armpje uit de doek (we wisselen het vrije armpje telkens af).
Kan het zijn dat afbouwen nog te snel is voor haar? En zo ja, wat is je advies?

Nog even inbakeren, over een poosje een frisse afbouwpoging doen

Beste Linda, als jouw dochter in de box nog niet omrolt van rug naar buik, dan hoef je nog niet af te bouwen.
Dit wordt gehanteerd (ook op het consultatiebureau):
• Kan je baby (in de box of op een speelkleed) rollen van rug naar buik –> inbakeren afbouwen
• Doet je ingebakerde baby in bed pogingen om te rollen –> direct stoppen met inbakeren
• Baby 6 maanden –> stoppen met inbakeren (liever van te voren stapje voor stapje afbouwen)

In een artikel over afbouwen op inbakeren.nl staat dit:
“Als het afbouwen niet lukt, wees dan niet bang dat je baby niet van het inbakeren af zal komen. Hij is er blijkbaar gewoon nog niet aan toe of de omstandigheden zijn niet gunstig genoeg. Pak het inbakeren weer op een probeer het afbouwen een paar weken later nog eens. Niet teveel twijfelen, proberen of ‘rommelen’, daarvan raakt je baby alleen maar in de war.”
Lees meer >>

Ik hoop dat dit voldoende antwoord is op jouw vraag.
Groet, Sylvie

Hoi Sylvie,

Hoi Sylvie,

Bedankt voor je reactie! Ik ga haar weer volledog inbakeren, eens kijken of ze langer slaapt. Doen we over 'n maandje nog 'n poging!

Groetjes Linda

Afbouwen

Beste sylvie
We zijn nu al een 1,5 week bezig met afbouwen, hij heeft nu 1 armpje uit de doek. (M'n zoontje is 4,5 maand) Het ging goed, maar nu ineens slaat hij steeds z'n speentje uit z'n mond waardoor hij overstuur raakt en niet in slaap kan vallen. (Ik hou nu steeds z'n armpje vast tijdens het in slaap vallen) Gek dat dat ineens gebeurt terwijl het dik een week wel goed ging. Hij is denk ik zeker nog niet aan toe om zijn tweede armpje eruit te slapen. is dit misschien een terugval? Gewoon doorzetten met het ene armpje eruit? Groetjes Leonie

Voor Leonie

Beste Leonie,
Draait je zoontje van rug naar buik?
(niet ingebakerd, als hij wakker is)
Zo ja, dan wel 1 armpje vrij laten en over niet al te lange tijd 2 armpjes vrij.
Zo niet, dan kun je beide armpjes weer inpakken en over plm. 2 weken weer een ‘frisse’ afbouwpoging doen.

V.w.b. speengebruik. Ook niet ingebakerde kinderen hebben rond deze leeftijd soms een moeizame periode omdat ze de speen uit hun mond halen.
Lees meer: Tot welke leeftijd geef je je baby een fopspeen?
Groet, Sylvie

Afbouwen

Dank je wel voor je reactie, nee hij kan nog nog uit zich zelf van rug naar buik draaien.
Ik had begrepen dat je vanaf 4 maanden moest beginnen met afbouwen. Maar nog even voor de duidelijkheid, zodra hij draait, dan pas 1 armpje?

Afbouwen tussen 4 en 6 maanden

Beste Leonie,
Het afbouwen is inderdaad vanaf met de nadruk op ‘vanaf’.
Als baby’s voor de 4 maanden draaien = meteen afbouwen.
Bij baby’s die nog niet draaien met 4 maanden, mag je even afwachten, maar bij 6 maanden moeten de armen vrij zijn.
Je hoeft er niet onnodig druk op te leggen.
Meer informatie: Tijd van inbakeren, tijd van afbouwen >>
Groet, Sylvie

Inbakeren afbouwen?

Hallo Sylvie,
Mijn zoontje werd tijdens een ziekenhuisopname ingebakerd (hij was toen 6 weken). Sindsdien bakeren we hem elk slaapje in. Aankomende vrijdag wordt hij 12 weken en we merken dat hij zich erg verzet tegen het inbakeren. Met name in bed. Hij beweegt zich wild en kreunt van ongenoegen. Overdag stopt hij vaak zijn handen in zijn mondje. Zou het kunnen dat we al moeten gaan afbouwen?

Groetjes, Tamara

Afbouwen bij 12 weken - voor Tamara

Beste Tamara,
Verzetten tegen inbakeren is helaas een vaag symptoom. Het kan ook betekenen dat jouw zoontje doordat hij groter en sterker is geworden en meer verzet tegen de slaap. In dat geval raad ik aan om met de jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau te bespreken waarom hij tegen de slaap verzet en hoe je voor meer ontspanning kunt zorgen.
Heeft hij een stabiel slaap-waakritme? Doet hij voldoende lange slaapjes? Dan zou ik zeggen: probeer eens of hij zonder inbakerdoek zelfstandig in slaap valt en kijk hoe lang hij dan slaapt.
Meer informatie over afbouwen >> 
Inbakeren afbouwen, wanneer en hoe? >> 

Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Hoi,

Hoi,

Ik vraag me af of het niet beter is om meteen een Pacco afbouwdoek (Pacco plus) te bestellen, ipv een gewone Pacco inbakerdoek. De vraag is dus eigenlijk of er, afgezien van de prijs, andere voordelen aan de Pacco inbakerdoek zitten tov van de Pacco plus.

groeten,

Marie

Pacco of Pacco Plus

Beste Marie,

Als je wilt gaan starten met het inbakeren van je baby, weet dan, dat de standaard Pacco net iets steviger is. Dat zit met name in de binnendoek. Bij de Pacco Plus zitten er 'inkepingen' in de binenndoek zodat deze onder de oksels doorgelegd kan worden. Bij de standaard Pacco is het een rechte doek waardoor dit meer stevigheid biedt.

Soms red je het niet met een maat. Met name bij jonge baby's of baby's die heel hard groeien zie je dat. 

In de meeste gevallen zal er in de praktijk geen merkbaar verschil zijn tussen een Pacco en een Pacco Plus en kun je dus de best passende maat kiezen voor jouw kind. Dit laatste is wel heel belangrijk. Koop geen Pacco op de groei. Een inbakerdoek moet goed passend zijn, anders heeft het inbakeren geen of een averechts effect.
Is jouw vraag hiermee voldoende beantwoord?
Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Hi, mijn dochter is 3,5 maand

Hi, mijn dochter is 3,5 maand, erg onrustig overdag, overactief, onrustige drinker maar drinkt wel goed, haar gewicht op dit moment is 6,8 en lengte 64 cm, bevallen in 15 min met knip op 2e perswee
Wij hebben 2 weken geleden op advies van vrienden pacco piccolo aangeschaft, het helpt wel veel, maar onrust is er nog steeds. Overdag kan ze maar niet in slaap vallen. Op schoot slaapt ze overigens uitstekend, zodra in bed leggen, wordt ze meteen wakker
Nu mijn vraag: zij kan sinds paar dagen de piccolo los krijgen waardoor ze niet fijn vindt liggen in piccolo. Wij willen een nieuwe doek kopen gezien piccolo tot 7 kilo gaat. Welke doek raad u ons aan gezien gewicht en lengte alsmede rekening houdend met afbouw
Indien u advies heeft nav hierboven horen wij dat ook graag, grt

Pacco Plus Large is een goede opvolger

Beste S.
Voor jouw dochter kun je het beste overgaan op de Pacco Plus Large. Deze doek kun je tot ongeveer 8 kg gebruiken met armpjes erbij in. Maar je zodra je wilt afbouwen, kun je ook al een armpje vrijlaten.
Groet, Sylvie

pacco

Goedemiddag,

Mijn zoontje is nu 8 mnd oud en kan niet zonder zijn pacco.. hij krijst alles aan elkaar en valt ook echt niet in slaap.. ik heb de pacco tot 7kg en dat weegt hij nu dus ook, daarnaast kan hij al van zn buik op zn rug rollen en andersom.. Gelukkig is het een rugslaper en probeerd hij dit nog niet in bed.. Overdag slaapt hij goed met een slaapzak aan, maar in de nacht dus totaal niet.. Wat kan ik het beste doen? Ik zou graag wat advies willen.. Alvast bedankt!

Met vriendelijke groet,
Mandy

Je kan ook nog aan de Snoozzz

Je kan ook nog aan de Snoozzz denken; https://www.snoozzz.com/nl/
Dan kan hij zich tenminste niet op zijn rug draaien. Mijn zoontje doet het daar erg goed op; is echt een beweger en probeert anders 's nachts alles uit. Je zou gaten in de inbakerdoek kunnen knippen om de onderste streng van de snoozzz erdoor te halen. Of zelfs zonder de inbakerdoek proberen. Wellicht heeft je zoon nodig om stil te kunnen liggen.

Snoozzz

Beste Maria en Mandy,

Een baby vastleggen wordt in Nederland afgeraden. Lees meer informatie over de Snoozzz op de website van het NCJ (Nederlands Centrum Jeugdgezondheid).

Pacco raadt - omwille van baby's veiligheid - nadrukkelijk af, om de Pacco inbakerdoek aan te passen of anders te gebruiken dan volgens de gebruiksaanwijzing!

Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Net als een bijsluiter bij medicijnen

Beste Anne, het was niet mijn bedoeling om af te schrikken. Zie de negatieve effecten als een bijsluiter bij medicijnen. De kans is klein, maar professionals moeten het wel noemen. Het klopt dat men terughoudend is met het aanbieden van inbakeren, maar inbakeren is wel degelijk opgenomen in het basispakket van de jeugdgezondheidszorg (zie bijlage richtlijn) en bij jonge baby's is het aangetoond effectief. Nu is het zo dat rust, regelmaat en prikkelreductie hetzelfde effect hebben, namelijk een afname van het huilen. Het effect laat wel langer op zich wachten, m.a.w. met inbakeren verbetert de slaap vrijwel direct. Meer slapen = minder huilen. En ja, een inbakerdoek moet je ook weer afwennen en in de zomer is het warm, etc. Voor veel ouders en baby's is het echter een uitkomst om de eerste maanden door te komen en in een ritme te komen.

Inbakeren moet veilig gebeuren, de adviezen daarover komen voor een groot deel overeen met de algemene adviezen op het gebied van veilig slapen. Nederland heeft zeer lage wiegendoodcijfers en dat wil iedereen graag zo houden.

Als je nog specifieke vragen hebt over inbakeren, stel ze gerust! Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Pacco plus

Hallo,

Heb een vraagje over pacco plus hoelang moet ik mijn zoontje laten wennen met een armpje eruit?ben er sinds vandaag mee begonnen.Wanneer kun je met het 2e armpje beginnen?

Groetjes jacqueline

Pacco Plus - wanneer twee armen vrij?

Beste Jacqueline,
Dat is per baby heel verschillend. Jij kent jouw kind het beste dus ga verder met een volgende stap zodra jij denkt dat het kan.
Weet wel, dat veel ouders aangeven dat de stap naar 1 arm vrij doorgaans gemakkelijk verloopt en de volgende stap naar 2 armen vrij soms wat moeilijker. Baby's gaan dan nogal eens met hun handjes spelen :)
Blijf altijd combineren met een stevig opgemaakt bed. In een kort opgemaakt bed, mag je jouw baby toedekken tot zijn kin. Zijn armen dan wel bewegen, maar druk van laken/deken op zijn schouders geeft een baby toch extra rust.
Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Pacco plus

Mag je de pacco plus gebruiken als je kind een inenting heeft gehad?

Inenting

Beste Jacqueline,
Je mag je baby na een vaccinatie 24 uur niet inbakeren. De Pacco Plus met 1 of 2 armen vrij is misschien iets minder warm, maar ook dan geldt: zorg ervoor dat je baby zijn warmte kwijt kan, dus geen Pacco gebruiken. Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Afbouwdoek

Goedemorgen,

Ik gebruik voor mijn zoontje vanaf zijn 2e week de pacco picollo. Meneer is er heel content mee ;-) en is inmiddels 8 weken. Het is een hele beweeglijk en druk mannetje die hier gelukkig enige rust in vindt. Nu wil ik al vast een afbouwdoek aanschaffen, zodat ik het maar in huis heb.. maar nu wou ik de pacco plus m aanschaffen... deze is vanaf 5kg... dat is wat hij nu weegt...dus over een week of 4 a 8 is hij logischerwijs al weer wat zwaarder.. is het dan beter die van 6 kg aan te schaffen ? En hoe lang kunnen ze daarna door gedragen worden ? Want als hij straks bij wijze van die van 5 of 6 heeft en hij is 4 weken later een opeens 7 kilo bijvoorbeeld...moet ik dan wederom een L aanschaffen ? Alvast bedankt!

Baby 8 weken, 5 kg, antwoord Pacco Plus

Beste Stephanie,
Fijn dat de Pacco goed werkt voor jouw zoontje. De Pacco Plus Large past vanaf 6 kg met twee armen erbij in. Als je de Large wilt gebruiken om af te bouwen, bedenk dan… dat 1 arm vrij meer ruimte in de doek geeft. Je wilt nog wel zijn andere armpje en lijfje stevig kunnen inpakken. Dus de Large is voor het afbouwen vanaf 6,5 kg geschikt.

Mijn advies voor jouw zoontje is op dit moment de Pacco Plus Medium. Maar je kunt gerust nog even doorgaan met inbakeren. Afbouwen op de leeftijd van 8 weken lukt waarschijnlijk niet. Baby’s krijgen vanaf ongeveer 3 maanden meer controle over hun lijfje en dan worden de bewegingen ook wat rustiger en gerichter. Dus… je kunt nu een Pacco Plus kopen, maar over een maand een Plus kopen is waarschijnlijk verstandiger. Als jouw kindje over een maand 6 kg is, kun je alsnog kiezen voor de Large. Als hij bij 3 maanden nog onder de 6 kg is, dan adviseer ik de Medium.

Is dit voldoende antwoord op jouw vraag? Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Pacco afbouwdoeken

Inmiddels ligt mijn zoontje in de Pacco medium plus, nog wel volledig ingebakerd. Toch ben ik minder te spreken over de plus dan de piccolo. Ik had, aangezien mijn zoon 6.5 kg is de L asngeschaft a 60 Euro. Mijn zoon zo strak mogelijk ingebakerd en vervolgens werd ik in de nacht wakker van een smakkende baby. Mijn zoontje zijn arm wassen uit de doek! Ik baker al vanaf week 2 in en heb alle richtlijnen goed gevolgd en toch komt mn zoontje los. Vervolgens maar een maat M gekocht. ..weer 60 euro en ook hier weet hij zich los in te krijgen ! Hij zit echt straks en zoals hoort en toch komt er een arm zo nu en dan volledig vrij. Heel vervelend voor ons allemaal hier thuis. Ik heb de binnenkant ook vergeleken en deze is anders dan bij de picollo ( vermoed ivm het systeem om af te kunnen bouwen ) maar sinds de plus er is is het enorm rotzakken hier en heb ik helaas weer een onrustig kindje zo nu en dan..spijtig

Pacco

Ik bouw ook nog niet af. Daar is hij nog niet aan toe namelijk... dus dat vind ik een bijzonder advies.of ik moet iets missen. Ik heb de plus gekocht zodat ik straks kan gaan beginnen met afbouwen zodra hij er aan toe is. Aangezien hij met zn 6 kilo niet meer in de picollo paste vandaar al de overstap. Maar hij ligt gewoon nog volledig in het doek

Pasvorm Pacco

Beste Stephanie,

Soms past de Pacco Piccolo nog een poosje als je de binnendoek (armendoek) 1 à 2 cm lager op de buitendoek plakt. Leg je zoontje tijdens het inpakken wel hoog op de doek zodat de Pacco er rondom de schouders zo uit ziet >>

Je kunt 1 van beide Plus doeken ruilen voor een Pacco Comodo. Dat is de ‘basic’ Pacco, dus net zo stevig als de Piccolo, maar dan een maat groter. Is dat een optie? De Pacco Comodo is geschikt voor baby's vanaf 7 kg, maar soms past deze ook eerder. Of je kunt tijdelijk de armendoek van de Piccolo combineren met de buitendoek van de Comodo. Groet, Sylvie  

Pacco afbouwdoeken

Dag sylvie

Nou ik heb alles geprobeerd met de piccolo maar hij is echt te klein.ze snijden dan op zn schouders want die liggen niet meer mooi. Mijn kind is vrij lang dus ook dat speelt mee met deze doek.... hem omruilen en lopen rotzakken met binnendoeken vindt ik aardig aangeboden maar is niet wat ik wil. Ik wassen zo blij met de 1e doek en nu is het gewoon enorm opletten... daarnaast heb ik de plus aangeschaft omdat deze vanaf 5 en 6 kg is en dus passend zou moeten zijn naar mijn en ook jullie inziens...dat hij dan toch los komt met zijn armen is gewoon gek en vervelend.... ook heb ik deze doeken aangeschaft omdat mijn zootje inmiddels 4 maanden is en lichte tekenen van willen omdraaien begint te vertonen en afbouwen dus wel op de loer ligt. Hoe geweldig ik de doeken ook vindt. ..goedkoop zijn ze niet en ze zijn het echt wel waard maar ook mijn portemonnee is een keer leeg na 2 piccolo en 3 plus gekocht te hebben. Hem omruilen voor een commodo en dan over 2 of 3 weken weer een plus kopen..verder is het geen kritiek en wellicht vinden wij straks onze weg ermee maar vervelend is het wel dat de doek zo verschilt

Telefonisch contact

Beste Stephanie,
Het spijt mij te lezen dat er op dit moment geen 100% afdoende mogelijkheid is te vinden. Als wij toch nog iets kunnen betekenen voor je, dan horen wij het graag. Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Afbouwen

Goedemorgen,
Onze dochter slaapt sinds haar 8e week tot nu (4,5 maand) in een pacco. Sinds 3 weken in de pacco plus. Het is heel goed geflanst afbouwen van1 armpje vrij naar nu zelfs beide armpjes vrij. Dus leek een overgang naar een gewoon slaapzakje vanzelfsprekend. Dit is voor haar echter niet zo :) Na twee nachten gespook, heb ik haar toch weer in de pacco plus gedaan met beide armpjes vrij. Dit gaat weer perfect. Ik denk dat ze het strakke om haar romp prettig vind. Mijn vraag is; is de pacco plus ook nog lange tijd op deze manier (beide armen vrij, maar met dichtgevouwen binnendoek) te gebruiken of moeten we toch over niet al te lange tijd over gaan op een gewone slaapzak?
Dank voor je antwoord.
Groet,
Monique

Pacco Plus twee armen vrij

Beste Monique,

We horen het vaker, dat baby’s dat strakke gevoel fijn vinden. De Pacco Plus kun je vanaf deze leeftijd – met twee armen vrij - zonder problemen langere tijd gebruiken. Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Onze zoon is nu 2 maand en

Onze zoon is nu 2 maand en vanaf week 3 ongeveer slaapt hij in de Swaddle me. We wilden overstappen op pacco ivm veiligheid en betere kwaliteit, maar afbouwen komt ook in zicht. Kun je de pacco plus ook eerst een paar weekjes als volledige inbakerdoek gebruiken en dan als afbouwdoek?
Groetjes Janine de Vries

Pacco Plus Medium - inbakeren & afbouwen

Beste Janine,

Met een Pacco Plus doek, kun je jouw baby inderdaad inbakeren en t.z.t. ook het inbakeren stap voor stap afbouwen. De Pacco Plus Medium is voor baby's vanaf 5 kg. De Pacco Plus Large voor baby's vanaf 6 kg. Koop de Pacco niet op de groei, deze maataanduidingen kloppen goed met de praktijk.
Groet, Sylvie

Welke maat

Ik baker mijn zoontje nu in met swaddle me, maar ik heb het gevoel dat hij er niet veel baad bij heeft. Ik wil dus nog even doorgaan met gewoon inbakeren en vanaf 4 maanden langzaam gaan afbouwen. Mijn zoontje is nu rond de 5800 gram en 11 weken oud, welke maat kan ik dan het beste aanschaffen een m of l .

Mvg, iris

Bij 11 weken en 5,8 kg moeilijk de 'beste maat aan te wijzen

Beste Iris,

Als de SwaddleMe niet helpt en je z.s.m. op de Pacco over wilt, is de Pacco Plus Medium waarschijnlijk de beste keuze. Een inbakerdoek moet goed passend zijn voor een goed effect.

Het staat je natuurlijk vrij om zowel de Medium als de XLarge te bestellen, te vergelijken en te passen. Als je beide maten in onze Pacco webshop koopt, krijg je het aankoopbedrag van de maat die je retourneert, weer teruggestort en het kost je alleen verzendkosten voor het retourneren. Zorg er wel voor dat je in dat geval de Pacco doek netjes weer opvouwt en retourneert, sorry klinkt een beetje streng misschien, maar dat is door onze ervaring met retouren. Meer informatie over ruilen/retourneren >>

Bekijk tijdens het passen het filmpje. Leg je baby hoog genoeg op de Pacco zodat het rondom de schouders fijn zit en je baby zijn hoofd vrij kan bewegen.
Zie hier >>
Of hier >>

Filmpje inbakeren met de Pacco doek >>

Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Pagina's

Reactie toevoegen