Nieuwsbrief


html
Tekst

Contact

Bestellingen via iDEAL, geplaatst voor 15.00 uur worden dezelfde dag verzonden. Bestellingen geplaatst na 15.00 uur, worden de daaropvolgende werkdag verstuurd.
Bestellingen via overboeking worden verzonden op de dag dat het bedrag op onze rekening is bijgeschreven.

Voor vragen m.b.t. een geplaatste bestelling kun je op maandag t/m vrijdag tussen 12.00 en 16.00 uur contact opnemen met Marleen Vermeulen.
Tel. 0318-623624
E-mail marleen@pacco.nl

 

Schade

Als het product bij aankomst of uitpakken beschadigd is, meldt dit dan zo snel mogelijk per e-mail verkoop@pacco.nl

Voorwaarden ruilen of retourneren

Een besteld product kan binnen 8 dagen geruild of geretourneerd worden indien het:

  • onbeschadigd is.
  • niet gewassen, gedragen of anderszins duidelijk gebruikt is.
  • netjes opgevouwen en compleet aan ons wordt teruggestuurd in de originele verpakking.

Binnen 8 dagen na ontvangst retourneren betekent dus NIET dat je het artikel 8 dagen mag uitproberen. Retourneren kan alleen als een artikel aan bovengenoemde voorwaarden voldoet.

Hoe ruilen of retourneren werkt

Stuur een e-mail naar verkoop@pacco.nl met de volgende gegevens:

  • Naam, klantnummer en factuurnummer.
  • In geval van ruilen, welk artikel je wilt ontvangen.
  • Reden van ruiling of retournering.
  • Bankrekeningnummer om het (overgebleven) bedrag terug te storten.

Bij voldoende informatie en gegevens kunnen wij jouw vraag correct en snel afhandelen.

Belangrijk

Wacht onze instructies af voordat je het artikel terugstuurt.

Bij retourneren van een artikel, wordt het bedrag binnen 5 dagen na ontvangst teruggestort op je rekening.

Pacco verstrekt op aanvraag foldermateriaal over inbakeren.
Tevens stellen wij proefmateriaal beschikbaar aan deskundigen die beroepshalve met jonge ouders en baby’s werken. Heb je belangstelling voor één van onze producten?
Stuur ons dan een e-mail info@pacco.nl met je naam, adres, beroep en telefoonnummer.

Inbakeren is in 2005 als officieel advies opgenomen in het basispakket van de jeugdgezondheidszorg. Op de consultatiebureaus wordt de Pacco inbakerdoek van alle inbakerproducten veruit het meest geadviseerd. Steeds meer winkels en deskundige praktijken verkopen onze producten. Daardoor wordt het voor ouders steeds gemakkelijker om het beste product te kiezen voor hun baby.

Wil jij ook onze producten inkopen? Stuur dan een e-mail naar: info@pacco.nl

Onze producten worden met de grootst mogelijke zorgvuldigheid ontworpen en gefabriceerd. Desondanks kan het voorkomen dat je van mening bent dat het anders of beter kan. Heb je een opmerking, suggestie of klacht over onze producten of de informatie op deze website?
Benader ons via e-mail info@pacco.nl en je krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.

Contactinformatie

Pacco BV

Marconistraat 8 (kantoor)
6716 AK  Ede

BTW nummer NL820324061B01
Kamer van Koophandel Centraal Nederland nr. 09191700

Vragen E-mail Telefoon

Vragen over ontwerp, maat of pasvorm

marleen@pacco.nl

(op werkdagen binnen 24 uur antwoord)

0318-623624
(Ma t/m vr 12 - 16 uur)

Nieuw: WhatsApp
06-15673736

(op werkdagen < 24 uur antwoord)
Pacco bereikbaar via Whatsapp

 

Vragen over bestellingen verkoop@pacco.nl Op werkdagen dezelfde dag antwoord.

Reacties

Hoi Sylvia,

Hoi Sylvia,

In mijn vorige bericht staat dat mijn zoon 5 weken is. Klopt niet, hahaha typfou. Onze zoon is 9 weken oud en we zijn met inbakeren met de pacco doek vorige week gestart. Ik zie zeker verbetering. Net als onze oudste zoon zien we een prikkelbaar en overgevoelig jongetje. De rust en regelmaat is voor ons zeker bekend. Maar ook onze jongste heeft reflux. De melk stroomt ook na 3 uur nog uit zijn mond. Hij overstrekt zich veel en is onrustig in zijn slaap wanneer de melk weer omhoog komt. Het inbakeren helpt hem om rustig te houden maar ook nu nog kan hij woest worden. Gelukkig zien wij steeds vaker dat we hem rustig weg kunnen leggen. Hij blijft dan vaak wel 45 min wakker! Om daarna pas in te slaap te vallen. Een spel pakt hij niets dus hij doet het wel op eigen kracht. Maar uiteindelijk is hij dan veel te lang wakker. Doe ik hem dan toch nog te laat naar zijn bed? Hij ligt er nu binnen een uur weer in. We soms is hij wel eerder moe maar dan houden we hem toch nog even overeind om zijn eten te laten zakken.
Op dit moment maakt hij overdag een keer een lange slaap van 3/4?uur. De andere slaapjes duren dan 50 min. Verlengen helpt niet. Als hij wakker is, wil hij eten. We passen de hoeveelheid melk dan aan, aan de tijd. Of is er toch niet iets anders dan ik kan doen?

Wakker in bed liggen - voor Amanda

Beste Amanda, het kan goed zijn dat jouw zoontje nog een poos wakker in bed ligt omdat hij over zijn slaap heen is. Dat kan ook de oorzaak zijn van overstuur raken. Hij is namelijk wel moe, maar kan niet in slaap komen. Je kunt het zelf ook hebben, moe zijn, maar niet in slaap kunnen komen.

Reflux is een lastige puzzel. Behalve rechtop houden, kun je met de jeugdverpleegkundige van het cb ook doorspreken of je een andere soort fles of speen of in een andere houding kunt voeden. Of een babyconsulent raadplegen. Groet, Sylvie

Zomerslaapzak hydrofiel

Beste Pacco medewerkers,

Ik vroeg mij af wanneer jullie de hydrofiele zomerslaapzakken weer op voorraad hebben in maat 110?

Ik hoor het graag,

Mvg, Katja vd Sluijs

We hopen deze maand

Beste Katja, we hopen hydrofiel maat 110 deze maand binnen te krijgen.

Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Gestart met inbakeren

Hoi Sylvie,

Sinds een paar dagen zijn wij gestart met inbakeren. De eerste dag sliep onze zoon per slaapje ruim 3 uur. Wat een verschil was dat! De dag daarop leek de ochtend ook zo goed te gaan. Maar in de middag deed hij maar korte slaapjes van 50 min. Hij krijst als we hem in zijn bedje leggen. En raakt echt overstuur. Ik blijf dan even bij hem zitten. Uiteindelijk valt hij in slaap, maar niet op een ontspannen manier. Moeten we even door deze fase heen? Doe ik iets verkeerd? Moet ik hem oppakken als hij zo overstuur raakt?

Groet, Amanda

Meer informatie voor Amanda

Beste Amanda,
Goed reageren op het inbakeren en daarna lijkt het niet meer te werken, dat zien we heel vaak in de praktijk. Meestal gaat het om een oververmoeide baby die een dag of een paar dagen flink heeft bijgeslapen en voor zijn doen nooit zo uitgerust is geweest. Hij heeft ineens weer nieuwe kracht om zich tegen de slaap te verzetten. Ga niet twijfelen, maar blijf kijken naar zijn lichaamstaal en hou een vaste volgorde aan van slapen-voeden-wakker-slapen-voeden-wakker. Doe dit niet strak op de klok maar aan de hand van wat jouw baby laat zien.

Een uitgeruste en goed groeiende baby van 5 weken oud kan maximaal een uur wakker zijn inclusief de voeding. Daarom meteen voeden als hij wakker wordt, verschonen, boertje, knuffelen, etc. wat je gewend bent. Daarna paar minuutjes in de box en let dan goed op slaapsignalen. Baby moe? > naar bed.
Check of je de Pacco doek goed aan doet >>

Baby’s huilen, soms ook bij het in slaap vallen, maar als je het gevoel hebt dat je aan het doorzetten bent, lees dan eens dit blog: Inbakeren, een kwestie van doorzetten?

Als je goed kikt naar de lichaamstaal van jouw baby en de inbakerdoek zit goed, dan moet het inbakeren binnen enkele dagen tot een duidelijke verbetering leiden. Zo niet, vraag om raad bij de jeugdverpeegkundige van het consultatiebureau of bij een zelfstandig werkende verpleegkundige.
Groet, Sylvie

Hallo Sylvie,

Hallo Sylvie,

Onze zoon is morgen 5 weken. We bakeren hem al sinds de geboorte af en toe in, eerst met een hydrofielluier en sinds een paar weken met de Pacco. Echter zijn onrust werd toch steeds erger dus zijn we sinds een paar dagen consequent aan het inbakeren met de Pacco Piccolo. Overdag en 's nachts gaat het erg goed maar eind van de middag begint zijn onrust weer en wordt hij snel wakker (na 1 slaapcyclus) en valt dan moeilijk weer in slaap (15 min huilen) en vanaf daar gaat het van kwaad tot erger. Doordat hij zijn slaapje niet goed afmaakt, is hij nog niet hongerig genoeg om weer te drinken, maar houden we hem op is hij weer te moe om te drinken. Vervolgens is hij bij de volgende voeding (rond 19u) zo geprikkeld dat hij niet gaat slapen, maar een half uur tot een uur huilt. We willen het inbakeren graag consequent volhouden maar het is erg lastig om bij die zichtbare onrust niet toe te geven. Heb je tips om bij die avond onrust wat te doen? Bijvoorbeeld bij ons dragen in de draagdoek? Of doet dat juist het inbakeren teniet?

Baby vijf weken - voor Ellen

Beste Ellen,
Onrust aan het einde van de dag is voor een baby van vijf weken heel normaal. Als het in de ochtend en begin van de middag goed gaat, dan is het een kwestie van tijd. Meestal gaan de avonden pas in de derde levensmaand beter (vanaf 9 weken). En dan nog zit er wel eens een dag tussen waarbij het voor geen meter loopt. Hou je zoontje ’s avonds maar bij je en wees niet bang dat je het inbakeren of zijn ritme daarmee helemaal teniet doet. Elke dag kun je weer een begin maken met slapen-voeden-knuffelen-box-slapen-voeden-etc. En pas je binnen deze vaste volgorde aan, aan het tempo van je kindje. Kijk naar hem en naar zijn lichaamstaal, leer zijn hongersignalen en zin vermoeidheidssignalen kennen. Tip: https://www.facebook.com/slapenalseenbaby/

Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Zomerslaapzak

Wanneer is de slaapzak 90cm in de kleur Taupe multi leverbaar? Ik wil er eentje in groen en eentje in deze kleur bestellen,maar doe dat liever tegelijk ivm de verzendkosten.
Alvast bedankt voor uw reactie

Taupe multi 90 cm

Beste Jessica,

We krijgen de taupe multi 90 cm helaas pas in mei binnen. Ik heb het doorgegeven aan Marleen, ze mailt jou zodra deze kleur/maat binnen is. Je kunt de eerste slaapzak bestellen met verzendkosten. En Marleen regelt t.z.t. dat je bij de taupe multi geen verzendkosten hoeft te betalen.
Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Welke maat

Beste
Wij hebben een zoontje van 14 weken. Hij heeft verborgen reflux en een lichte vorm van het kiss syndroom. Tot nu toe gebruikten wij een inbaker slaapzak, waarbij zijn handjes vast zitten. Deze wordt wat klein en we willen een beetje proberen af te bouwen. Overdag gaat het wel met losse handjes maar snachts is dit een drama. Zou het voor ons nog zin hebben om een pacco inbakerdoek aan te schaffen of zou hij dan weer geel erg aan deze zak moeten wennen. Wij willen eerst nog even een maand helemaal inbakeren en dan armpje voor armpje afbouwen. Onze zoon is +-61 cm en rond de 6 kilo. Welke kunnen wij dan het beste nemen.
Groetjes Svea

Pacco Plus Large - voor Svea

Beste Svea, je geeft aan dat jouw zoontje nu in een inbakerslaapzak slaapt waarbij zijn handjes vast zitten, dus de overgang naar de Pacco lijkt me niet heel groot.
Als jouw zoontje 6 kg weegt en als je nog een maand zijn armpjes wilt inpakken (inbakeren) is mijn advies de Pacco Plus Large. Zodra hij er aan toe is kun je met deze Plus doek ook 1 armpje vrijlaten (afbouwen).
Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Dag Sylvie

Dag Sylvie
Onze dochter is 5 weken en 2 dagen. Sinds 7 dagen gebruiken wij de pacco piccolo, dit omdat ze s'nachts alleen bij mij op de borst wilde slapen, en overdag ook niet goed sliep (hazeslaapjes van 30 minuten). Vanaf het begin werkte de doek uitstekend, ze sliep en slaapt s'nachts veel beter in haar eigen bed (tesamen door het toepassen met de 3R's). Overdag ging het ook stukken beter, en sliep ze soms wel 1 uur, en soms langer als we (als ze wakker werd), even bij haar gingen zitten. Echter sinds eergisteren is het overdag echt "bagger", ze wordt na 20 minuten wakker, en is niet meer in slaap te krijgen. Ze slaapt wel prima als we gaan wandelen oid. Wat moeten we doen, gewoon doorzetten (en is dit een verlate 3 dagendip)? En wat is nu de beste manier als ze wakker wordt, ik heb niet het ideen dat het nu helpt om bij haar te zitten, maar ook niet als ik er niet op reageer...

Bedankt alvast voor je antwoord

Beste Carlijn,Het kan heel

Beste Carlijn,
Het kan heel goed zijn dit een verlate inbakerdip is. Vijf a zes weken is ook de meest onrustige leeftijd.
Ik schreef een artikel wat je kunt doen bij korte slaapjes en bekijk (eventueel nogmaals) de film of de Pacco doek goed zit.
Een artikel over doorzetten (ga niet doorzetten om het doorzetten).
Als je meer informatie wilt lezen over onrust bij baby’s en hoe je in een ritme wilt komen, kun je ook mijn boek ‘Slapen als een baby’ lezen.
Ik hoop dat hier iets bij zit waar je verder mee kunt.

Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

terugval?

Hallo ik had even een vraag wij bakeren ons zoontje sinds vrijdag in maar sinds vandaag valt hij wel goed in slaap maar word steeds naar 3 kwartier a een uurtje weer wakker is dit zon terugval Of werkt het toch niet ? Mvg karin

Van veel zaken afhankelijk - voor Karin

Beste Karin,
Het kan heel goed zijn dat het slapen even iets minder gaat omdat jouw zoontje een paar dagen bijgetankt heeft en voor zijn doen uitgerust is, maar dit is nog niet het slaapritme waar je naar toe wilt. Lees meer over de dip na een paar dagen >>
Er is ook een artikel wat je kunt doen bij korte slaapjes >>
En bekijk (eventueel nogmaals) de film of de Pacco doek goed zit >>
Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Welk ledikantlaken

Hallo Sylvie,

Ik sta op het punt een pacco-ledikantlaken aan te schaffen. Mijn dochter is 5 maanden en gaat over van een wiegje naar een ledikant van 60x120. Kan ik al een laken voor baby's vanaf 6 mnd kopen of is dat echt te groot? Vind het zo zonde om voor zo'n korte tijd een nieuw laken aan te schaffen..

Groet,
Kim

Ledikantlaken vanaf 6 maanden kan prima - voor Kim

Beste Kim, mijn advies is dan inderdaad ook het ledikantlaken vanaf 6 maanden. De ledikantlakens zijn even breed, maar het laken vanaf 6 maanden is langer. Hou je in het begin wat stof 'over', dan sla je het gewoon wat verder terug (over de deken). Begrijp je wat ik bedoel? Groet, Sylvie

Helemaal, bedankt!

Helemaal, bedankt!

En nog even een extra bedankje voor je geweldige producten en de super service. We hebben er zo veel aan!

Inbakeren kan tot max. 6 maanden - voor Leonieke

Beste Leonieke,

Pacco volgt het landelijke advies op het gebied van inbakeren: "Begin op de leeftijd van 4 maanden met afbouwen en zorg dat uiterlijk met 6 maanden het inbakeren geheel is beëindigd." De reden voor dit advies is dat we juist het moment van ingebakerd draaien willen voorkomen.
Voor inbakerslaapzakjes geldt: armen vrij op de leeftijd van 3 maanden. In bakerzakken kunnen de armen bewegen waardoor een kind eerder in staat is tot omrollen.

Meer informatie: Tijd van inbakeren en tijd van afbouwen >>

Is dit voldoende antwoord op jouw vraag?
Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Pacco plus maat

Mijn dochter van 3,5 maand is 63cm en 7 kg. Vanaf 4kg heeft ze in de piccolo gelegen en toen ze 6,8kg was ben ik naar de prenatal (we hadden nog bonnen) gegaan voor 2 (ze spuugt veel) nieuwe zakken. Omdat we straks willen afbouwen wilde ik de pacco plus. Nu hadden ze 1x de pacco plus large met op de label op de zak ook large vermeld en 2x pacco plus zonder maat, maar wel vanaf 7kg. Aangezien ze al 6,8kg was en ze hier 2 van hadden, heb ik deze meegenomen, gepast (was nog een beetje te groot), volgens de wasvoorschriften gewassen en in de kast gelegd. Nu is ze 7kg, de binnenzak past, maar bij de buitenzak heb ik zo'n 4cm klitteband over. Ook zitten de schouders ruim. Is dat voor nu goed en hoe zit dat als ik over 2 weken wil gaan afbouwen?

Klinkt als XL - voor Yvonne

Beste Yvonne,

Anderhalf jaar geleden hebben we een maatwijziging gedaan. Je kunt hierover lezen in het blog Pacco Plus nu in drie maten: Medium, Large en XL. We hebben de winkels via onze distributiekanalen ook ingelicht, maar ik heb het vermoeden dat het bij deze Prenatal niet goed is doorgekomen. Als mijn vermoeden klopt, dan heb jij nu een Pacco Plus Large die we tegenwoordig XL noemen. Het is dus goed dat je het even navraagt. Je mag de twee doeken opsturen naar ons. Wij zullen het checken in jou in elk geval voorzien van twee goede Pacco Plus doeken. Als je over twee weken wilt gaan afbouwen heb je echt de Large nodig. Die vanaf 6 kg. Past baby's van 8 kg ook nog. Er zit overlap tussen de maten. Als je bij het afbouwen een arm vrij laat, wil je nog wel haar lijfje en andere arm stevig kunnen inpakken.

Op de contactpagina vind je onze gegevens. Ik zal mijn collega Marleen inlichten. Stuur ook een brief mee met jouw adresgegevens en rekeningnummer. De verzendkosten krijg je ook van ons teruggestort. Excuses voor het ongemak, maar we lossen het op. Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Verzet tegen inbakeren?

Hallo.

Ik heb een vraag over het verzet van mijn zoontje van 5 weken tegen het inbakeren; als het verzet is tegen het inbakeren en niet tegen het slapen.
Hij wordt al vanaf zijn geboorte ingebakerd, omdat wij dit bij zijn zus ook hebben gedaan ivm verborgen reflux en zij hier veel profijt van heeft gehad (viel in slaap zodra ze de doek maar rook en nadat we stopten sliep ze eerst nog een tijd met de armpjes strak naast haar lijf :-) ).
Nu merk ik dat we bij onze zoon nog erg zoekende zijn hoe we het het beste kunnen aanpakken. Ik zal beschrijven hoe het er nu ongeveer uit ziet:
Wakker worden, schone luier, voeden, even spelen/knuffelen mits hij niet al in slaap is gevallen aan de borst, bij het eerste slaapsignaal inbakeren, nog even rechtop houden ivm mogelijke reflux en dan wat slaperig in bed leggen. Dit ritueel gaat helemaal goed tot aan het rechtop houden, zelfs tegen het inbakeren zelf is geen verzet pas als we hem weer bij ons nemen. Hij huilt niet, maar kreunt en gromt als het ware, schopt met z'n beentjes, kruipt in elkaar en 'gooit' z'n hoofdje heen en weer. Na enige tijd is hij dan rustig en bijna in slaap, maar als we hem dan op bed leggen en instoppen begint hij weer met kreunen, onrustige benen en in elkaar kruipen en strekken.
Kan het zijn dat we hem niet meer bij ons moeten houden na het inbakeren, maar direct in bed moeten leggen?
Vaak gecontroleerd of hij strak genoeg en op de juiste wijze ingepakt zit, dus hier twijfel ik niet over. Ik kan me ook niet voorstellen dat hij telkens pas op die momenten kramp krijgt ofzo..... Dus blijft voor mij over verzet tegen de pacco of verzet tegen het slapen, omdat we hem te lang bij ons houden..... Of is het gewoon onrust die bij zo'n kleintje hoort en bij de piek die er rond 6 weken is?

Met vriendelijke groet,
Marieke

Baby 5 weken

Beste Marieke,
Een uitgeruste baby van 5 weken kan van nature maximaal 60 minuten (vaak ook korter) wakker zijn, inclusief voeding.
Je benoemt eigenlijk zelf al alle mogelijkheden die er voor zijn onrust kunnen zijn. Inbakeren en wakker in bed leggen bij de eerste vermoeidheidssignalen werkt meestal wel het beste. Maar wat je zelf ook zegt, hij is 5 weken en dat is echt een ‘lastige’ leeftijd qua onrust. Het kan zijn dat je alles prima doet en dat de rest een kwestie is van geduld hebben. Vooral niet te veel ‘rommelen’ maar blijf herhalen en herhalen en op zijn lichaamstaal letten. Wil je een goed advies op maat dan is het beter om contact op te nemen met de jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau (zij kent jullie) of met een babyconsulent, zie www.babyconsulentennederland.nl
Groet, Sylvie

baby dragen in inbakerdoek?

Beste Sylvie,
Na aanraden van een vriend heb ik vanochtend de inbakerdoek besteld. Mijn zoontje van 13 weken heeft alle symptomen die jij op je website hebt geschreven onder 'wanneer helpt inbakeren'.
Ik heb geprobeerd mijn vraag op je website en blog te vinden, maar heb het niet kunnen vinden. Dus ik hoop dat ik het je hier kan vragen.
Op dit moment lukt het mijn zoontje niet om in z'n eentje in slaap te vallen. Ik heb hem altijd in een grote hydrofiele doek gewikkeld en gedragen, incl wiegen en wandelen totdat hij sliep en ik hem neer kon leggen. Ik ben ermee begonnen toen hij heftige krampen had en ik hem alleen rustig kreeg door hem 'ingepakt' tegen me aan te drukken. Nu is die 'methode' blijven hangen. Ik vond het geen probleem omdat de hele routine slechts 5 minuten duurde. Hij sliep echter alleen 45 minuten per keer. Maar nu hij groter en sterker wordt, komen zijn handjes al vrij snel uit de doek en soms heeft hij zich helemaal eruit gewikkeld in zijn slaap. Ik denk dat hij hierdoor ook niet lang door kan slapen. Dus hopelijk zal de inbakerdoek helpen. Maar terug komend op mijn vraag, mag ik mijn zoontje dragen in de inbakerdoek totdat hij rustig wordt? Ik heb wel gelezen dat je je huilende baby kan oppakken, maar daarbij stond niet bij of de doek geopend kon worden. Ik ben bang dat hij zo strak 'ingepakt' is dat hij pijn kan krijgen. Met een hydrofiele doek zit er altijd wel wat beweging in waardoor hij zich altijd wel een beetje comfortabel kon maken in mijn armen.
Alvast bedankt! Met vriendelijke groeten, Monico

Beste Monico,Het kan

Beste Monico,
Het kan inderdaad goed zijn dat je zoontje wakker wordt doordat hij uit de doek komt. En als hij zich er helemaal uit wurmt, moet je je ook afvragen of het nog wel veilig genoeg is. De Pacco doek is wel strakker dan je kindje nu gewend is. Maar ook hierin gaan kinderen zich ‘nestelen’. Het is wel de bedoeling dat je je baby stevig inbakert, maar ook al leg je zijn armpjes recht langs zijn lijf, hij zal zijn ellebogen licht buigen en zijn handjes een beetje richting het midden bewegen. Dat noemen wij ‘nestelen’.
Wees niet bang dat hij pijn heeft of dat de doek knelt. Dat zou niet best zijn. Als je de Pacco stevig sluit, kun je met je hand altijd nog bij de stof in, probeer het maar eens. Bekijk het filmpje om te zien hoe je de Pacco aandoet.

Korte slaapjes zijn ook nog wel eens gevolg van oververmoeidheid of overprikkeling. Een uitgeruste baby van 13 weken kan van nature maximaal 1,5 uur wakker zijn, incl. voeding. Een baby die kort heeft geslapen zal weer eerder aan slapen toe zijn. Misschien is dit ook nog een fijn blog voor jou om te lezen Is inbakeren een kwestie van doorzetten? Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

bakeren nog nodig maar bijna 7 maanden oud

hallo,
onz zoontje heeft reflux en toen zijn we gestopt met bakeren. Nu is de reflux dmv medicatie onder controle, maar hebben we een kind dat overduidelijk stress krijgt als het moet gaan slapen. maaien, schoppen, etc. nu willen wij hem graag in een goede slaapzak met mouwen leggen in de hoop hem wat meer geborgenheid te geven. ik twijfel erg aan de maat. Hij is bijna 7 maanden oud, maar 73 cm en maar 6,5 kilo. welke slaapzak kan ik dan het beste bestellen? dank voor de info

Slaapzak 75 - voor Anne

Beste Anne,

Ik begrijp je twijfel. Qua lengte groeit je zoontje boven de gemiddelde groeicurve. Als ik deze lijn doortrek, kan hij slaapzak maat 75 tot ongeveer 12 maanden aan. Dit zou dus mijn advies zijn. In maat 90 verzuipt hij nu nog. Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Onze dochter wil niet meer ingebakerd worden

Sinds week 3 zijn wij gestart met het inbakeren van onze dochter, wegens niet slapen overdag en constant bewegende armpjes. Dit ging heel erg goed, zowel overdag als snachts (al deed ze overdag nog steeds korte slaapjes, maar was ze verder wel tevreden en vrolijk). Ze werd al rustig op het moment dat zij met 1 arm in de Pacco vastzat. Ook sliep ze snachts na haar laatste voeding ingebakerd van 23u door tot 6-7u. Sindsdien heb ik het overdag inbakeren afgebouwd, en dat ging prima.
Nu heeft ze laatst haar eerste vaccinaties gehad waardoor ze niet ingebakerd mocht worden. Sindsdien is het krijsen op het moment dat ze ingebakerd ligt en wordt ze paniekerig omdat ze niet kan bewegen. Deze strijd willen we niet voeren, dus op dit moment ligt ze s avonds alleen in een gewone slaapzak (helaas meldt ze zich sindsdien snachts om 4u weer voor een voeding). Is het opnieuw inbakeren een kwestie van volhouden? Of hebben jullie andere tips? Onze dochter is op dit moment 10 weken.

Kwestie van volhouden? voor Sharel

Beste Sharel,
V.w.b. het doorzetten / volhouden van inbakeren raad ik je aan om dit blog te lezen: Inbakeren een kwestie van doorzetten? >>

Helaas kun je niet zomaar zeggen dat 'iets' of dat nu inbakeren is of iets anders, een kwestie is van volhouden. Je baby is nog maar 10 weken. Dat ze 's nachts wakker wordt is voor haar leeftijd heel normaal, zeker als ze borstvoeding krijgt. Maar... het kan er ook op wijzen dat ze overdag te weinig slaap krijgt. Uit ervaring weten we dat naarmate baby's ouder worden ze ook meer kracht hebben om zich te verzetten tegen de slaap. Er spelen dus meerdere factoren mee.

Ik kan je het boek 'Regelmaat en inbakeren' aanraden. Wat veel meer over babyritme en zo gaat, dan over inbakeren. Dit boek is te koop, maar ook te leen bij veel bibliotheken. Je kunt natuurlijk altijd vragen of de jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau eens met je mee wil denken als je op zo'n lastig punt zit. 
Sterkte, want onzeker en vermoeiend is het wel, zorgen voor een jonge baby. Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Hoi Sylvie,

Hoi Sylvie,

Bedankt voor je reactie, we kijken het gewoon even aan en bakeren haar voorlopig niet meer in.
Dat ze overdag slaap tekort komt, klopt wel. Ze vecht heel erg tegen de slaap, en slaapt op de dag hooguit een 2 tot 3x per dag en dan vaak korter dan een uur. Vervolgens valt ze dan met de fles wel in slaap.
Groeten, Sharel

helmpje

Hai hai! Mag een baby in de pacco wanneer hij een helmpje draagt? We zijn begonnen met afbouwen maar helaas nog niet echt een succes, binnenkort krijgt hij een helmpje en ik vroeg me af of het dan nog wel mag...de zijkanten van de helm zijn open . Kon er niet echt informatie over vinden, groetjes Anne

Inbakeren en helmpje

Beste Anne, eerst even een paar vragen van mij voordat ik concreet kan reageren op jouw vraag. Hoe oud is je baby? Hoe heb je het afbouwen geprobeerd? Ligt je zoontje altijd op zijn rug? Waarom denk je dat inbakeren niet meer zou mogen? Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

helmpje

Hallo Sylvie,
Hij is 4 maanden, we bouwen af in de pacco plus en proberen het nu nog maar met 1 armpje los en dat gaat al moeilijk..( wakker slaan/wrijven) hij ligt altijd op zijn rug. De reden dat we nu af moeten bouwen is dat hij geopereerd wordt binnenkort ( bootschedel) en daarna een helmpje krijgt. Na de operatie kan hij koorts krijgen en dat t wellicht niet mag met helmpje dacht ik in verband met warmte?gr Anne

Beste, ik heb de TinyNanny

Beste, ik heb de TinyNanny voor mijn zoontje en wil nu beginnen met afbouwen. Nou staat er in het boekje dat als je kindje een voorkeurshouding heeft, kun je kiezen welke arm je vrijlaat. Maar ik weet nou niet of het dan beter is om de arm van zijn voorkeurskant (hoofd legt hij steeds op links) als eerste vrij te laten of juist andersom? Andere tips voor het afbouwen zijn ook zeer welkom! Was van plan om het in een rustige periode te doen (weinig afspraken buiten de deur) en dan eerst een armpje vrij bij zijn tweede slaapje. Dan na een paar dagen tijdens wat meer slaapjes overdag. Dan na een paar dagen ook in de nacht en daarna het tweede armpje vrij via t zelfde schema. Is dat een goede manier?

Afbouwen bij voorkeurshouding

Beste Esther,
Met voorkeursarmpje wordt bedoeld, dat sommige baby’s – bijvoorbeeld als ze duimen – laten zien dat ze voorkeur hebben voor rechts of links. Jij bedoelt denk ik een baby-voorkeurshouding dus een baby die veel naar 1 kant op kijkt. Gevoelsmatig zou ik dan juist de andere kant kiezen om het armpje vrij te laten. Of het wat uitmaakt voor de voorkeurshouding weet je natuurlijk niet, maar het armpje van zijn voorkeurskant vrij laten betekent dat hij niet gestimuleerd wordt aan de andere kant, wat je juist wel wil. Is dit voldoende antwoord op je vraag?

Afbouwtips vind je op:
Afbouwen wanneer en hoe? >>
en Inbakeren afbouwen >>
Groet, Sylvie

Plusmodellen en inbakeren icm borstvoeding

Beste,

Ik sta op het punt om een Pacco aan te schaffen, maar heb een paar vraagjes/twijfels:

- Ik begrijp niet goed of de Plusmodellen alléén zijn om het inbakeren mee af te bouwen of dat het ook een ´gewone´ doeken zijn waarmee je het inbakeren kunt starten.

- Hoe zit het met borstvoeding? Geven baby´s nog hun hongersignalen af wanneer zij zijn ingebakerd? En moeten zij uit de doeken worden gehaald wanneer zij worden gevoed?Weet u misschien waar ik meer informatie kan vinden over inbakeren in combinatie met borstvoeding?

Bij voorbaat dank voor uw reactie.

Met vriendelijke groet,
Maaike Kruijk

Slaapzak en TOG waarde

Beste sylvie,

Ik vroeg mij af of de winterslaapzak purflo ook geschikt is bij een kamertemperatuur van twintig graden.
Is het slaapzakje dan beter om zonder mouwen te gebruiken? En misschien met alleen een romper lange mouw? Want 2 TOG zou ongeveer goed zijn bij twintig graden toch?

Ik hoor graag van u,

Renee van der Wal

Beste Renee,Zonder mouwen en

Beste Renee,
Zonder mouwen en deken over je baby valt het inderdaad goed te proberen hoor. TOG waarde is een rekensom, mijn ervaring is dat het per kind en per omgeving soms verschilt wat behaaglijk is. Eventueel raam op een kier voor wat afkoeling in de kamer als dat nodig is. Je merkt snel genoeg of je kindje het lekker (behaaglijk) heeft of juist iets te koud of te warm. Je kunt daarvoor het beste naar je eigen kindje kijken als hij/zij in de PurFlo slaapzak slaapt. Voel dan even in het nekje, warm en droog huidje zijn goed. Huid plakkerig dan heeft je kindje het te warm. Groet, Sylvie

Wikkeldeken of slaapzak

Geachte heer, mevrouw,

Onze baby van 3 maanden heeft in het begin in een puck-a-baby geslapen omdat hij toch veel bewoog met zijn armen. Nu na 3 maanden moet hij over op de andere variant van de puck-a-baby, maar hier liggen de armen vrij in de slaapzak waardoor hij weer erg beweeglijk is met z'n armen.
Nu zie ik jullie wikkeldekens en slaapzakken.
Welke variant is voor ons dan makkelijk, de slaapzak of de wikkeldeken?
Onze zoon is wel vrij lang, hij is al 62cm en weegt 5,5 kilo.

Hopelijk kunt u ons verder helpen.

Groeten,

Marijke

Pacco Plus Medium

Beste Marijke,
Met een Pacco Plus kun je je baby inbakeren (stevig, met zijn armpjes langs zijn lichaam) en t.z.t. ook het inbakeren afwennen door de armpjes 1 voor 1 vrij te laten. De Pacco Plus Large is qua omvang absoluut te groot, dus voor hem is dan de Pacco Plus Medium van toepassing. De pasvorm qua lengte heeft te maken met het onderste strikje van de Pacco. Deze kan dicht gestrikt worden tot een lengte van 64 als een baby zijn beentjes volledig strekt. Nu zit dat koordje zo’n 10 cm van de onderrand dus is er eenvoudig een extra koordje of haarelastiek verder naar onder vast te maken.

De Pacco Plus werkt hetzelfde als de gewone Pacco, bekijk zeker het filmpje als je de Pacco binnen hebt.

Vriendelijke groeten, sylvie Zuidam

reactie afbouwen 1 armpje los

Hoi Sylvie,

Onze zoon van 15 weken slaapt sinds hij 5 weken is, in een pacco. Alleen s nachts, want overdag is de enige manier om hem te laten slapen op zijn buik. Uiteraard onder constant toezicht. Onze zoon had een erg onrustig lijfje, met maaiende armen en benen, en overstrekken. Het is gelukkig al beter. De pacco geeft aan de ene kant lichamelijke rust bij het slapen, maar aan de andere kant wordt hij juist erg boos van de begrenzing.
I.v.m. het kinderdagverblijf moeten we nu gaan afbouwen, en hem ook overdag op zijn rug leren slapen. Onze aanpak is om hem bij ieder slaapje in te bakeren met 1 armpje los. Het losse armpje vliegt echter nog steeds alle kanten op wanneer we hem (wakker maar moe) in bed leggen en wanneer hij wakker wordt. Betekent dat dat hij nog niet aan afbouwen toe is? Of is dit normaal bij afbouwen?

P.s. we stoppen hem heel strak in, maar hij wurmt zijn armpje altijd boven het lakentje uit. We kennen zijn moeheidssignalen goed, en dan gaat hij ook altijd naar bed.

Groetjes,
Nicole

Beste Nicole,

Beste Nicole, ik weet niet zeker of ik je vraag goed begrijp. Je wilt je zoontje overdag op zijn rug leren slapen door middel van inbakeren. In de nacht werd hij al ingebakerd en vanaf nu ga je elk slaapje 1 armpje vrij laten, ook in de nacht? Graag lees ik of ik je goed begrepen heb. Groet, Sylvie

na de piccolo welke doek bestellen?

Tot gisteren gebruikten wij een hydrofieldoek voor het inbakeren. Onze zoon (inmiddels 8 weken) wist zich alleen steeds sneller los te wurmen uit deze doek. Hij is inmiddels ongeveer 60 cm( moet dinsdag naar het bureau) en weegt 6,2 kg. Ik heb van een vriendin de piccolo kunnen lenen en dat was vannacht een groot succes! Hij sliep in de hydrofieldoek (als hij er niet uit kwam) al best goed te slapen (van 23.00 tot 5.45 ongeveer), maar vanmorgen was het om 7.45 de wekker die ons wakker maakte. Bij ons zoontje gaan kijken en hij lag heerlijk rustig net een beetje wakker te worden!
De piccolo zal hij niet heel lang meer passen. Aan afbouwen is hij nu nog niet echt toe, maar wil wel graag een doek bestellen die we ook daarvoor kunnen gebruiken. Nu zag ik dat bij de large vanaf 6,5 kg 1 armpje los moet, maar dat zou voor onze zoon waarschijnlijk te vroeg zijn. De XL is hem waarschijnlijk te groot? Welke moet ik bestellen? Ik kan de piccolo van mijn vriendin nog wel een tijdje blijven gebruiken.

Beste Nienke,

Beste Nienke,

Fijn dat de Pacco zo goed werkt. Misschien is het raadzaam - gezien zijn postuur - om de binnendoek 1 cm (hooguit 2 cm) lager op de buitendoek te plakken. Dit zorgt ervoor dat zijn handjes geheel in de binnendoek gepakt kunnen worden. Leg je baby nog steeds hoog op de Pacco als je hem gaat inpakken. Hij heeft dan iets minder stof bij de bovenarmen, maar dat wordt wel weer goed opgevangen door de buitendoek. Zie filmpje >>

Zie hoe de schouderpartij van de Pacco hoort te zitten op deze foto >>

Dan is baby's lijfje goed ingepakt, maar kan hij toch fijn zijn hoofdje vrij bewegen.

De Pacco Plus Large zou een mooie opvolger voor hem zijn, de XL is inderdaad veel te groot. Als je zoontje uit de Pacco Piccolo gegroeid is, zal hij de Pacco Plus Large met armpjes erbij in meteen passen. Deze maat past tot 8 kg met armpjes erbij in en vanaf 6,5 kg kun je 1 armpje vrij laten, maar dat kan bij 7 of 8 kg dus ook nog. Ik hoop dat dit voldoende antwoord is op je vraag. Zo niet, mail gerust opnieuw! Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Anne-Fleur

Beste Sylvia,

Bedankt!! Anne-Fleur sliep al goed, maar het in slaap komen was heel lastig voor haar. Ze maaide met haar armen, bewoog heel actief met haar lijf en hield zichzelf zo wakker. Ook wanneer ze overdag kleine slaapjes deed, maakte ze zichzelf steeds wakker. Hoe moeier ze was hoe harder ze huilde en zieliger het werd. Daarbij heeft ze refluxklachten (verborgen reflux, dus ze spuugt niet), wat het voor haar niet leuker maakte. Anne-Fleur is nu ruim 6 weken oud.
Op het consultatiebureau werd mij de Pacco aangeraden en ik kreeg er gelijk eentje te leen mee. Heb hem eerst een paar dagen laten liggen, vond het een eng idee. Was bang haar te strak of te los in te bakeren.
Toen toch maar een keer overdag geprobeerd, zodat ik het goed in de gaten kon houden. Anne-Fleur vond het prima, lag rustig in haar pacco en sliep binnen 5 minuten!! Sindsdien baker ik haar elk slaapje overdag in haar bed en de nachten in;-).
Ze valt of meteen in slaap of ligt nog rustig om zich heen te kijken en valt dan vanzelf in slaap. Zo fijn!
En vanochtend verraste ze me helemaal. Om 22.30 ging ze slapen en ze werd om 06.30 wakker!
Heb net zelf een eigen pacco besteld. Dan kan het consultatiebureau er weer een andere baby blij mee maken.
Bedankt! Groeten, Clementine

Mooie ervaring met inbakeren

Beste Clementine,
Wat fijn dat de Pacco je dochtertje goed helpt bij het slapen. Je bent niet de enige moeder hoor die het inbakeren niet meteen ziet zitten. Maar als je eenmaal hebt gezien dat je kindje dankzij de doek lekker kan slapen en uitgerust wakker wordt, dan is dat gevoel weg. Mag ik jouw bericht bij de ervaringsverhalen plaatsen? Als je dat goed vindt, zou het ook leuk zijn om een foto van Anne-Fleur erbij te plaatsen. Ik vind het leuk haar te zien, maar als je het zelf niet prettig vindt, hoeft ze er niet herkenbaar op te staan. Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Afbouwen inbakeren

Hoi Sylvie,

Mijn dochter is nu bijna 6 maanden oud en wordt nog steeds ingebakerd. Dit omdat ze zonder de pacco niet in slaap komt. We hebben al van alles geprobeerd maar ze is zo druk met haar armen en daardoor komt ze niet in slaap. Ik gebruik nu de pacco xl met ritsjes bij de armen zodat je kan afbouwen en we hebben de armen 1 voor 1 en allebei tegelijk uit de pacco gelaten maar ze blijft net zolang huilen tot ze ingebakerd wordt. Ook strak onder een laken inpakken heeft geen nut. Heb jij misschien nog ideeën of tips hoe we dit aan kunnen pakken?
Alvast bedankt!

Groetjes Klazina

Voor Klazina

Beste Klazina, 

Ken je deze artikelen over inbakeren afbouwen?

Afbouwen >>
Inbakeren afbouwen, wanneer en hoe >>

Het is algemene informatie en je leest hier ook dat je soms even weer een stapje terug moet zetten of een pas op de plaats, juist in een tijd van verandering voor je kindje. Rust, regelmaat, kijken naar lichaamstaal, minder prikkels waar mogelijk. Als je hier geen nieuwe informatie leest, dan raad ik je aan om contact op te nemen met de jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau. Zij kent jullie en kan dan samen met jullie kijken waarom het niet lukt en advies op maat geven.
Groet, Sylvie

 

Pagina's

Reactie toevoegen