Warme kleertjes & pyjama's

Warme pyjama voor jouw baby, biologisch katoen, basic en comfortabel, fijn om in te slapen

Nieuw bij Pacco: Zachte & warme pyjama's voor baby's, peuters en kleuters.

Materiaal: 100% biologisch katoenen velours, dus heerlijk warm, zacht en ademend.

Bekijk alle kleding >>

Babydekens van katoen

Zachte babydekens voor in wieg of ledikant, 100% katoen, in diverse kleuren, effen of met ster, katoenen fleece of gebreide dekens.

Bekijk alle dekens >>

Inbakeren afbouwen met de Pacco Plus

Als het afbouwen van inbakeren niet lukt, komt dat omdat jouw baby gewend is geraakt aan het inbakeren. Heel logisch, maar geen paniek, je kunt inbakeren ook weer afleren. Als je dit stap voor stap doet, verloopt het afbouwen zonder stress. Met de Pacco Plus kun je baby's armen één voor één vrij laten.

Wanneer inbakeren afbouwen?

Baby’s die een aantal maanden in de Pacco hebben geslapen, hebben meestal een ritme in slapen en drinken. Dat hoeft niet precies op de klok te zijn. Als jij weet wat jouw baby aankan qua prikkels, als je aan hem ziet wanneer hij moe is en als jouw baby heeft geleerd om zelfstandig en ontspannen in slaap te vallen, kun je het inbakeren weer afbouwen. Dit lukt tussen 4 en 5 maanden meestal prima.

Het officiële advies is om baby’s vanaf 6 maanden niet meer ingebakerd te laten slapen vanwege het toenemend vermogen om naar de buik te draaien. Deze limiet kan voor stress zorgen als jouw kind in een slaapzak moeilijker in slaap valt of 's nachts weer vaker wakker wordt.

Wennen aan veranderingen

Baby’s zijn gevoelig, ook voor kleine veranderingen. Ze voelen het als ze ineens in een 'vreemde' slaapzak worden gelegd, reageren daarop door te gaan huilen of door drukke bewegingen en vallen dan moeilijker of niet meer in slaap. Lees meer in het blog Inbakeren afbouwen, wanneer en hoe >>

Pacco Plus

De ontwerpster van de originele Pacco doek heeft met de Pacco Plus een inbakerdoek ontwikkeld waarmee baby’s armpjes één voor één vrij gelaten kunnen worden om het inbakeren af te wennen.

De Pacco Plus Medium is geschikt voor baby’s vanaf 5 kg.
De Pacco Plus Large is geschikt voor baby’s vanaf 6 à 7 kg.
De Pacco Plus XL is geschikt voor baby’s vanaf 8 kg *

* Op het label staat vanaf 7 kg, maar wij vinden de XL pas goed passen vanaf 8 kg.

Vraag & antwoord Pacco Plus Medium, Large of XL? >>
(inclusief foto's en concrete voorbeelden)

Pacco Plus Medium: € 55,90
Pacco Plus Large: € 57,50
Pacco Plus XL: € 59,95

Naar de webshop >>

inbakeren afbouwen met de Pacco Plus, één armpje vrij
inbakeren afgebouwd met Pacco Plus, daarna vergelijkbaar met babyslaapzak
inbakeren afbouwen kan stapje voor stapje met de Pacco Plus
met de Pacco Plus kun je je baby inbakeren en daarna stapje voor stapje afbouwen

Reacties

S'nachts zonder pacco

Goedendag,

Wij gebruiken al sinds onze dochter 4 weken is de pacco inbakerdoek. Heel fijn heeft ons onrustige meisje echt nodig.
Ze is nu alweer 20 weken en sinds 4 weken slaapt ze overdag in een slaapzakje en dat gaat heel goed. Toen direct de stap ook gezet maat s'nachts maar dat was nog iets te vroeg. Sinds 2 weken hebben we nogmaals een poging gedaan en en gaat het beter. alleen sinds een week slaapt ze bijna niet meer. Ieder uur wordt ze wakker. En vinden we ook haar armpjes weer boven de lakentjes. Nu kan dit ook heel goed te maken hebben met een sprongetje/ ontwikkeling. Maar is het nu verstandig haar weer opnieuw in te bakeren? Of moeten we doorzetten in het slaapzakje.
Ze weegt ondertussen ook 7 kilo dus twijfel erg of ik niet de afbouwdoek moet aanschaffen. Maar ik vind het ook zonde als we straks weer opnieuw moeten proberen. Het is zo lastig omdat het alleen om de nacht gaat. Overdag doet ze het zo goed. Alvast bedankt voor je reactie.

Groetjes Marcella

Baby 20 weken - voor Marcella

Beste Marcella,
Als ze in de box of op een speelkleed nog niet rolt van rug naar buik, kun je haar voor de nacht nog weer even inbakeren. Misschien zijn de veranderingen in een te snel tempo gegaan. Ik ben zelf geen voorstander van ‘doorzetten’ en een sprongetjes zijn voor veel ouders ook vrij vaag. Gelukkig slaapt ze overdag goed.
Weet je zeker dat ze het in de nacht behaaglijk genoeg heeft? De nachten zijn nog best fris, zet niet de verwarming aan, maar als je toch iets nieuws koopt, kies dan bijvoorbeeld voor een zachte slaapzak met mouwen: http://pacco.nl/producten/baby-slaapzak-voor-herfst-winter-met-mouwen
Dat ze haar armpjes naar boven beweegt is natuurlijk normaal voor haar leeftijd. De armpjes maken nu (als ze niet te vroeg geboren is) op deze leeftijd niet meer die maaierige bewegingen. Langzaamaan krijgt ze controle over haar armen en handjes. Als een baby op deze leeftijd ‘druk’ doet, dan zit daar meestal onderliggende moeheid of overprikkeldheid onder.
Stevig onderstoppen en voldoende hoog toedekken (kort opgemaakt bed) is ook een goed idee: http://www.inbakeren.nl/blog/hoe-babybed-ledikant-kort-en-veilig-opmaken/
Succes. Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Hallo,

Hallo,

Onze dochter is nu ruim 6 maanden en we zijn inmiddels aan het afbouwen met inbakeren. 1 armpje ging goed, maar de stap naar slaapzak was drama! Na nachten huilen hebben we weer de inbakerdoek gebruikt.
Nu laten we nog steeds 1 armpje vrij, maar dit is steeds hetzelfde armpje. Ik kan op internet niet vinden of we dit moeten afwisselen met het andere armpje. En wat is daarna een slimme keuze? 2 armpjes vrij, maar dus wel de doek strak om haar romp of (weer) overstappen naar een (dikke?)slaapzak?
Groetjes Evelien

Kleine stapjes

Beste Evelien,
Ik hoor vaker dat de overgang naar 2 armpjes vrij niet in een keer soepel gaat. Ik zou jouw dochter nu even weer met 1 arm vrij laten slapen, tijdens alle slaapjes. Afwisselen met welke arm vrij, beter van niet. En daarna weer een frisse poging met 2 armpjes vrij. Lees intussen dit artikel: http://www.inbakeren.nl/inbakeren/afbouwen/
Twee armpjes vrij in dezelfde doek kan helpen, dat geeft dan hetzelfde gevoel. Overgang naar twee armpjes vrij én een ander product is voor sommige kinderen teveel verandering, kleine stapjes werken dan beter.
Is dit voldoende antwoord op jouw vraag? Groet, Sylvie

Ja zeker! Bedankt voor de

Ja zeker! Bedankt voor de informatie. We hebben haar nu inderdaad weer in de inbakerdoek met 1 armpje vrij. Willen dat nog even zo laten en dan gaan we binnenkort de volgende stap proberen. Hopelijk lukt het dit keer wel.
Nogmaals bedankt.

Evelien

Welke maat pacco

Goedemorgen ,

Even een vraag , mijn zoontje is 3 maanden , 7,5kg en 63 cm en de pacco piccalo word wat strak. Ik heb geprobeerd hem in een slaapzak je te laten slapen maar hij word dan gauw weer wakker door zijn armpjes. Nu wil ik een nieuwe doek kopen die ik nu nog kan gebruiken voor het inbakeren en straks ook voor het afbouwen .
Welke maat adviseren jullie ? De L of XL.

Het is een forse baby :)

Groetjes Sandra

Forse baby van 3 maanden - voor Sandra

Beste Sandra, ik begrijp jouw twijfel. En eerlijk gezegd is het - zelfs voor mij als ontwerper van de Pacco - moeilijk om met zekerheid te zeggen welke maat nu het beste is. De overgang van een Pacco Piccolo naar een Pacco Plus XL is meestal te groot. Ik raad jou aan om zowel de Large als de XL te bestellen en beide te passen en dan een van deze doeken weer retourneren (lees meer over retourneren). Zodra je een bestelling hebt gedaan, zal ik mijn collega Marleen op de hoogte stellen zodat zij de verzendkosten van de retournering verrekent bij het terugstorten van het aankoopbedrag. Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Afwennen

Dag Sylvie,

Wij willen gaan beginnen met het afwennen dmv één voor één de armpjes buiten de doek te laten. Nu ligt mijn dochter nog in een wiegje, maar dat begint krap te worden. Is het beter om haar eerst te laten wennen aan het slapen zonder Pacco, of kunnen we het direct proberen in een ledikantje? Ze sabbelt graag op haar handje en daar wil ik haar de kans voor geven, maar het gevolg is wel dat ze soms tegen de spijlen van het wiegje komt en wakker schrikt. (althans, dat was het grootste probleem tijdens nachten waarin we haar niet konden inbakeren na vaccinaties). Misschien helpt het als ze wat meer ruimte heeft?

Een voor een - voor Kim

Veel baby’s hebben moeite met veranderingen. Dan kun je beter stap voor stap doen dan 2 veranderingen in een keer. Mijn advies is om haar eerst ingebakerd in haar ledikant te laten slapen. Wie weet gaat dat zonder problemen en dan kun je ook aan het afbouwen.
Een tip: maak haar ledikant kort en goed strak op. Op zo’n manier dat ze het niet los kan trappelen. Dat helpt ter ondersteuning van het afbouwen. Ze kan haar vrije armpje straks wel onder de deken vandaan halen, maar de druk op de schouders geeft toch rust. In een kort opgemaakt bed mag je een baby tot over de schouders toedekken. Meer informatie >>

En Pacco heeft ook speciale lakens die in combinatie met een stevige deken niet los kunnen. Hoe oud is je dochter? De ledikantlakens zijn even breed, maar voor baby's vanaf 6 maanden hebben we maat 'extra lang' dus als ze tegen de 6 maanden is, adviseer ik je die. Succes!! Groet, Sylvie 

 

TinyNanny

Goedendag,

Sinds dat onze zoon 5 weken oud is slaapt hij met behulp van de TinyNanny. Niet in de foetushouding maar met de armpjes strak langs het lichaam. Dit gaat heel goed.
Echter de doek wordt nu te klein. Hij is inmiddels 4 maanden (bijna 17 weken), bijna 6 kilo en zo'n 61 cm.
We proberen hem nu te laten wennen aan het slapen in een gewone slaapzak en in de nachten gaat dit vrij aardig (wel wordt hij veel vroeger wakker dan eerst en is hij wel onrustiger), echter overdag lukt het nog niet.
Nu is mijn vermoeden dat de overstap toch te groot is. We proberen wel strak onder de dekens te stoppen, met de armpjes langs het lichaam. Echter binnen een mum van tijd heeft hij de armpjes weer boven de dekens.
Wat is eventueel een goed alternatief?

Diverse opties - voor Gerda

Beste Gerda,
Een alternatief is de Pacco Plus Medium. Maar gezien zijn leeftijd dan wel met 1 arm vrij. Met de Pacco kun je zijn andere armpje en lijfje nog stevig inpakken.
Een baby haalt 1 of 2 vrije armpjes altijd onder de dekens vandaan, maar als je jouw zoon in een kort opgemaakt bed legt, mag je hem wel toedekken tot over zijn schouders, tot zijn kin. De druk op zijn schouders en de aanraking van stof tegen de kaaklijn geven rust. Lees meer >>
Daarin lees je ook over het matrozenbedje, misschien is dat een optie, zeker als hij onder de deken vandaan hupst richting het hoofdeinde.
Groet, Sylvie

Pacco plus medium

Hallo Sylvie,
Bedankt voor je reactie. Nog wel n vraagje. Is de medium qua maat ook goed om eventueel eerst nog wel volledig in te bakeren, mocht blijken dat met 1 armpje vrij, het slapen echt nog niet wil lukken?
En hoe lang kunnen we ongeveer met deze doek doen qua maat om onze zoon nog ingebakerd (al dan niet met 1 arm vrij) te laten slapen?

Krampjes

Beste Sylvie

Onze dochter is nu bijna 12 weken
En ze heeft vanaf haar 2e week ontzettende last van heftige krampjes.
We zijn al bij kinderarts en osteopaat geweest maar die kunnen niets medisch vinden. We hebben infacol en sab simplex geprobeerd maar ook weinig verschil.

Slapen met de krampjes is vreselijk. Doet ze amper (en wij ook) want ze wordt er steeds wakker van. Waardoor ze extreem oververmoeid is

we willen nu beginnen met inbakeren
Is dit met 12 weken niet te laat?
Mag je wel inbakeren met krampjes?

Alvast bedankt

Stéphanie

Inbakeren vanaf 12 weken en bij krampjes - voor Stéphanie

Beste Stéphanie,
Amper slapen is heel, heel zwaar. Een baby van 12 weken inbakeren (met een goede doek zoals de Pacco) kan nog prima en krampjes zijn geen reden om het niet te doen.
Maar… alleen een inbakerdoek gaat het niet oplossen. Jullie hebben meer nodig. Ik raad jullie aan om een goede professional te raadplegen. Eerst alles samen op een rijtje zetten. Iemand die bij jullie thuis komt en net zo lang puzzelt tot er stapjes uitrollen die jullie kunnen maken naar verbetering. Inbakeren kan daar een onderdeel van zijn. Een goede prof kan de jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau zijn, maar het zal me niet verbazen als deze in jullie situatie geen verschil heeft weten te maken, anders was dat al wel gebeurd. Als het goed is, zijn jullie al een paar keer op cb geweest.

Tegenwoordig is er ook een fijne groep van professionals die werken vanuit een eigen praktijk, verpleegkundigen met veel ervaring, juist bij baby’s die een puzzel zijn en ouders die al diverse professionals gezien hebben. Kijk of er een babyconsulent bij jullie in de buurt werkzaam is: www.babyconsulentennederland.nl 

Zo niet, mail mij op sylvie@pacco.nl waar jullie wonen. Ik heb een groot netwerk, wellicht kan ik jullie een naam doorgeven van iemand bij wie jullie in goede handen zijn. Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Pacco plus

Ik overweeg te starten met afbouwen van het inbakeren. Ze begint nu een beetje te oefenen met zij draaiing en dat geeft mij het signaal niet te lang te wachten. Onze dochter is nu 13 maanden en ligt nu 7 weken in de piccolo. Ze weegt 6 kilo. Is de medium dan de beste keuze?

pasvorm pacco plus medium

Hi,

idd bedoelde ik 13 weken...:-). Ik heb de medium inmiddels gekocht en gepast maar de buitenzak is veel te groot! Die kan ik niet sluiten.
Ik heb de zak gekocht bij de Prenatal (ik had legio bonnen) en op de zak zelf staat Pacco Piccolo 4-7 kg. Maar onze dochter van 6 kilo (een armpje eruit) verzuipt erin.

Hoe kan dit want deze zou toch gewoon moeten passen voor een normale baby van 59 cm?

Beste Nienke, we ruilen deze Pacco om

Beste Nienke,
Dat de Pacco Plus Medium een label heeft met Piccolo klopt niet. En de maat klinkt ook heel vreemd.
Wil je mijn collega Marleen jouw adres en telefoonnnummer mailen? Dat kan naar marleen@pacco.nl

Dan zorgen wij ervoor dat je een goede Pacco Plus Medium krijgt. We voegen een gefrankeerde retourenvelop toe omdat ik de Pacco die je nu hebt, zelf even wil zien. Als deze niet klopt moet deze uit de roulatie, om verdere verwarring te voorkomen. Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

pasvorm pacco plus medium

Beste Sylvie,

Ik denk ook dat het niet klopt omdat de buitenzak echt groot is en dat label ook vreemd is. Toen ik de Pacco Plus kocht bij de Prenatal was de verpakking al wel open gemaakt geweest dus het kan zo maar zijn dat het een verkeerde doek is die mij verkocht is. Ik heb mijn gegevens gemailed naar Marleen. Ik ontvang graag een goede Pacco Plus medium omdat we graag willen starten met uitbakeren.

Dankje!

13 weken en 6 kg - voor Nienke

Beste Nienke,

Waarschijnlijk bedoel je 13 weken :) Als ze een gemiddelde lengte heeft, plm. 60 cm en je gaat meteen een arm vrij laten, dan is de Medium inderdaad het beste.
Als je de Medium binnen krijgt, pas deze voor de zekerheid met 1 arm vrij. Mocht je m toch te krap vinden kan hij op dat moment nog retour of geruild worden. Eenmaal gedragen of gewassen, kan dat niet meer. 

Het staat je natuurlijk vrij om beide maten te bestellen en deze thuis te passen en te vergelijken en er 1 weer terug te sturen. Je krijgt dan het aankoopbedrag van die doek weer teruggestort en het kost je alleen verzendkosten voor het retourneren. Zorg er wel voor dat je in dat geval de Pacco doek netjes weer opvouwt en retourneert, sorry klinkt een beetje streng misschien, maar dat is door onze ervaring met retouren.
Meer informatie over ruilen/retourneren http://pacco.nl/wil-je-een-product-ruilen-retourneren
Is dit voldoende antwoord op jouw vraag? Groet, Sylvie

Inbakeren na vaccinatie

Beste Sylvie,

Excuus als ik deze vraag dubbel stel, maar ik weet niet zeker of het vorige keer goed is doorgekomen.

Mijn vraag is of een baby na een vaccinatie ingebakerd mag worden in de Pacco Plus met de armpjes buiten de doek. Alvast bedankt voor het antwoord!

Groet, Kim

Niet inbakeren na vaccinatie

Hoi Kim, ben jij dezelfde Kim als van de vraag op inbakeren.nl? :-) Die vraag is doorgekomen hoor, heb ik gisteren ook op geantwoord.
Weet je, als beide armpjes buiten de Pacco liggen, is het inderdaad iets minder warm dan geheel ingebakerd. Maar nog steeds warmer dan zonder doek of in vergelijking met een slaapzak. Over baby's lijfje meerdere lagen stof met een Pacco doek. Jouw baby moet eventuele overtollige lichaamswarmte kwijt kunnen. Kleed hem luchtig, wel lekker stevig toedekken en blijf in de buurt als hij slaapt en stel je in op een onrustige dag. Als je kind 24 uur na een vaccinatie geen verhoging (meer) heeft kun je hem/haar weer inbakeren en pak je het ritme weer op. Soms valt de onrust mee, sommige baby’s slapen juist veel na een vaccinatie. Groet, Sylvie

Sorry!

Ik kon mijn vraag niet meer terugvinden :-)
Ik bereid me inderdaad voor op een onrustige nacht, maar wie weet valt het mee. Gisteren heb ik het mouwvestje besteld. Mag ze die dragen in combinatie met een slaapzak en romper of is dat ook te warm?
Bedankt voor je antwoord(en)!

Hoi Kim

Hoi Kim, geen probleem :) een mouwvestje kan weinig kwaad. De warmte zit 'm mogelijk meer in de slaapzak. Het is een slaapzak zonder mouwen neem ik aan. Een winterslaapzak, van welk merk? Groet, Sylvie

Grobag best isolerend

Hoi Kim, op internet staat dat de Grobag een TOG waarde (isolatiewaarde) heeft van 2.5. Dat is fijn in de winter als je baby niet onder een deken ligt. Maar voor een baby met verhoging of koorts zou deze slaapzak wel eens te warm kunnen zijn. Groet, Sylvie

Ai.. Dan ga ik even hard

Ai.. Dan ga ik even hard nadenken over een oplossing voor vannacht. Bedankt voor je hulp!

Pagina's

Reactie toevoegen