Warme kleertjes & pyjama's

Warme pyjama voor jouw baby, biologisch katoen, basic en comfortabel, fijn om in te slapen

Nieuw bij Pacco: Zachte & warme pyjama's voor baby's, peuters en kleuters.

Materiaal: 100% biologisch katoenen velours, dus heerlijk warm, zacht en ademend.

Bekijk alle kleding >>

Babydekens van katoen

Zachte babydekens voor in wieg of ledikant, 100% katoen, in diverse kleuren, effen of met ster, katoenen fleece of gebreide dekens.

Bekijk alle dekens >>

Inbakeren afbouwen met de Pacco Plus

Als het afbouwen van inbakeren niet lukt, komt dat omdat jouw baby gewend is geraakt aan het inbakeren. Heel logisch, maar geen paniek, je kunt inbakeren ook weer afleren. Als je dit stap voor stap doet, verloopt het afbouwen zonder stress. Met de Pacco Plus kun je baby's armen één voor één vrij laten.

Wanneer inbakeren afbouwen?

Baby’s die een aantal maanden in de Pacco hebben geslapen, hebben meestal een ritme in slapen en drinken. Dat hoeft niet precies op de klok te zijn. Als jij weet wat jouw baby aankan qua prikkels, als je aan hem ziet wanneer hij moe is en als jouw baby heeft geleerd om zelfstandig en ontspannen in slaap te vallen, kun je het inbakeren weer afbouwen. Dit lukt tussen 4 en 5 maanden meestal prima.

Het officiële advies is om baby’s vanaf 6 maanden niet meer ingebakerd te laten slapen vanwege het toenemend vermogen om naar de buik te draaien. Deze limiet kan voor stress zorgen als jouw kind in een slaapzak moeilijker in slaap valt of 's nachts weer vaker wakker wordt.

Wennen aan veranderingen

Baby’s zijn gevoelig, ook voor kleine veranderingen. Ze voelen het als ze ineens in een 'vreemde' slaapzak worden gelegd, reageren daarop door te gaan huilen of door drukke bewegingen en vallen dan moeilijker of niet meer in slaap. Lees meer in het blog Inbakeren afbouwen, wanneer en hoe >>

Pacco Plus

De ontwerpster van de originele Pacco doek heeft met de Pacco Plus een inbakerdoek ontwikkeld waarmee baby’s armpjes één voor één vrij gelaten kunnen worden om het inbakeren af te wennen.

De Pacco Plus Medium is geschikt voor baby’s vanaf 5 kg.
De Pacco Plus Large is geschikt voor baby’s vanaf 6 à 7 kg.
De Pacco Plus XL is geschikt voor baby’s vanaf 8 kg *

* Op het label staat vanaf 7 kg, maar wij vinden de XL pas goed passen vanaf 8 kg.

Vraag & antwoord Pacco Plus Medium, Large of XL? >>
(inclusief foto's en concrete voorbeelden)

Pacco Plus Medium: € 55,90
Pacco Plus Large: € 57,50
Pacco Plus XL: € 59,95

Naar de webshop >>

inbakeren afbouwen met de Pacco Plus, één armpje vrij
inbakeren afgebouwd met Pacco Plus, daarna vergelijkbaar met babyslaapzak
inbakeren afbouwen kan stapje voor stapje met de Pacco Plus
met de Pacco Plus kun je je baby inbakeren en daarna stapje voor stapje afbouwen

Reacties

TinyNanny

Goedendag,

Sinds dat onze zoon 5 weken oud is slaapt hij met behulp van de TinyNanny. Niet in de foetushouding maar met de armpjes strak langs het lichaam. Dit gaat heel goed.
Echter de doek wordt nu te klein. Hij is inmiddels 4 maanden (bijna 17 weken), bijna 6 kilo en zo'n 61 cm.
We proberen hem nu te laten wennen aan het slapen in een gewone slaapzak en in de nachten gaat dit vrij aardig (wel wordt hij veel vroeger wakker dan eerst en is hij wel onrustiger), echter overdag lukt het nog niet.
Nu is mijn vermoeden dat de overstap toch te groot is. We proberen wel strak onder de dekens te stoppen, met de armpjes langs het lichaam. Echter binnen een mum van tijd heeft hij de armpjes weer boven de dekens.
Wat is eventueel een goed alternatief?

Diverse opties - voor Gerda

Beste Gerda,
Een alternatief is de Pacco Plus Medium. Maar gezien zijn leeftijd dan wel met 1 arm vrij. Met de Pacco kun je zijn andere armpje en lijfje nog stevig inpakken.
Een baby haalt 1 of 2 vrije armpjes altijd onder de dekens vandaan, maar als je jouw zoon in een kort opgemaakt bed legt, mag je hem wel toedekken tot over zijn schouders, tot zijn kin. De druk op zijn schouders en de aanraking van stof tegen de kaaklijn geven rust. Lees meer >>
Daarin lees je ook over het matrozenbedje, misschien is dat een optie, zeker als hij onder de deken vandaan hupst richting het hoofdeinde.
Groet, Sylvie

Pacco plus medium

Hallo Sylvie,
Bedankt voor je reactie. Nog wel n vraagje. Is de medium qua maat ook goed om eventueel eerst nog wel volledig in te bakeren, mocht blijken dat met 1 armpje vrij, het slapen echt nog niet wil lukken?
En hoe lang kunnen we ongeveer met deze doek doen qua maat om onze zoon nog ingebakerd (al dan niet met 1 arm vrij) te laten slapen?

Krampjes

Beste Sylvie

Onze dochter is nu bijna 12 weken
En ze heeft vanaf haar 2e week ontzettende last van heftige krampjes.
We zijn al bij kinderarts en osteopaat geweest maar die kunnen niets medisch vinden. We hebben infacol en sab simplex geprobeerd maar ook weinig verschil.

Slapen met de krampjes is vreselijk. Doet ze amper (en wij ook) want ze wordt er steeds wakker van. Waardoor ze extreem oververmoeid is

we willen nu beginnen met inbakeren
Is dit met 12 weken niet te laat?
Mag je wel inbakeren met krampjes?

Alvast bedankt

Stéphanie

Inbakeren vanaf 12 weken en bij krampjes - voor Stéphanie

Beste Stéphanie,
Amper slapen is heel, heel zwaar. Een baby van 12 weken inbakeren (met een goede doek zoals de Pacco) kan nog prima en krampjes zijn geen reden om het niet te doen.
Maar… alleen een inbakerdoek gaat het niet oplossen. Jullie hebben meer nodig. Ik raad jullie aan om een goede professional te raadplegen. Eerst alles samen op een rijtje zetten. Iemand die bij jullie thuis komt en net zo lang puzzelt tot er stapjes uitrollen die jullie kunnen maken naar verbetering. Inbakeren kan daar een onderdeel van zijn. Een goede prof kan de jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau zijn, maar het zal me niet verbazen als deze in jullie situatie geen verschil heeft weten te maken, anders was dat al wel gebeurd. Als het goed is, zijn jullie al een paar keer op cb geweest.

Tegenwoordig is er ook een fijne groep van professionals die werken vanuit een eigen praktijk, verpleegkundigen met veel ervaring, juist bij baby’s die een puzzel zijn en ouders die al diverse professionals gezien hebben. Kijk of er een babyconsulent bij jullie in de buurt werkzaam is: www.babyconsulentennederland.nl 

Zo niet, mail mij op sylvie@pacco.nl waar jullie wonen. Ik heb een groot netwerk, wellicht kan ik jullie een naam doorgeven van iemand bij wie jullie in goede handen zijn. Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Pacco plus

Ik overweeg te starten met afbouwen van het inbakeren. Ze begint nu een beetje te oefenen met zij draaiing en dat geeft mij het signaal niet te lang te wachten. Onze dochter is nu 13 maanden en ligt nu 7 weken in de piccolo. Ze weegt 6 kilo. Is de medium dan de beste keuze?

pasvorm pacco plus medium

Hi,

idd bedoelde ik 13 weken...:-). Ik heb de medium inmiddels gekocht en gepast maar de buitenzak is veel te groot! Die kan ik niet sluiten.
Ik heb de zak gekocht bij de Prenatal (ik had legio bonnen) en op de zak zelf staat Pacco Piccolo 4-7 kg. Maar onze dochter van 6 kilo (een armpje eruit) verzuipt erin.

Hoe kan dit want deze zou toch gewoon moeten passen voor een normale baby van 59 cm?

Beste Nienke, we ruilen deze Pacco om

Beste Nienke,
Dat de Pacco Plus Medium een label heeft met Piccolo klopt niet. En de maat klinkt ook heel vreemd.
Wil je mijn collega Marleen jouw adres en telefoonnnummer mailen? Dat kan naar marleen@pacco.nl

Dan zorgen wij ervoor dat je een goede Pacco Plus Medium krijgt. We voegen een gefrankeerde retourenvelop toe omdat ik de Pacco die je nu hebt, zelf even wil zien. Als deze niet klopt moet deze uit de roulatie, om verdere verwarring te voorkomen. Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

pasvorm pacco plus medium

Beste Sylvie,

Ik denk ook dat het niet klopt omdat de buitenzak echt groot is en dat label ook vreemd is. Toen ik de Pacco Plus kocht bij de Prenatal was de verpakking al wel open gemaakt geweest dus het kan zo maar zijn dat het een verkeerde doek is die mij verkocht is. Ik heb mijn gegevens gemailed naar Marleen. Ik ontvang graag een goede Pacco Plus medium omdat we graag willen starten met uitbakeren.

Dankje!

13 weken en 6 kg - voor Nienke

Beste Nienke,

Waarschijnlijk bedoel je 13 weken :) Als ze een gemiddelde lengte heeft, plm. 60 cm en je gaat meteen een arm vrij laten, dan is de Medium inderdaad het beste.
Als je de Medium binnen krijgt, pas deze voor de zekerheid met 1 arm vrij. Mocht je m toch te krap vinden kan hij op dat moment nog retour of geruild worden. Eenmaal gedragen of gewassen, kan dat niet meer. 

Het staat je natuurlijk vrij om beide maten te bestellen en deze thuis te passen en te vergelijken en er 1 weer terug te sturen. Je krijgt dan het aankoopbedrag van die doek weer teruggestort en het kost je alleen verzendkosten voor het retourneren. Zorg er wel voor dat je in dat geval de Pacco doek netjes weer opvouwt en retourneert, sorry klinkt een beetje streng misschien, maar dat is door onze ervaring met retouren.
Meer informatie over ruilen/retourneren http://pacco.nl/wil-je-een-product-ruilen-retourneren
Is dit voldoende antwoord op jouw vraag? Groet, Sylvie

Inbakeren na vaccinatie

Beste Sylvie,

Excuus als ik deze vraag dubbel stel, maar ik weet niet zeker of het vorige keer goed is doorgekomen.

Mijn vraag is of een baby na een vaccinatie ingebakerd mag worden in de Pacco Plus met de armpjes buiten de doek. Alvast bedankt voor het antwoord!

Groet, Kim

Niet inbakeren na vaccinatie

Hoi Kim, ben jij dezelfde Kim als van de vraag op inbakeren.nl? :-) Die vraag is doorgekomen hoor, heb ik gisteren ook op geantwoord.
Weet je, als beide armpjes buiten de Pacco liggen, is het inderdaad iets minder warm dan geheel ingebakerd. Maar nog steeds warmer dan zonder doek of in vergelijking met een slaapzak. Over baby's lijfje meerdere lagen stof met een Pacco doek. Jouw baby moet eventuele overtollige lichaamswarmte kwijt kunnen. Kleed hem luchtig, wel lekker stevig toedekken en blijf in de buurt als hij slaapt en stel je in op een onrustige dag. Als je kind 24 uur na een vaccinatie geen verhoging (meer) heeft kun je hem/haar weer inbakeren en pak je het ritme weer op. Soms valt de onrust mee, sommige baby’s slapen juist veel na een vaccinatie. Groet, Sylvie

Sorry!

Ik kon mijn vraag niet meer terugvinden :-)
Ik bereid me inderdaad voor op een onrustige nacht, maar wie weet valt het mee. Gisteren heb ik het mouwvestje besteld. Mag ze die dragen in combinatie met een slaapzak en romper of is dat ook te warm?
Bedankt voor je antwoord(en)!

Hoi Kim

Hoi Kim, geen probleem :) een mouwvestje kan weinig kwaad. De warmte zit 'm mogelijk meer in de slaapzak. Het is een slaapzak zonder mouwen neem ik aan. Een winterslaapzak, van welk merk? Groet, Sylvie

Grobag best isolerend

Hoi Kim, op internet staat dat de Grobag een TOG waarde (isolatiewaarde) heeft van 2.5. Dat is fijn in de winter als je baby niet onder een deken ligt. Maar voor een baby met verhoging of koorts zou deze slaapzak wel eens te warm kunnen zijn. Groet, Sylvie

Ai.. Dan ga ik even hard

Ai.. Dan ga ik even hard nadenken over een oplossing voor vannacht. Bedankt voor je hulp!

Wij zijn er sinds twee weken

Wij zijn er sinds twee weken achter dat onze zoon, nu vier maanden oud (21wkn) reflux heeft. De afgelopen tijd heeft hij en dus ook wij nauwelijks geslapen. We zijn nu begonnen met inbakeren, maar hij komt met zijn armpjes uit het zakje (we gebruiken Swaddle me). Zelfs met nog een hydrofiel eroverheen. Wat kun je mij adviseren voor zak, ook met het oog op zijn leeftijd en omrollen? Wil liefste nu nog een zakje kopen, maar wel een die echt helpt. Gezien onze nachtrust ben ik wat huiverig. Hoor graag van je! Groeten Janneke

Pacco Plus Large - voor Janneke

Beste Janneke,
Als jouw zoon nu nog niet omrolt van rug naar buik, dan kun je gerust nog doorgaan met inbakeren.
Koop een Pacco Plus. Dat is een inbakerdoek waarmee je kunt inbakeren, maar t.z.t. ook het inbakeren kunt afbouwen door armpje voor armpje vrij te laten.
Waarschijnlijk is de Pacco Plus Large voor jouw kindje de beste maat. Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Beste Sylvie,

Beste Sylvie,

Mijn zoon van 7 weken en bijna 6 kilo, slaapt nu 2 weken ingebakerd en sinds een week in een geleende pacco. Ik wil zelf ook een inbakerdoek kopen maar twijfel tussen een gewone pacco piccolo en de pacco plus Large. Deze laatste zou ik dan tijdelijk als gewone inbakerdoek willen gebruiken en daarna als afbouwdoek. Ik twijfel alleen over de tweede optie omdat ik bang ben dat mijn zoon er mogelijk uit groeit. Tot welk gewicht kan de Large gebruikt worden? En wat zou jouw advies zijn?

Groeten Paula

Pacco Piccolo of Pacco Plus Large

Beste Paula,
De kans is groot dat de Pacco Plus Large nu nog te groot is. Op de foto in de webshop staat een baby afgebeeld die op dat moment 8 kg was. Dus tot dat gewicht kan een baby nog met beide armpjes in deze maat.
Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Piccolo of afbouwdoek?

Hallo,

We hebben een tijdje de Pacco Piccolo geleend en die bevalt goed. Jammergenoeg moet de doek weer terug. Welke kan ik nu het beste aanschaffen? Misschien gelijk de afbouwdoek? Onze dochter weegt ongeveer 4900 gram. Ze is 10 weken oud.

Piccolo of Plus - voor Kim

Beste Kim,
Met haar armpjes erbij in, kun je ook kiezen voor de Pacco Plus Medium. Vanaf 5,5 kg zou je 1 armpje vrij kunnen laten bij deze maat.
Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Hallo,

Hallo,
Mijn dochter is 5 maanden oud en weegt ongeveer 7 kilo. Ik wil gaan beginnen met afbouwen maar weet niet zeker welke maat afbouwdoek ik moet nemen. Is het beter om de Large te nemen of de XL?
Groetjes Dieuwertje

Pacco Plus Large

Beste Diewertje,

Mijn advies is de Pacco Plus Large. De XL is voor jouw kindje te groot. Zeker als je wilt gaan afbouwen en je een armpje gaat vrijlaten, dan ontstaat er meer ruimte in de omvang van de doek en is de Large veel beter voor haar.

Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Pacco Plus Large of XL?

Hallo, mijn zoon van 4 maanden wordt sinds 3 weken oud gebakerd met de Pacco Piccolo. Nu wordt deze echt te klein en wil ik een Pacco Plus kopen, maar ik twijfel over de maat. Vanmorgen op het CB woog hij 7,5 kilo en hij is 66 cm. Sinds gister rolt hij van rug naar buik, maar doet hier in bed nog geen pogingen toe. Over zijn bakerzak span ik altijd een lakentje strak over zijn beentjes. Graag ontvang ik advies welke maat ik zou moeten bestellen en of ik direct moet beginnen met afbouwen of pas wanneer hij in bed ook pogingen doet tot omrollen (dit laatste was het advies van het CB)
Met vriendelijke groet,
Kitty

Beste Kitty,

Beste Kitty,

Omdat je je zoontje sinds 3 weken inbakert, kan het wat te vroeg zijn om nu al te gaan afbouwen. Toch zou ik er niet te lang meer mee wachten. Wat is je eigen gevoel er over? Maak ik elk geval vast een plan hoe je het wil gaan doen. Soms lijkt het een heel 'ding' dat afbouwen, maar valt het achteraf reuze mee. Meer informatie over afbouwen >> en ook dit blog is behulpzaam om een plan te maken: Inbakeren afbouwen, wanneer en hoe?

Je vertelt dat je nog een strak lakentje spant over zijn beentjes. Je mag je baby gerust hoger toedekken als hij in een kort opgemaakt bedje ligt. Tot over zijn schouders tot zijn kinnetje. Lees hier >> Strak opmaken en stevig onderstoppen geven ook rust. 

V.w.b. de maat ben ik geneigd om je de Pacco Plus Large te adviseren. Zeker als je op korte termijn een armpje gaat vrijlaten is de XL te groot.
Met vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Hallo Sylvie,

Hallo Sylvie,
Ik wil je bedanken voor je antwoord en alle tips! Deze zijn echt nuttig en kan ik zeer goed gebruiken! Fijn dat dit op deze manier kan!
Vriendelijke groet,
Kitty

Hoe verder?

Hallo! Ons zoontje zijn we gaan inbakeren met een week of 6. Eerst met een ander merk zak, vanaf 8 weken met de pacco 4-7 kg. Hij slaapt nu s ochtend altijd 45, soms 90 minuten en s middags inmiddels meestal 2 uur. Wel heeft hij soms even aandacht nodig 'opnieuw' in slaap te komen als hij tussendoor wakker wordt. S nachts komt hij meerdere malen voor een voeding. De huidige pacco wordt nu echt te klein, maar wat is een goede opvolger? Ik vind zijn slapen nog te instabiel om af te bouwen, maar ben bang dat we binnenkort wel moeten omdat hij zich soms al wat op z'n zij aan het duwen is. Hij weegt ruim 7 kg, wat is uw advies? Hartelijk dank, fenneke

Beste Fenneke,

Beste Fenneke,

Mijn advies is zonder twijfel de Pacco Plus Large, deze is groter dan de Pacco Piccolo. Juist omdat je op korte termijn gaat afbouwen. Als je 1 armpje er uit laat, moet zijn lijfje en andere armpje nog stevig ingepakt kunnen worden. Dat lukt met de Large dan wel maar met de XL niet bij 7 kg.

Meer informatie over afbouwen >>
En Inbakeren afbouwen, wanneer en hoe? 
Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam 

Beste Sylvie,

Beste Sylvie,

Wij bakeren onze dochter van nu 3 maanden sinds 6 weken in. Sinds enkele dagen duwt ze zichzelf met Pacco en al helemaal bovenin haar bed. Wij maken haar bedje altijd strak op, maar dit blijkt niet voldoende. Wordt het nu tijd om af te gaan bouwen?

Gr Maartje

Afbouwen of matrozenbedje

Beste Maartje,
Voor de meest baby’s van 3 maanden is het te vroeg om zonder inbakerdoek te slapen, maar het is zeker het proberen waard. Meer informatie >>
Als ze er nog niet aan toe is, maak naar bed dan op als matrozenbedje. Dit kan met een 1 persoons volwassenlaken of met een speciaal laken >>

Groet, Sylvie

Hoi Sylvie,

Hoi Sylvie,

Ik durf eigenlijk niet te stoppen. Sinds deze week is het slapen een rommeltje. Had ze eerder 3 slaapjes van 2-3 uur, nu zijn het er 3 van 45 min. Het lijkt wel alsof ze niet meer weer hoe ze de slaapjes aan elkaar moet koppelen. Ondertussen wordt ze vermoeider en vermoeider en ik weet niet meer hoe we deze cirkel moeten doorbreken. Ik ben bang dat het volgende stadium is dat ze 's nachts ook niet meer doorslaapt en dat trek ik zelf echt niet.

Heb je nog een goede tip? Ik loop geregeld terug voor haar fiepje. Als ze gaat huilen dan krijst ze echt alles bij elkaar en ik vind het geen optie om haar op die manier in slaap te laten huilen.

Alvast bedankt
Maartje

Slaapjes te kort - voor Maartje

Beste Maartje,
Het lijkt me verstandig dat je eerst overlegt met de jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau hoe het komt dat ze steeds korter slaapt. Kan het met (borst)voeding te maken hebben? Kun je zelf reden(en) bedenken waarom ze zo kort slaapt? Iets ingrijpends gebeurd? Ben je zelf weer gaan werken? Menstrueren? (borstvoeding). Probeer het slapen eerst weer te verbeteren voordat je gaat afbouwen. Je kunt overleggen met cb, of een babyconsulent. Of lees het boek Regelmaat en inbakeren (ook te leen in veel bibliotheken) Sterkte!

Hoi Sylvie,

Hoi Sylvie,

We hebben een afspraak staan met het CB.

Ondertussen zijn het alleen nog maar slaapjes van 45min, een stuk of 6 overdag. Ze wordt niet meer krijsend wakker, soms mopperend, soms brabbelend en dan vindt ze het allemaal wel prima. Ik heb zelf geen idee waar het aan ligt... Het lijkt wel alsof ze soms 2 dagen heel veel slaapt en vervolgens een hele week hazenslaapjes. Ik weet ook niet goed hoe lang ik moet proberen haar na 45 min weer in slaap te krijgen? Uiteindelijk valt ze wel weer voor 45 min in slaap, maar dan zitten we alweer voor de volgende voeding en had ik haar in de tussentijd ook gewoon in de box kunnen leggen. Zo is het voor ons allebei frustrerend.

We blijven nog even zoeken hier.

Gr Maartje

Beter samen met iemand puzzelen in een gesprek

Beste Maartje,
Een andere volgorde kan ook. Precies wat je zegt: na een 45 min. slaapje in de box, bij slaapsignalen weer naar bed, opnieuw 45 min. Na tweede keer wakker worden voeden. Je ziet het liever anders, kost veel tijd, geeft onzekerheid, begrijp ik, maar je doet wat je kunt. Elke ouder is zoekende hoor, ook al lijkt het bij anderen vanzelf of 'normaal' te gaan. Echt niet, meestal niet, is vaak buitenkant. En dat is ook begrijpelijk, want anderen staan ook maar wat graag klaar met commentaar. Luister naar degene die naar jou luistert en jou serieus neemt, dan kom je verder.
Zo online is het helaas niet mogelijk om aan te geven waar je wel en niet goed aan doet. Dat is zo afhankelijk van de individuele situatie of het individuele kind, dan is een gesprek/overleg echt beter. Ik hoop dat de afspraak met het cb je een goede richting gaat geven.
Groet, Sylvie

Beste Sylvie,

Beste Sylvie,

Het bleek waarschijnlijk een 'fase'? Ze slaapt inmiddels weer een aantal uren achter elkaar per slaapje!
Maar nu met 3,5 maand rolt ze sinds vandaag van buik naar rug. Nu is andersom wel moeilijker en kan ze dit nog niet, maar ik wil toch liever afbouwen voordat we acuut moeten stoppen. Ze weegt nu 6kg en is 62cm. Welke afbouwdoek kunnen we het beste kopen?

Gr Maartje

Pacco Plus Medium

Beste Maartje, wat fijn dat het slapen nu weer beter gaat. Als je met de Pacco Plus direct 1 armpje wilt vrijlaten dan is de Pacco Plus Medium het beste. Zeg ik met een hele kleine twijfel dus pas deze doek eerst als je deze binnen krijgt. Na alleen passen (niet gebruiken of wassen) kun je hem nog ruilen voor een grotere maat. Bel in dat geval even mijn collega op kantoor, dan zal zij de verzendkosten van het retourneren vergoeden.
Lees ook deze informatie over afbouwen en wanneer en hoe. Groet, Sylvie

Beste Sylvie,

Beste Sylvie,

Ik heb de medium besteld. Als ik een armpje vrij wil laten moet ik dit armpje er echt uit wurmen via het elleboogje, anders krijg ik het er niet uit. Hoort het zo lastig te gaan of is deze Pacco dan toch te klein? Of doe ik iets verkeerd? Hij lijkt verder goed aan te sluiten en zou zelfs nog met 2 armpjes in kunnen bakeren (lijkt het)

Groetjes Maartje

Medium bij > 6 kg

Hoi Maartje, waarschijnlijk is het dan toch een kwestie van Medium en Large passen en vergelijken. Ik heb je bestelling gevonden en zal je even een e-mail sturen. Groet, Sylvie

Beste Sylvie,

Beste Sylvie,

Na een groot succes met 2 maanden inbakeren met de Pacco piccolo wil ik gaan proberen af te bouwen bij mijn dochtertje van bijna 4 maanden. Ik heb nu de Pacco plus maar twijfel of ik hem goed aan doe. Als ik hem net zo omdoe als de Piccolo, zie ik dat de bovenkant van haar armpje door het ritsje belemmerd wordt, waardoor ze als het ware haar arm niet vrijelijk geheel omhoog kan doen (dit doet ze wel, maar dat lijkt mij niet heel prettig vanwege enerzijds de rits en anderzijds de beknelling). Maar misschien is dat juist het ontwerp zodat de armpjes niet meteen alle vrijheid hebben. Heb je misschien ergens een foto of video van hoe de Pacco plus hij de armpjes hoort te zitten? Ik kan het op de fotootjes op de site niet echt duidelijk zien.

Verder nog een vraag t.a.v. de warmte van de doek. Op dit moment is er een hittegolf en ik maak me wat zorgen of de doek niet te warm voor mijn dochtertje is. De stof is natuurlijk best dik en daarnaast met meerdere lagen op elkaar bij het buikje. Kan dit
kwaad?

Alvast bedankt!

Rits en temperatuur

Beste Kim,
Wat je beschrijft over de rits begrijp ik. Dat komt door de schoudercoupe van de doek. Dat de Pacco rondom de schouders goed blijft zitten is belangrijk voor ingebakerde baby’s zodat ze hun armpjes er aan de bovenkant niet uit kunnen krijgen. De rits kan er niet hoger in gezet worden. Jaren geleden tijdens de testfase gaven ouders dit ook aan, maar ze zeiden ook dat hun baby er geen last van scheen te hebben. Als je baby nog een rompertje draagt in de Pacco, doe dan een aan met korte mouw. Een rompertje voegt weinig warmte toe, maar lijkt ons toch prettig. Ook dit is ons eigen gevoel, kon een baby het maar vertellen :)

V.w.b. je warmte vragen verwijs ik je naar deze pagina’s:
Inbakeren en slapen als het warm is >>
Inbakeren in de zomer >>
Groet, Sylvie

 

 

Beste Sylvie, onze zoon van

Beste Sylvie, onze zoon van 3,5 maand draait zich in de box op zijn buik en vindt dit een leuk spelletje. ik had al een afbouwen en ben vandaag begonnen met 1 arm eruit. Hoe lang zal ik wachten voordat ik het tweede armpje eruit doe?
hij is zo actief met het omrollen en daar ook al erg goed in dus ik ben bang dat hij dit ook in bed gaat doen.
groet, Renee

Baby 3,5 maand draait - voor Renée

Beste Renée,
Een baby met 1 armpje uit de doek kan zich al beter oprichten dan een baby met beide armpjes ingebakerd mocht hij zich onverhoopt ook omdraaien in bed. Maar… naar risico’s van 1 armpje vrij ten opzichte van 2 armpjes vrij is geen onderzoek gedaan. Alleen maar naar ingebakerd versus vrij. Dus kunnen we er verder geen uitspraak over doen, behalve: vertrouw op je gevoel, vertrouw je het niet, dan 2 armpjes vrij.
Je kunt het omdraaien in bed nog wat uitstellen door zijn bed veilig en stevig op te maken >>
Groet, Sylvie 

Afbouwdoek of inbakerslaapzak

Mijn zoon is 3,5 maanden en weegt ondertussen 6,5 kg. Wij hebben tot nu toe de inbakerdoek gebruikt, maar deze is bijna te klein. Wij willen overschakelen naar een nieuwe doek, maar ik twijfel tussen de inbakerslaapzak en de afbouwdoek. Het leuke aan de afbouwdoek is dat deze het meeste trekt op de inbakerdoek, maar mijn zoontje steekt voortdurend zijn handen in zijn mond, ook als hij gaat slapen. Daarom dacht ik ook aan de inbakerslaapzak. We hebben dit wel al 1 nacht geprobeerd en dat was niet gelukt, hij werd veel vlugger wakker als gewoonlijk. Kunnen jullie raad geven? Groetjes, Ellen

Marlou, probeer de XL

Hoi Marlou, je twijfel is begrijpelijk, zelfs voor mij als ontwerper is het soms moeilijk om met 100% zekerheid te antwoorden.
Probeer de Pacco Plus XL. Voordat je deze doek in gebruik neemt, voor de zekerheid eerst even passen, kun je daarna beslissen of je 'm houdt of toch omruilt voor een Large. Je kunt ook de Large en de XL samen bestellen, dan kun je beide passen en vergelijken. De Pacco die je niet wilt houden retourneer of ruil je dan.

Let er wel op dat de geretourneerde doek echt nieuw moet blijven, je mag alleen passen, niet 1x gebruiken. Klinkt een beetje streng, sorry, maar dat is onze ervaring met de retouren. Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Hallo,

Hallo,
Onze zoon is nu 7,5 kilo. Welke maat voor afbouwdoek zou het beste zijn voor hem?

Pagina's

Reactie toevoegen