Warme kleertjes & pyjama's

Warme pyjama voor jouw baby, biologisch katoen, basic en comfortabel, fijn om in te slapen

Nieuw bij Pacco: Zachte & warme pyjama's voor baby's, peuters en kleuters.

Materiaal: 100% biologisch katoenen velours, dus heerlijk warm, zacht en ademend.

Bekijk alle kleding >>

Babydekens van katoen

Zachte babydekens voor in wieg of ledikant, 100% katoen, in diverse kleuren, effen of met ster, katoenen fleece of gebreide dekens.

Bekijk alle dekens >>

Pacco inbakerdoek

De Pacco is in Nederland de meest verkochte inbakerdoek (bron: inbakeren.nl) en wordt aanbevolen door het consultatiebureau. Ook in veel ziekenhuizen wordt met de Pacco inbakerdoek gewerkt, zie ervaringen van deskundigen.

Pacco is Italiaans voor pakje. Als je jouw vermoeide baby op het juiste moment inpakt, zal hij in slaap vallen. Eenmaal uitgerust kan je baby rustig en effectief drinken en heeft hij minder last van krampjes.

Baby veilig inbakeren

Ben je overtuigd dat inbakeren jouw baby zal helpen slapen, dan wil je dat natuurlijk veilig doen. Helaas bestaat er geen keurmerk voor inbakerdoeken. Hoe maak je dan toch de goede keuze?

Niet doen:

Eén doek. Risico: loswurmen.
Elastische inbakerzakjes, meer kans op omrollen.
 Inbakeren met hydrofiel luiers, slecht voor de heupontwikkeling.

Wel doen:

Armpjes stevig inpakken, ook rondom de schouders.
 Beentjes losjes inpakken en onderkant sluiten.
Beentjes moeten ontspannen in 'kikkerstand' kunnen liggen.

Overige aandachtspunten

  • Leg jouw ingebakerde baby altijd op zijn rug.
  • Geen mutsje, niet inbakeren na een vaccinatie.
  • Armpjes of beentjes mogen door beweging niet vrij komen te liggen.
  • Er mag geen stof voor baby's mondje kunnen komen.
  • Baby's ouder dan 6 maanden niet (meer) inbakeren.
  • Nieuwe doek eerst goed wassen waardoor de stof luchtiger wordt en beter vocht kan opnemen (vergelijk met nieuwe theedoeken).

Wat is er zo goed aan de Pacco?

  1. Uniek ontwerp: De Pacco doek kan helemaal open, je legt jouw baby op de doek en alle klittenband sluit aan de voorkant.
  2. Omdat je baby's armpjes één voor één vastlegt, heb je aan twee handen 'genoeg' om jouw kind in te bakeren.
  3. Door de schoudercoupe kan je baby zijn armpjes er niet aan de bovenkant uitwurmen.
  4. De onderkant van de Pacco is vergelijkbaar met een trappelzak met voldoende ruimte voor baby's beentjes.

Zie hoe de Pacco doek werkt en de baby daarna in zijn bedje wordt gelegd en toegedekt. Ook dat is belangrijk bij veilig slapen.

 

De Pacco is gemaakt van 100% katoen. De maat Piccolo is ook verkrijgbaar in Fairtrade biologisch katoen en een extra dunne Summer variant.

De Plus maten zijn bedoeld om het inbakeren stapje voor stapje af te bouwen, voor baby's voor wie de overgang naar een slaapzak te groot is.

Maat Gewicht baby Lengte Prijs Webshop
Pacco Primo 2 - 4 kg tot 56 cm € 39,95 Primo bestellen
Pacco Piccolo 4 - 7 kg 52 - 64 cm € 49,95 Piccolo bestellen
Pacco Summer 4 - 7 kg 52 - 64 cm € 49,95 Summer bestellen
Piccolo Fairtrade
(uitverkocht)
4 - 7 kg 52 - 64 cm € 55,90 Fairtrade bestellen
Pacco Comodo vanaf 7 kg 60 - 72 cm € 58,95 Comodo bestellen
Pacco Plus Medium vanaf 5 kg 52 - 64 cm € 55,90 Medium bestellen
Pacco Plus Large vanaf 6 à 7 kg 56 - 70 cm € 57,50 Large bestellen
Pacco Plus XL vanaf 8 à 9 kg 60 - 72 cm € 59,95 XL bestellen

 

Heb je moeite om te kiezen voor de juiste maat of het juiste model? Kijk dan bij de veel gestelde vragen of stuur ons een e-mail. E-mails worden doorgaans binnen 24 uur beantwoord.

Meer (algemene) informatie over inbakeren >>

Webshop overzicht van alle inbakerdoeken >>

 

Reacties

Pacco doek, welke

Hallo,

Wij hebben onze zoon vanaf 2,5 week in een swaddle me,
Nu heb ik het idee dat die niet heel goed helpt, hij kan zijn handen aan de onderkant ruim bewegen, en overstrekt hem ook steeds, en beweegt heel veel met zijn beentjes, waardoor het inslapen zeer moeilijk gaat.. hij slaapt ook maar heel kort, als hij 1 keer slaapt, omdat hij dan voor mijn idee schrikt met zijn handjes.

Zijn de pacco doeken hier beter in?
En welke zou ik dan moeten hebben?

Hij is nu 4,5 week oud, en ruim 4 kilo.

Groeten Fennie

Beste Femmie, De Pacco doek

Beste Femmie,
De Pacco doek biedt meer stevigheid dan de SwaddleMe. Bekijk anders even het filmpje >>

Baby's armpjes liggen in de Pacco doek stil (mits je de doek goed aan doet). De beentjes hebben wel bewegingsvrijheid, dit is ook nodig voor een gezonde heupontwikkeling. Afhankelijk van de temperatuur dek je jouw baby toe met een stevig laken of een laken en een deken. Dit geeft extra geborgenheid.
Is er al een jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau bij jullie op huisbezoek geweest? Bespreek met haar zeker het overstrekken en de onrust van jouw baby. Je kunt haar ook bellen, doen hoor, daar is zij voor. Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Super doek, super service

Beste pacco. Onze zoon heeft in het ziekenhuis kennisgemaakt met jullie inbakerdoek.
Hij was erg geel en zelfs na een tijd couveuse en lamp bleef hij geel, omdat hij teveel stres had en daardoor weer geler werd. Na een tijd zkh medicijnen en de rust van jullie doek mocht hij eindelijk naar huis.

Thuis ook meteen zo'n doek aangeschaft. Jullie service is daarbij super. Snelle reactie op mail en vragen.

Ik zeg een top bedrijf!!!

Ha,

Ha,
Onze dochter is nu 12 weken oud. We hebben haar al vanaf week 3 ingebakerd en dit werkte erg goed met slapen! Afgelopen zondag was zij echter even zo overstuur dat ze al bijna op haar buik draaide. Aangezien ze snachts op haar eigen kamertje ligt en we niet het risico willen lopen dat ze op ingebakerd en al op haar buikje draait zijn we overgestapt op de slaapzak.. Maar helaas lukt het nog niet om hier goed in door te slapen. Ben opeens weer snachts aan 't voeden terwijl ze heerlijk doorsliep.. Nu is mijn vraag , is het verantwoord om haar nog wel in te bakeren snachts als ze door overstrekken al bijna op haar buik belande? Ik laat haar trouwens nooit zonder toezicht zo hard huilen hoor, maar wil echt niet het risico lopen dat ze ongemerkt op haar buikje is beland .. ik hoor het graag ! Want volgens mij missen moeder en dochter allebei de rust van 't inbakeren momenteel :)
Vr. Gr. Christianne

Hallo Christianne,

Hallo Christianne,

Volgens mij hebben wij inmiddels telefonisch contact gehad. Klopt dat?

Je zou haar kunnen instoppen met een lakentje, zodat ze beter blijft liggen. Hoewel ik denk dat ze niet echt zal omrollen als ze ingebakerd is. Maar ik snap je angst. Verder is het inderdaad raadzaam om te gaan kijken als ze erg hard huilt, maar dat doe je al!!

Vr gr Marleen

Beste Sylvie

Beste Sylvie

Er wordt afgeraden om een mutsje te dragen bij de Pacco. Als ik mijn dochter in de kinderwagen leg, kan ik haar dan wel een mutsje op doen of beter van niet?

En ik heb nu een Pacco Piccolo voor onze dochter van 4,4 kg. Daar wurmt ze toch steeds haar armpjes uit. Kan ik beter de Pacco Primo bestellen of doe ik het inbakeren niet goed?

Hartelijke groet

Jolanda

Baby 4,4 kg - voor Jolanda

Beste Jolanda,
Zolang je buiten bent en het is nog fris, kun je haar in de wandelwagen een mutsje op doen. Als je thuiskomt en ze slaapt nog, zorg er dan voor dat ze niet te warm wordt. Kap naar beneden, deken af etc.

Het kan zin dat je nog iets kunt verbeteren bij het inbakeren. Bekijk de film >>

En dan moet het eindresultaat er zo uit zien:

 

pacco plus, pacco piccolo, pacco commodo

Ik zou graag advies willen over de aanschaf van een pacco inbakerdoek. Vanaf 9 weken gebruiken wij een pacco piccolo inbakerdoek op aanraden van het consultatiebureau. Wij hebben deze mogen lenen van iemand anders en zijn erg tevreden. Nu willen we er graag zelf een aanschaffen. Onze zoon is nu 12 weken en weegt bijna 6 kilo. Ik zat zelf te denken aan de pacco-plus omdat je deze ook kan gebruiken om af te bouwen?
Welk inbakerdoek zullen jullie adviseren?

Beste Sanne

Beste Sanne, fijn dat de Pacco goed werkt voor jullie zoon.
Ik denk dat de Pacco Plus Large nog te groot is, maar het staat je natuurlijk vrij om deze maat wel te proberen en te vergelijken met de Piccolo die je nu leent.
Als je de Large bestelt, mag je deze passen en daarna ruilen of retourneren. In dat geval heb je alleen de verzendkosten voor het retourneren (3,9e). Zorg er wel voor dat je de Pacco doek netjes weer opvouwt en retourneert, sorry klinkt een beetje streng misschien, maar dat is door onze ervaring met retouren.
Meer informatie over ruilen/retourneren >>
Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

 

Maat inbakerdoek

LS,

Voor mijn dochter wil ik graag een inbakerdoek bestellen en ik gok dat ik de Pacco Piccolo nodig heb, klopt dat?
Ze is nu 4 wkn, woog 1 werk geleden ruim 3800 gram en is 53 cm.
Alvast bedankt!

Beste Telma

Beste Telma, jouw dochter zit nog aan de ondergrens, maar de Pacco Piccolo zou haar inderdaad moeten passen.
Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Welke doek moet ik hebben?

Hallo,

Mijn zoontje van 10 weken kan niet zelf in slaap komen. In mijn armen valt hij in slaap en als ik hem weg leg word hij wakker. zijn armen zijn dan er bewegelijk en zijn voeten.
In begin heb ik de swaddleme mee gebruikt maar al gauw kreeg hij zijn armpjes er uit of trapte met zijn voeten de onderkant eruit. Nu zie ik deze inbakerdoeken. Welke doek zal ik moeten hebben. mijn zoontje is 6 kg en 58 cm.

Groetjes Anja

SwaddleMe bij veel baby's onvoldoende - voor Anja

Beste Anja, de Pacco heeft een heel ander ontwerp dan de SwaddleMe. Je kunt jouw zoontje met een Pacco doek de stevigheid geven die hij nodig heeft.
De Pacco Plus Large is een doek voor baby's vanaf 6 kg. Hiermee kun je inbakeren en t.z.t. ook weer stap voor stap afwennen. Jouw kindje zit wel aan de ondergrens van deze maat, dus eerst even passen voordat je 'm in gebruik neemt of gaat wassen. Een doek die 1x gepast is, kan namelijk nog geruild worden.
Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Hallo,

Hallo,

Mijn dochtertje slaapt overdag in de pacco primo vanaf volgende week moet ze mee om haar zus op te halen van de peuterspeelzaal. Kan ik haar gewoon in de pacco in de kinderwagen leggen onder een dekentje en mee naar buiten nemen of zal dat te koud zijn.

Voor Erika

Beste Erika,
Dat kan, doe je baby een muts op. En als het erg koud is een extra dekentje over haar heen.
Als je weer binnen bent, muts en extra deken weer af.
Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Welke maat

Graag zou in een Pacco inbaker doek bestelken maar twijfel over de goede maat.
Mijn zoontje is nu 5.5 week is 4.3 kilo en bijna 53 cm.

Pacco Piccolo - voor Svea

Beste Svea,

de Pacco Piccolo is voor jouw zoontje de beste maat. Dat hij nog niet helemaal 54 cm is, is geen probleem bij deze leeftijd en dit postuur.

Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Pacco Plus Large of Pacco Comode

Beste,

Mijn dochter van 15 weken slaapt erg onrustig na de voeding van 19.00 uur. Veel huilen en maaien met de armen en benen. We willen haar nu gaan inbakeren, maar ik twijfel over de maat.

Ze is nu 61 cm en bijna 7 kilo. Welke model en maat adviseer je?

Pacco Plus Large - voor Anja

Beste Anja,
Beide maten kunnen, maar gezien haar leeftijd kun je het beste de Pacco Plus Large kiezen.
Tot 8 kg kan ze in deze maat nog met beide armpjes ingebakerd worden. Tegen de tijd dat ze dat gewicht heeft, ga je waarschijnlijk ook afbouwen.
Met de Pacco Comodo kun je langer doen, maar daarmee heb je geen afbouwmogelijkheid.
Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Bedankt voor je reactie, maar

Bedankt voor je reactie, maar is de Pacco Plus XL dan niet beter? ik zie bij de Pacco Plus Large de volgende omschrijving staan: De Pacco Plus Large is geschikt voor baby’s vanaf 6 à 7 kg. Bij 6 kg met beide armpjes er bij in, vanaf 6,5 kg één armpje vrij en vanaf 7 kg twee armpjes vrij.

Dat zou betekenen dat ze nu al met beide armpjes vrij zou moeten liggen. Dat is juist niet de bedoeling voor nu.

Het is vanaf

Beste Anja, de maataanduidingen zijn 'vanaf'. Ook bij 8 kg kun je één armpje vrij laten. Met deze maat kun je jouw dochter stevig inbakeren, de XL is echt nog (veel) te groot, deze past vanaf 8 kg pas goed. Groet, Sylvie

Pagina's

Reactie toevoegen