Warme kleertjes & pyjama's

Warme pyjama voor jouw baby, biologisch katoen, basic en comfortabel, fijn om in te slapen

Nieuw bij Pacco: Zachte & warme pyjama's voor baby's, peuters en kleuters.

Materiaal: 100% biologisch katoenen velours, dus heerlijk warm, zacht en ademend.

Bekijk alle kleding >>

Babydekens van katoen

Zachte babydekens voor in wieg of ledikant, 100% katoen, in diverse kleuren, effen of met ster, katoenen fleece of gebreide dekens.

Bekijk alle dekens >>

Matrozenbedje

Veel baby’s van enkele maanden oud, schoppen hun dekens los of kruipen er onder vandaan als hun bed kort opgemaakt is. Ze koelen af, worden wakker en kunnen gemakkelijker op hun buik rollen. Dit laatste wil je natuurlijk zo lang mogelijk (en op een veilige manier) uitstellen.

Het matrozenbedje biedt voor dit alles een oplossing!

Het is eigenlijk geen bedje maar een laken waarmee je je baby bovenin zijn ledikant kunt leggen. Ook kun je hem met het laken (in de winter gecombineerd met een deken) stevig onderstoppen zonder dat hij onder de dekens kan raken. Op deze manier blijft je baby warm, voelt hij zich geborgen en slaapt hij beter.

Film - uitleg matrozenbedje (1.37 min.)

 

 

Kenmerken matrozenbedje

  • 100% katoen, soepele stof van babykwaliteit.
  • Het laken is voorzien van elastiek aan het hoofdeinde om het opmaken te vergemakkelijken.
  • Geschikt voor een standaard ledikantmatras van 60 x 120 cm.

 

Prijs: 29,95

Naar de webshop >>

 

Met een matrozenbedje kan jouw baby boven in zijn ledikant slapen
Matrozenbedje, laken voor baby's die de dekens los schoppen of onder de dekens vandaan kruipen
Een overdwars ondergestopte deken zorgt voor warmte, veiligheid en geborgenheid

Reacties

Buikslaper

Hallo
Mijn dochter12 weken is een buikslaper maar sinds een paar dagen wurmt ze zich omhoog dus boven de dekens uit.
Is een matrozenbedje dan een oplossing?

Matrozenbedje - voor Els

Beste Els,
Met het matrozenbedje kun je het bed van jouw baby zo opmaken dat ze al bovenin bed ligt, dus ze kan niet verder omhoog.
V.w.b. de slaaphouding sluiten wij ons aan bij de adviezen van CB en NCJ om een baby op de rug te laten slapen. Het matrozenbedje zorgt ervoor (gecombineerd met een deken overdwars) dat je haar bed strak kunt opmaken en aan de zijkanten goed tot onder het matras kunt onderstoppen. Dit strakke geeft baby’s een gevoel van geborgenheid en zorgt voor vermindering van onrust.
Als je twijfels houdt, kun je het beste even overleggen met de jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau.
Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Afbouwen en matrozenbedje

Hallo Sylvia,

Ons zoontje is momenteel 11 weken oud en ligt sinds zijn vierde week ingebakerd. Het inbakeren geeft hem veel rust en hij slaapt daardoor stukken beter. Nu blijft hij echter veel last hebben van overstrekken en draait zich soms zo op de zij waardoor ik bang ben dat hij op de buik terecht komt. Hij is nog licht overprikkeld ook al hebben we een vast schema.
Ook wringt hij zich naar boven en ligt uiteindelijk overdwars met zijn hoofd tegen de spijlen aan.
Wat te doen? In 1 keer stoppen met de inbakerdoek? Of overgaan op de afbouwdoek? Of slaapzak? En is het handig om ook het matrozenbedje te gebruiken?
Alvast bedankt.

Groeten Michelle

Baby 11 weken, overstrekken

Beste Michelle,
Overgaan naar een slaapzak is een kwestie van proberen. Omdat het nu herfst is, kun je al naar een winterslaapzak. De PurFlo slaapzak is een fijne, zachte en goed ademende slaapzak. Door de gewatteerde mouwen ervaart je zoontje lichte weerstand wat zijn armen ook rust geeft. Een deken is waarschijnlijk niet nodig, maar dat is afhankelijk van de slaapkamertemperatuur.
Als hij er nog niet aan toe is om zonder inbakerdoek te slapen, zal het matrozenbedje zeker helpen om het draaien uit te stellen en hem beter op zijn plaats in bed te houden.
Mocht je er toch niet uitkomen, dan is het het beste om te overleggen met de jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau.
Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Hallo,

Hallo,
Sinds een paar dagen wiebelt onze kleine man van 10 weken zich helemaal naar boven in zijn ledikant. Nu zit ik over het matrozenbedje te denken, alleen slaapt hij op een aerosleepmatras. Is een matrozenbedje dan wel mogelijk, want ik heb het idee dat dan het effect/nut van de aerosleep weg is.
Ik hoor graag van u.
Met vriendelijke groeten,
Diana

Beste Diana,Dit is wat het

Beste Diana,
Dit is wat het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid zegt over het aerosleep matras.

En over het matrozenbedje. Helaas geen informatie over het nut van een matrozenbedje, namelijk stevig opmaken van een ledikant waardoor een baby onder die stevig opgemaakte laken/deken blijft liggen. Het NCJ houdt vast aan een kort opgemaakt bed. Omdat de veiligheid hiervan onderzocht is. Het meest veilig slaapt een baby op zijn rug in een kort opgemaakt ledikant. Kort opmaken kan ook stevig door het lakentje en de deken dwars te leggen. Zo kun je het aan de zijkanten tot onder het matras onderstoppen. Pacco heeft ook speciale lakens voor het kort opmaken van een ledikant.

Met welke reden gebruik je het aerosleepmatras? Waarom zou je het matrozenbedje willen gebruiken?
Is het om draaien naar de buik tegen te gaan? Of is het om te voorkomen dat jouw baby het koud krijgt?
Je kunt ook een slaapzak overwegen.
Kom je er zelf niet uit, overleg dan met de jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau.

Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

welke leeftijd

Ik ben erg benieuwd naar de geschikte leeftijd voor het matrozenbedje.Dus vanaf en tot welke leeftijd kan deze manier van opmaken veilig worden toegepast? Mijn zoon is 11 maanden en slaapt al vanaf het begin onrustig en weinig. De laatste tijd gaat hij graag helemaal boven in het ledikant liggen met zijn hoofd tegen het hoofdbord. Dus ik denk er nu aan zijn bedje zo te gaan opmaken alleen vraag ik me af of het geschikt is voor zijn leeftijd en of hij niet "vast" komt te zitten als hij naar beneden zou willen bewegen. Hij is zo druk in bed dat hij door heel het ledikant gaat. Ik merk dat ik me dan toch zorgen maak of hij niet zichzelf "opsluit" in het laken. Hopelijk is het duidelijk wat ik bedoel te vragen.
Groetjes
Jolanda

Beste Jolanda,Voor een kind

Beste Jolanda,
Voor een kind van 11 maanden is het matrozenbedje heel geschikt. Als hij al vanaf het begin onrustig en weinig slaapt, kan ik niet beloven dat het een wondermiddel is, maar je geeft aan dat hij uit zichzelf al naar boven kruipt in zijn ledikant. Het is heel goed mogelijk dat hij stevigheid juist fijn vindt en dat er dus minder behoefte is om het hele ledikant door te gaan.

Mijn tip: maak het bed op met het laken als jouw zoontje er nog niet in ligt. Het is namelijk en heel groot laken. Combineer het meteen stevige, dunne deken die je overdwars er overheen legt en stop het samen aan de zijkanten tot onder het matras. Haal daarna aan 1 kant het laken en de deken iets los. Net genoeg om jouw zoontje in bed te leggen en daarna stop je die punt weer terug onder het matras. Doe alsof het de normaalste zaak van de wereld is ;-) kinderen voelen namelijk haarfijn aan als je iets anders doet of het zelf spannend vindt. En kijk af en toe om het hoekje als hij slaapt. blijft hij onrustig en vertrouw je het niet of wordt hij er rustig van? Laat je het ons nog eens weten? Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Inbakeren en matrozenbedje?

Ik zit er over te denken het bedje van mijn dochter (7 wk) op te maken als een matrozenbedje. Op dit moment bakeren wij haar echter ook nog in, dit heeft ze echt nog nodig om in slaap te kunnen vallen. Ze kruipt ondanks dat ze ingebakerd ligt, haar bedje door tot ze met haar hoofd tegen de spijlen van het ledikant ligt. Ze lijkt dus ook begrenzing van haar hoofd nodig te hebben. Misschien is het voor haar voldoende haar bovenin het bed te leggen. Maar zeker voor als het wat kouder wordt, vraag ik mij af; kan inbakeren en een matrozenbedje ook gecombineerd worden?
Groeten Miriam

Pacco en matrozenbedje

Beste Miriam, een combinatie van Pacco inbakerdoek en matrozenbedje kan. 
Door de nazomer is het wellicht nog warm in huis, dus zal het voldoende zijn om de Pacco alleen in combinatie met het matrozenbedje te gebruiken. Omdat jouw kindje nog klein is, kun je het laken helemaal terugslaan en ligt je dochter onder een dubbele laag van het laken, dan is een deken nog niet nodig.

Het matrozenbedje is een heel groot laken. Maak het ledikant op, op een rustig moment, nog zonder jouw dochter in bed. Als je het volgens de gebruiksaanwijzing hebt opgemaakt, trek je een klein hoekje los, leg je haar er in en dan hoef je alleen maar dat hoekje in te stoppen.

Als je twijfelt of je het goed doet, mail mij een foto of een filmpje, dan kijk ik met je mee. Of laat de jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau even langs komt om mee te kijken.
Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Hai Sylvie,

Hai Sylvie,
Bedankt voor je reactie, ik ga ermee aan de slag!
Groeten Miriam

Verticaal in bed

Goedemorgen,

Ik ben op zoek naar een manier om mijn zoontje op zijn plek in bed te houden. Ons probleem is alleen niet dat hij naar boven kruipt, hij gaat verticaal liggen. En ligt dat met zijn hoofd strak tegen de spijlen van zijn bed aan. Gevolg: paniek en een kapotte hoofdhuid.
Hij wordt al ingebakerd, maar weet het dan nog voor elkaar te krijgen zijn halve bed door te wiebelen.
De matrozenopmaak zoals hierboven beschreven lijkt alleen een oplossing te zijn voor het begrenzen van hoofd en voeten, maar niet van de zij van kindjes.
Is er een andere oplossing voor ons mannetje?

Groetjes, manon

Idee van matrozenbedje - voor Manon

Beste Manon,
Ai, ja dat is vervelend. Toch is het matrozenbedje wel het proberen waard. Sommige kinderen liggen heel graag met hun hoofdje ergens tegen aan. Als je hem bovenin zijn ledikant legt, met 1 of 2 cm vanaf het hoofdeinde, dan voelt hij de begrenzing en dat kan rust geven. Die kleintjes kunnen het ons niet vertellen, maar aan het einde van de zwangerschap ligt een baby helemaal omsloten, ook met zijn hoofd. Sommige baby’s willen ruimte, maar er zijn er ook die het heel goed doen juist als de ruimte beperkt wordt. Jouw kindje kan nog niet voelen waar zijn wereld ophoudt en dat kan een deel van de onrust veroorzaken. Een matrozenbedje verkleint deze wereld, maar je kunt ook kiezen om hem tijdelijk in een kleiner bed (wieg) te laten slapen. Een kinderwagenbak is eigenlijk niet geschikt om binnen als structurele slaapplaats te gebruiken (minder ventilatie dan bedjes).

Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

stoot de kleine dan niet zijn hoofdje steeds??

Ik zit erover te denken om het bedje van me zoontje als een matrozenbedje op te dekken want hij wurmt zich omhoog in zijn puckababy wat resulteert in eerder wakker worden.
Nu zag ik dit maar ben dan bang dat hij met zijn hoofdje tegen de bovenkant steeds botst omdat zich omhoog werkt. Hebben andere mensen die ervaring mee??

Voor Fransje

Beste Fransje, de bedoeling is dat jouw baby door inbakeren en door zijn bed stevig op te maken rustiger wordt en daardoor ook rustiger blijft liggen. Ook al ligt een baby niet tegen het hoofdeinde, hij voelt wel dat de grens dichtbij is, dat geeft al rust. Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Reactie toevoegen