Recente reacties

Pacco Plus nu in 3 maten: Medium, Large en XL

Vijf jaar geleden: de vraag naar een afbouwdoek werd steeds groter en ik besloot een Pacco Plus te ontwerpen.

De gemiddelde afbouwleeftijd lag toen op 6 maanden. Omdat de meeste baby’s van die leeftijd dan de 7 kg gepasseerd zijn, maakte ik een Pacco Plus voor baby’s vanaf 7 kg.

De Pacco Plus werd bekend en het inbakeren stapje voor stapje (lees: armpje voor armpje) afwennen bleek goed te werken voor de meeste baby’s!

De vraag werd groter, ook naar andere maten. Er kwam een kleinere Pacco Plus, deze noemden we Pacco Plus Medium en de eerste Pacco Plus werd de Large.

In 2014 bemerkten we een nieuwe afbouwontwikkeling: ouders gaan het inbakeren nu eerder afbouwen. In veel gevallen op advies van het consultatiebureau of uit angst voor draaien. De gemiddelde afbouwleeftijd ligt nu rond de 4 maanden. Veel baby’s zijn dan 6 à 6,5 kg, bij deze leeftijd en dit postuur is de Medium bijna te klein en de Large nog te groot. Bovendien leek de Large de afgelopen jaren steeds groter te worden. Dat was in werkelijkheid natuurlijk niet zo, maar waar we achter kwamen is dat de ene baby van 7 kg de andere baby van 7 kg niet is. Een baby van 3 maanden en 7 kg heeft een heel ander postuur dan een baby van 6 maanden en 7 kg.

Met deze wijsheid ging ik onlangs opnieuw aan de slag en ontwierp een Pacco Plus die geschikt is voor baby’s vanaf 6 à 7 kg. Bij 6 kg kan deze Pacco als inbakerdoek gebruikt worden met baby’s armpjes erbij in en vanaf 6,5 à 7 kg als afbouwdoek. Diverse ouders hebben deze nieuwe maat al gepast bij hun baby’s en we weten dat de nieuwe Large ook nog past bij baby’s van 8 kg.

Je leest het goed: De Nieuwe Large.

Behalve een extra maat moesten we immers ook een naamswijziging doen:

  • De Pacco Plus Medium blijft Medium, een afbouwdoek voor baby’s vanaf 5 kg.
  • De Pacco Plus Large is vernieuwd, nu geschikt voor baby’s vanaf 6 à 7 kg.
  • De Pacco Plus v.a. 7 kg wordt Pacco Plus XL, geschikt voor baby’s vanaf 8 kg.

 

Vanaf oktober 2014 hebben we te maken met een overgangsperiode. In de Pacco webshop verkopen we 3 Plus maten en is de informatie up-to-date. De winkels volgen nog. Helaas gaat dat irl niet zo snel als online.

Als je vragen hebt, mail ons! Je krijgt dezelfde dag antwoord. 

Lees ook: Tijd van inbakeren & tijd van afbouwen >>

 

Pacco Plus afbouwdoeken verkrijgbaar in 3 maten, Medium, Large en XL
Pacco Plus Large is nu Pacco Plus XL

Reacties

Vraag

Hallo. Ik heb naast de piccollo en een van 7-9 kg ook nog een witte pacco zonder naam met een echt gele rand. Dus niet dat vaal gele/ zalm randje. Weet u welke maat dit is. Hij lijkt iets groter dan die van 7-9 kg.

Pacco plus medium

Hallo,

Graag wil ik weten of de pacco plus medium ook gebruikt kan worden als een inbakerdoek en of je deze maat ook kunt gebruiken als je kind nog net geen 5 kilo (4640 gram) is?

Met vriendelijke groet.

Miranda

Medium ook geschikt als inbakerdoek

Beste Miranda,

Excuses vor mijn late reactie. Jouw vraag was als spam aangemerkt dus kwam niet meteen bij ons binnen.
De Pacco Plus Medium kan ook als inbakerdoek gebruiken. Vanaf 4 a 4,5 kg met beide armpjes erbij in en vanaf 5 a 5,5 kg kun je 1 armpje vrij laten.
Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Hallo sylvie,

Hallo sylvie,

Heel erg bedank voor de reactie. Ik had ook al via de whatssapp en berichtje gestuurd en heb daar het zelfde antwoord op gekregen.

Inmiddels heb ik de Pacco plus medium via de post binnen gekregen (binnen nog geen 24 na bestelling). Ik heb direct de Pacco uitgewassen en vandaag voor het eerst ingebruik. Vanmorgen begonnen met inbakeren en hij heeft geslapen als een blok drie uur lang tot aan de volgende voeding...zelfs toen moest ik hem nog wakker maken (dat viel niet mee). Nu vanavond protesteerd hij enorm tegen dit waarschijnlijk omdat meneertje nu een beetje bij geslapen is. Echt waar, ik heb vandaag voor de eerste keer een echte lach op zijn gezichtje gezien na enkel en alleen maar gehuil te horen vanaf zijn geboorte en dat is nu ruim vijf en halve week geleden. Ik ben zo blij dat dit bestaat en ben jullie dankbaar voor de goede en snelle service!!!

Met een vrolijke vriendelijke groet.

Een super blij moeder.

Welke maat

Hallo,

Ik heb een pacco plus vanaf 7 a 8 kg
Maar is dit nu een L of een XL

Ik denk dat het nog de oude maatvoering is

Groetjes wendy

Reactie toevoegen