Recente reacties

Facebook

Blog

Instructiefoto's voor opa

Via Facebook ontvingen wij deze stap voor stap foto's. Het instructiefilmpje van Pacco gaat te snel voor de opa van dit ventje.

Daarom maakte mama een fotoserie om te laten zien hoe de Pacco inbakerdoek aan moet. Perfecte instructie!
En een vrolijk en uitgerust manneke ❤

 

Warme kleertjes & pyjama's

Babypakje voor pasgeboren baby van biologisch katoen maat 50-56

Warme pyjama voor jouw baby, biologisch katoen, basic en comfortabel, fijn om in te slapen

Nieuw bij Pacco: Zachte & warme pyjama's voor baby's, peuters en kleuters.

Materiaal: 100% biologisch katoenen velours, dus heerlijk warm, zacht en ademend.

Bekijk alle kleding >>

Welke maat slaapzak voor je baby?

Baby zomerslaapzak Nijntje

Welke maat slaapzak kies je voor jouw baby? Baby's groeien in de eerste 6 maanden het hardst: zo’n 3 centimeter per maand. In de tweede helft van het eerste levensjaar is dat ongeveer 1,5 centimeter per maand. In het tweede levensjaar ongeveer 1 centimeter per maand en vanaf 2 jaar plm. 0,7 centimeter per maand.

“Een babyslaapzak moet goed passend zijn, d.w.z. dat hals- en armopeningen niet zo ruim mogen zijn dat een baby in de zak kan verdwijnen en dat er in de zak voldoende ruimte moet zijn voor vrij bewegen van de benen.”

Workshop voor professionals met Harvey Karp

Harvey Karp, kinderarts en auteur Happiest Baby on the Block

Op 1 december 2014 organiseerde de GGD Amsterdam, de Stichting Amsterdamse Gezondheidscentra (SAG), de gemeeente Amsterdam, de UvA, VUmc en de eerste lijn een workshop Happiest Baby voor professionals. Aan deze workshop namen werkers uit de jeugdgezondheidszorg, kraamzorg, verloskundigen, huisartsen en overige professionals uit de perinatale ketenzorg deel.

Sprekers:
Harvey Karp, kinderarts en auteur Happiest Baby
Carole Lasham, kinderarts en auteur De Karp-methode
Roos Rodenburg, orhopedagoog en onderzoeker
Margreet Harskamp, jeugdarts

Pacco Plus nu in 3 maten: Medium, Large en XL

Pacco Plus afbouwdoeken verkrijgbaar in 3 maten, Medium, Large en XL

Vijf jaar geleden: de vraag naar een afbouwdoek werd steeds groter en ik besloot een Pacco Plus te ontwerpen.

De gemiddelde afbouwleeftijd lag toen op 6 maanden. Omdat de meeste baby’s van die leeftijd dan de 7 kg gepasseerd zijn, maakte ik een Pacco Plus voor baby’s vanaf 7 kg.

De Pacco Plus werd bekend en het inbakeren stapje voor stapje (lees: armpje voor armpje) afwennen bleek goed te werken voor de meeste baby’s!

De vraag werd groter, ook naar andere maten. Er kwam een kleinere Pacco Plus, deze noemden we Pacco Plus Medium en de eerste Pacco Plus werd de Large.

Winactie voor kleine voetbal- of hockeyfans!

Winactie voor kleine voetbal- of hockeyfans!

Vertel je ervaring met de Pacco doek en maak kans op een paar oranje babyslofjes!

Vertel vóór vrijdag 13 juni 15.00 uur je ervaring met de Pacco doek en maak kans op een paar babyslofjes voor je kleine voetbal- of hockeyfan! Lees meer & doe mee >>

Pacco of Puckababy

Het is een (zeer) veelgestelde vraag: Als ik mijn baby wil inbakeren, gebruik ik dan het beste de Pacco of de Puckababy? Wat is eigenlijk het verschil? Lees dit blog en kies wat goed voelt voor jouw kind. Naast gevoel is verstandig kiezen ook belangrijk, daarom lees je in de laatste alinea nog wat informatie over veilig inbakeren.

White noise kalmeert huilbaby

Op YouTube zijn diverse filmpjes te vinden waarop heftig huilende baby's kalmeren van ‘white noise’, een voor een baby herkenbaar geluid. In de baarmoeder hoort een baby een continue geluid van moeders bloedstroom via de bloedvaten. Dit geluid schijnt qua sterkte vergelijkbaar te zijn met een stofzuiger. Het gemiddelde geluid is zo’n 70 dB, met uitschieters naar 90 dB.

Op YouTube is zelfs een 8 uur durend white noise bestand te vinden. Ik vond ook een app en een cd.

Inbakeren slecht voor baby heupjes?

Inbakeren slecht voor baby heupjes?

30 oktober 2013 op nu.nl:
'Inbakeren beschadigt ontwikkelende babyheupen'.

Mijn Twitter timeline en mailbox stroomden vanochtend meteen vol: ‘Sylvie, wat is jouw mening?’

Mijn mening in het kort: Inbakeren is niet schadelijk voor baby's heupjes, mits je een goede inbakerdoek of goede methode gebruikt.

Wat 'goed' is, zal ik uitleggen.

Als inbakeren onvoldoende lijkt te helpen

Hoe je baby inbakeren?

Gisteren kreeg ik onderstaande vraag.  Een veelvoorkomende vraag en daarom geschikt voor een nieuwe blog.

Beste Sylvie,
Mijn dochter is nu 6 weken oud en sinds 3 dagen zijn we begonnen met inbakeren in de Pacco Piccolo. Daarvoor hebben we een inbakerslaapzakje geprobeerd maar daarin leek ze teveel ruimte te hebben en werd steeds wakker van haar omhoogspringende armpjes. Haar armpjes lijken het grootste probleem bij het in slaap vallen en steeds onrustig zijn.

Ze protesteert niet erg als we haar in de Pacco doen maar het in slaap vallen duurt erg lang (een uur tot 1,5 uur). Ze valt steeds heel even in slaap, lijkt dan te willen bewegen en wordt dan gefrustreerd wakker omdat dit niet lukt. Ze moppert en huilt dan tot ze weer even wegvalt. Het valt me op dat ze ook niet lekker doorslaapt. Ze komt juist ‘s nachts eerder voor de voeding en slaapt erg onrustig.

Kan het een periode van gewenning zijn? Ik lees alleen succesverhalen maar niet dat wellicht sommige kindjes moeten wennen. Heeft u ervaring hiermee en hoe lang kan het wennen duren?

Hopelijk kunt u mij verder adviseren.

Pagina's