Warme kleertjes & pyjama's

Warme pyjama voor jouw baby, biologisch katoen, basic en comfortabel, fijn om in te slapen

Nieuw bij Pacco: Zachte & warme pyjama's voor baby's, peuters en kleuters.

Materiaal: 100% biologisch katoenen velours, dus heerlijk warm, zacht en ademend.

Bekijk alle kleding >>

Babydekens van katoen

Zachte babydekens voor in wieg of ledikant, 100% katoen, in diverse kleuren, effen of met ster, katoenen fleece of gebreide dekens.

Bekijk alle dekens >>

Baarkruk Birth-mate

Een baarkruk is een hulpmiddel bij de bevalling, met name tijdens de uitdrijvingsfase. De baarkruk biedt een goed alternatief voor horizontale bevallingen. Tijdens het persen kan de barende op de baarkruk gaan zitten om in een verticale positie haar baby ter wereld te brengen. Zo helpt de zwaartekracht een handje mee.

 

Baarkruk Birth-mate

De baarkruk Birth-mate is in de jaren '90 ontworpen door Nederlandse verloskundigen. De baarkruk is van kunststof en eenvoudig te reinigen, geschikt bij een thuisbevalling of gebruik in het ziekenhuis. Tevens te gebruiken onder de douche.

 

Door de speciale vormgeving van de zitrand blijven tijdens een krukbevalling de stuit en bekkenbodem vrij, terwijl de ondersteuning optimaal blijft. De partner kan achter zijn/haar vrouw gaan zitten. De barende kan¬†dan tussen de wee√ęn door achterover leunen om even bij te komen.

 

De baarkruk weegt 3,7 kg en is in bijpassende draagtas gemakkelijk mee te nemen.

Baarkruk kopen

 

Voordelen verticaal bevallen

  • Ruimte in het bekken neemt toe met 28-30%
  • Wee√ęn zijn krachtiger en effectiever
  • Geboorte baby verloopt vlotter
  • Kind heeft 54% minder kans op afwijkende hartritmes
  • 21% minder kans op een knip
  • 23% minder kans op een kunstverlossing

 

Nadelen

  • Meer kans op > 500 ml bloedverlies
  • Hard om op te zitten
  • Meer kans op oedeem bij te lang achtereen op de kruk zitten

 

Meer kans op een ruptuur? Nee

Of een vrouw nu op een baarkruk bevalt of in een andere houding, zij maakt evenveel kans dat zij niet inscheurt. √Āls zij inscheurt, heeft ze wel meer kans op een tweedegraads ruptuur (huid en spieren, niet de kringspier). Daartegenover weer minder kans op een knip en een tweedegraads ruptuur geneest weer sneller dan een knip.

 

Belangrijk! Uitproberen en van houding wisselen

Ter bevordering van een ongecompliceerde bevalling is het belangrijk dat een verloskundige de barende verschillende houdingen kan bieden om te kijken welke houding het beste bevalt en ook om houdingen af te kunnen wisselen. Vrouwen moeten kunnen persen in de houding die zij comfortabel vinden. Het is niet nodig om continu verticaal te zitten of continu op de rug te liggen.

 

Baarkruk bestellen

Jarenlang werd de baarkruk verkocht door Vermeulen Medical en later door Mediq. Recent heeft Mediq besloten te stoppen met het produceren en verkopen van de baarkruk. Na overleg heeft Pacco deze rechten overgenomen van Mediq. De Birth-mate baarkruk is vanaf heden dus te bestellen in de Pacco webshop.

 

Bronnen

Position in the second stage of labour for women without epidural anaesthesia, J.K. Gupta, G.J. Hofmeyr, R. Smyth, Cochrane Database Systematic Review (2012)

What is the Evidence for Pushing Positions? R. Dekker (2012)

Maternal positions and mobility during first stage labour, A. Lawrence, L. Lewis, G.J. Hofmeyr, T. Dowswell, C. Styles, Cochrane Database of Systematic Reviews (2013)

Risk of Perineal Damage is Not a Reason to Discourage a Sitting Birthing Position: A Secondary Analysis, A. de Jonge, M. Th. van Diem, P.L.H. Scheepers, S.E. Buitendijk, A.L.M. Lagro-Janssen, International Journal of Clinical Practice (2010)

 

 

 

Baarkruk Birthmate kopen inclusief schaal en draagtas
Draagtas voor baarkruk Birthmate