Warme kleertjes & pyjama's

Warme pyjama voor jouw baby, biologisch katoen, basic en comfortabel, fijn om in te slapen

Nieuw bij Pacco: Zachte & warme pyjama's voor baby's, peuters en kleuters.

Materiaal: 100% biologisch katoenen velours, dus heerlijk warm, zacht en ademend.

Bekijk alle kleding >>

Babydekens van katoen

Zachte babydekens voor in wieg of ledikant, 100% katoen, in diverse kleuren, effen of met ster, katoenen fleece of gebreide dekens.

Bekijk alle dekens >>

Pacco inbakerdoek

De Pacco is in Nederland de meest verkochte inbakerdoek (bron: inbakeren.nl) en wordt aanbevolen door het consultatiebureau. Oook in veel ziekenhuizen wordt met de Pacco inbakerdoek gewerkt, zie ervaringen van deskundigen.

Pacco is Italiaans voor pakje. Als je jouw vermoeide baby op het juiste moment inpakt, zal hij in slaap vallen. Eenmaal uitgerust kan je baby rustig en effectief drinken en heeft hij minder last van krampjes.

Baby veilig inbakeren

Ben je overtuigd dat inbakeren jouw baby zal helpen slapen, dan wil je dat natuurlijk veilig doen. Helaas bestaat er geen keurmerk voor inbakerdoeken. Hoe maak je dan toch de goede keuze?

Niet doen:

Eén doek. Risico: loswurmen.
Elastische inbakerzakjes, meer kans op omrollen.
 Inbakeren met hydrofiel luiers, slecht voor de heupontwikkeling.

Wel doen:

Armpjes stevig inpakken, ook rondom de schouders.
 Beentjes losjes inpakken en onderkant sluiten.
Beentjes moeten ontspannen in 'kikkerstand' kunnen liggen.

Overige aandachtspunten

  • Leg jouw ingebakerde baby altijd op zijn rug.
  • Geen mutsje, niet inbakeren na een vaccinatie.
  • Armpjes of beentjes mogen door beweging niet vrij komen te liggen.
  • Er mag geen stof voor baby's mondje kunnen komen.
  • Baby's ouder dan 6 maanden niet (meer) inbakeren.
  • Nieuwe doek eerst goed wassen waardoor de stof luchtiger wordt en beter vocht kan opnemen (vergelijk met nieuwe theedoeken).

Wat is er zo goed aan de Pacco?

  1. Uniek ontwerp: De Pacco doek kan helemaal open, je legt jouw baby op de doek en alle klittenband sluit aan de voorkant.
  2. Omdat je baby's armpjes één voor één vastlegt, heb je aan twee handen 'genoeg' om jouw kind in te bakeren.
  3. Door de schoudercoupe kan je baby zijn armpjes er niet aan de bovenkant uitwurmen.
  4. De onderkant van de Pacco is vergelijkbaar met een trappelzak met voldoende ruimte voor baby's beentjes.

Zie hoe de Pacco doek werkt en de baby daarna in zijn bedje wordt gelegd en toegedekt. Ook dat is belangrijk bij veilig slapen.

 

De Pacco is gemaakt van 100% katoen. De maat Piccolo is ook verkrijgbaar in Fairtrade biologisch katoen en een extra dunne Summer variant.

De Plus maten zijn bedoeld om het inbakeren stapje voor stapje af te bouwen, voor baby's voor wie de overgang naar een slaapzak te groot is.

Maat Gewicht baby Lengte Prijs Webshop
Pacco Primo 2 - 4 kg tot 54 cm € 39,95 Primo bestellen
Pacco Piccolo 4 - 7 kg 52 - 64 cm € 49,95 Piccolo bestellen
Pacco Summer 4 - 7 kg 52 - 64 cm € 49,95 Summer bestellen
Piccolo Fairtrade
(uitverkocht)
4 - 7 kg 52 - 64 cm € 55,90 Fairtrade bestellen
Pacco Comodo vanaf 7 kg 60 - 72 cm € 58,95 Comodo bestellen
Pacco Plus Medium vanaf 5 kg 52 - 64 cm € 55,90 Medium bestellen
Pacco Plus Large vanaf 6 à 7 kg 56 - 68 cm € 57,50 Large bestellen
Pacco Plus XL vanaf 8 à 9 kg 60 - 72 cm € 59,95 XL bestellen

 

Heb je moeite om te kiezen voor de juiste maat of het juiste model? Kijk dan bij de veel gestelde vragen of stuur ons een e-mail. E-mails worden doorgaans binnen 24 uur beantwoord.

Meer (algemene) informatie over inbakeren >>

Webshop overzicht van alle inbakerdoeken >>

 

baby inbakeren met de Pacco Piccolo inbakerdoek
baby inbakeren met de Pacco Piccolo inbakerdoek
ingebakerde baby met de Pacco Piccolo inbakerdoek

Reacties

Wanneer afbouwen?

Hallo,
Bij het consultatiebureau gaf de arts aan dat ik het inbakeren bij mijn zoontje moet afbouwen met ongeveer 3 1/2 maand. Op deze website staat dat je pas met 4 à 5 maand hoeft af te bouwen. Hoe zou het komen dat deze adviezen verschillen? En wat maakt de pacco plus geschikter als afbouwdoek dan de pacco summer (die ik heb)?
Alvast bedankt!
Merlienke

Afbouwen, wanneer en hoe?

Beste Merlienke,

In de Jeugdgezondheidszorg wordt gewerkt met richtlijnen. Inbakeren wordt beschreven in de Multidisciplinaire richtlijn Excessief huilen. Deze richtlijn heeft een bijlage inbakeren. Daarin staat: "Voor het wennen aan de nieuwe regelmaat en het ontwikkelen van een eigen stabiel slaap/waakritme is 1-2 weken nodig en voor het beklijven nog eens zes weken. Dit betekent dat er na ongeveer 7-8 weken na de start begonnen dient te worden met afbouwen, maar in ieder geval op de leeftijd van 4 maanden, zodat uiterlijk voor de 6e maand het inbakeren is afgebouwd. Door tijdig af te bouwen wordt tevens voorkomen dat de baby gewend raakt aan de doeken."

De leeftijd die genoemd wordt op de website 4 à 5 maanden is in de praktijk een geschikte leeftijd om af te bouwen. Een uitgeruste baby heeft dan controle over zijn armen en ouders hebben hun baby dan doorgaans goed leren kennen, kennen zijn lichaamstaal, weten hoeveel (of hoe weinig) prikkels hun kind aankan en de dagen verlopen regelmatig en voorspelbaar. Soms lukt het ook wel eerder hoor. In elk geval bij 6 maanden stoppen. Het moment om af te bouwen is als je ziet dat je kind in de box aan het oefenen is om van rug naar buik te gaan draaien. Dan kun je stapje voor stapje afbouwen. OP het moment dat jouw baby ingebakerd en al in bed pogingen doet om om te draaien is het voor de veiligheid beter om direct te stoppen.

Pacco Summer: afbouwen door steeds minder slaapjes in te bakeren.
Pacco Plus: afbouwen door 1 arm vrij te laten.
Lees ook: Inbakeren afbouwen, wanneer en hoe? 

Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Bedankt!

Beste Sylvie,

Hartelijk bedankt voor je advies!

Groeten Merlienke

Beste Sylvie,

Beste Sylvie,

Mijn zoontje van 17 weken sliep erg onrustig. Op zijn buik ging het wel erg goed. Doordat ik hem 's nachts niet op zijn buik wil leggen, ben ik met inbakeren begonnen. Nu weigert hij sinds kort om overdag op zijn buik te liggen. Kan ik hem dan overdag ook inbakeren of wordt dit te veel? Zonder wordt hij heel vaak wakker en is hij na zijn slaaptijd nog moe. Ik twijfel, omdat ik niet weet of hij straks dan nog zonder de pacco kan slapen wanneer ik hem nu voor ieder slaapje inbaker?

Inbakeren kan tijdens alle slaapjes

Beste Sandra,
Je kunt jouw zoontje tijdens alle slaapjes inbakeren, ook overdag. Sommige ouders twijfelen of het slecht kan zijn voor baby’s ontwikkeling. Inbakeren is een hulpmiddel voor baby’s die zonder doeken nauwelijks slapen. Motorische ontwikkeling wordt juist door langdurige oververmoeidheid ongunstig beïnvloed. Je baby heeft rust nodig om in de wakkere tijd voldoende kracht te hebben om te ontwikkelen en te oefenen.

Zijn ontwikkeling wordt sterk beïnvloed door welke houding je baby aanneemt wanneer hij wakker is en de activiteiten die je als ouders onderneemt met je baby.

V.w.b. jouw twijfel over het afwennen. Wees niet bang dat jouw zoontje nooit meer uit de doeken komt. Hij raakt er misschien aan gewend, maar dat betekent dat je ook weer kunt afwennen. Hoe uitgeruster jouw baby raakt, hoe beter het ritme, hoe gemakkelijker het weer is om zonder inbakeren te slapen. Niet teveel ‘rommelen’ daarvan raakt hij alleen maar in de war. Maak een duidelijke keuze hoe je het gaat aanpakken. Ook gezien zijn leeftijd. Inbakeren mag tot max. 6 maanden mits hij uit zichzelf nog niet omrolt van rug naar buik.

Is dit voldoende antwoord op jouw vraag? Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Dank je wel voor de snelle

Dank je wel voor de snelle reactie Sylvie.

Hij ligt nu heerlijk te slapen in de pacco. Toen ik om een hoekje keek na zo'n drie kwartier waren zijn ogen open en is hij zelf weer in slaap gevallen. Zonder doeken lukt hem dit (nog) niet. 's Nachts doe ik hem altijd alleen in zijn romper in de doeken. Kan ik overdag gewoon zijn kleertjes aanhouden mits het niet te warm is buiten? Anders blijf je aan- en uitkleden.
Een laatste vraag: wordt het slaan met de armpjes dan ook vanzelf minder wanneer ze ouder worden?

Hoi Sandra,

Hoi Sandra,

Baby’s hebben wel vaker hun ogen open. Jonge baby’s slapen zelfs met hun ogen open :) In verhouding heeft een baby veel meer lichte fases in de slaap dan een volwassene.
Lees dit blogje maar eens: Baby's slapen als baby's
Het antwoord op jouw kledingvraag staat hier: Welke kleding onder de Pacco doek >>

Maaiende armen worden minder door voldoende slaap, door beperken van prikkels EN door leeftijd. Op tijd geboren baby’s vanaf een maand of vier kunnen ook nog druk zijn in de armen, maar dat komt eigenlijk altijd dor onderliggende moeheid of overprikkeldheid. 
Groet, Sylvie

Inbakeren

Zoon is nu 56 cm en 3.5 maand oud en weegt 5400 gram. Ik wil graag een pacco plus doek. Welke kan ik nemen. En kan hij hier nog in doorgroeien?

Pacco Plus Medium

Beste Saar,
De Pacco Plus Medium past tot 7 kg met beide armen erbij in (inbakeren). Vanaf 5 à 5,5 kg kun je met deze maat afbouwen als het moet.
Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Pacco doek, welke

Hallo,

Wij hebben onze zoon vanaf 2,5 week in een swaddle me,
Nu heb ik het idee dat die niet heel goed helpt, hij kan zijn handen aan de onderkant ruim bewegen, en overstrekt hem ook steeds, en beweegt heel veel met zijn beentjes, waardoor het inslapen zeer moeilijk gaat.. hij slaapt ook maar heel kort, als hij 1 keer slaapt, omdat hij dan voor mijn idee schrikt met zijn handjes.

Zijn de pacco doeken hier beter in?
En welke zou ik dan moeten hebben?

Hij is nu 4,5 week oud, en ruim 4 kilo.

Groeten Fennie

Beste Femmie, De Pacco doek

Beste Femmie,
De Pacco doek biedt meer stevigheid dan de SwaddleMe. Bekijk anders even het filmpje >>

Baby's armpjes liggen in de Pacco doek stil (mits je de doek goed aan doet). De beentjes hebben wel bewegingsvrijheid, dit is ook nodig voor een gezonde heupontwikkeling. Afhankelijk van de temperatuur dek je jouw baby toe met een stevig laken of een laken en een deken. Dit geeft extra geborgenheid.
Is er al een jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau bij jullie op huisbezoek geweest? Bespreek met haar zeker het overstrekken en de onrust van jouw baby. Je kunt haar ook bellen, doen hoor, daar is zij voor. Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Super doek, super service

Beste pacco. Onze zoon heeft in het ziekenhuis kennisgemaakt met jullie inbakerdoek.
Hij was erg geel en zelfs na een tijd couveuse en lamp bleef hij geel, omdat hij teveel stres had en daardoor weer geler werd. Na een tijd zkh medicijnen en de rust van jullie doek mocht hij eindelijk naar huis.

Thuis ook meteen zo'n doek aangeschaft. Jullie service is daarbij super. Snelle reactie op mail en vragen.

Ik zeg een top bedrijf!!!

Ha,

Ha,
Onze dochter is nu 12 weken oud. We hebben haar al vanaf week 3 ingebakerd en dit werkte erg goed met slapen! Afgelopen zondag was zij echter even zo overstuur dat ze al bijna op haar buik draaide. Aangezien ze snachts op haar eigen kamertje ligt en we niet het risico willen lopen dat ze op ingebakerd en al op haar buikje draait zijn we overgestapt op de slaapzak.. Maar helaas lukt het nog niet om hier goed in door te slapen. Ben opeens weer snachts aan 't voeden terwijl ze heerlijk doorsliep.. Nu is mijn vraag , is het verantwoord om haar nog wel in te bakeren snachts als ze door overstrekken al bijna op haar buik belande? Ik laat haar trouwens nooit zonder toezicht zo hard huilen hoor, maar wil echt niet het risico lopen dat ze ongemerkt op haar buikje is beland .. ik hoor het graag ! Want volgens mij missen moeder en dochter allebei de rust van 't inbakeren momenteel :)
Vr. Gr. Christianne

Hallo Christianne,

Hallo Christianne,

Volgens mij hebben wij inmiddels telefonisch contact gehad. Klopt dat?

Je zou haar kunnen instoppen met een lakentje, zodat ze beter blijft liggen. Hoewel ik denk dat ze niet echt zal omrollen als ze ingebakerd is. Maar ik snap je angst. Verder is het inderdaad raadzaam om te gaan kijken als ze erg hard huilt, maar dat doe je al!!

Vr gr Marleen

Beste Sylvie

Beste Sylvie

Er wordt afgeraden om een mutsje te dragen bij de Pacco. Als ik mijn dochter in de kinderwagen leg, kan ik haar dan wel een mutsje op doen of beter van niet?

En ik heb nu een Pacco Piccolo voor onze dochter van 4,4 kg. Daar wurmt ze toch steeds haar armpjes uit. Kan ik beter de Pacco Primo bestellen of doe ik het inbakeren niet goed?

Hartelijke groet

Jolanda

Baby 4,4 kg - voor Jolanda

Beste Jolanda,
Zolang je buiten bent en het is nog fris, kun je haar in de wandelwagen een mutsje op doen. Als je thuiskomt en ze slaapt nog, zorg er dan voor dat ze niet te warm wordt. Kap naar beneden, deken af etc.

Het kan zin dat je nog iets kunt verbeteren bij het inbakeren. Bekijk de film >>

En dan moet het eindresultaat er zo uit zien:

 

pacco plus, pacco piccolo, pacco commodo

Ik zou graag advies willen over de aanschaf van een pacco inbakerdoek. Vanaf 9 weken gebruiken wij een pacco piccolo inbakerdoek op aanraden van het consultatiebureau. Wij hebben deze mogen lenen van iemand anders en zijn erg tevreden. Nu willen we er graag zelf een aanschaffen. Onze zoon is nu 12 weken en weegt bijna 6 kilo. Ik zat zelf te denken aan de pacco-plus omdat je deze ook kan gebruiken om af te bouwen?
Welk inbakerdoek zullen jullie adviseren?

Beste Sanne

Beste Sanne, fijn dat de Pacco goed werkt voor jullie zoon.
Ik denk dat de Pacco Plus Large nog te groot is, maar het staat je natuurlijk vrij om deze maat wel te proberen en te vergelijken met de Piccolo die je nu leent.
Als je de Large bestelt, mag je deze passen en daarna ruilen of retourneren. In dat geval heb je alleen de verzendkosten voor het retourneren (3,9e). Zorg er wel voor dat je de Pacco doek netjes weer opvouwt en retourneert, sorry klinkt een beetje streng misschien, maar dat is door onze ervaring met retouren.
Meer informatie over ruilen/retourneren >>
Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

 

Maat inbakerdoek

LS,

Voor mijn dochter wil ik graag een inbakerdoek bestellen en ik gok dat ik de Pacco Piccolo nodig heb, klopt dat?
Ze is nu 4 wkn, woog 1 werk geleden ruim 3800 gram en is 53 cm.
Alvast bedankt!

Beste Telma

Beste Telma, jouw dochter zit nog aan de ondergrens, maar de Pacco Piccolo zou haar inderdaad moeten passen.
Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Welke doek moet ik hebben?

Hallo,

Mijn zoontje van 10 weken kan niet zelf in slaap komen. In mijn armen valt hij in slaap en als ik hem weg leg word hij wakker. zijn armen zijn dan er bewegelijk en zijn voeten.
In begin heb ik de swaddleme mee gebruikt maar al gauw kreeg hij zijn armpjes er uit of trapte met zijn voeten de onderkant eruit. Nu zie ik deze inbakerdoeken. Welke doek zal ik moeten hebben. mijn zoontje is 6 kg en 58 cm.

Groetjes Anja

SwaddleMe bij veel baby's onvoldoende - voor Anja

Beste Anja, de Pacco heeft een heel ander ontwerp dan de SwaddleMe. Je kunt jouw zoontje met een Pacco doek de stevigheid geven die hij nodig heeft.
De Pacco Plus Large is een doek voor baby's vanaf 6 kg. Hiermee kun je inbakeren en t.z.t. ook weer stap voor stap afwennen. Jouw kindje zit wel aan de ondergrens van deze maat, dus eerst even passen voordat je 'm in gebruik neemt of gaat wassen. Een doek die 1x gepast is, kan namelijk nog geruild worden.
Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Hallo,

Hallo,

Mijn dochtertje slaapt overdag in de pacco primo vanaf volgende week moet ze mee om haar zus op te halen van de peuterspeelzaal. Kan ik haar gewoon in de pacco in de kinderwagen leggen onder een dekentje en mee naar buiten nemen of zal dat te koud zijn.

Voor Erika

Beste Erika,
Dat kan, doe je baby een muts op. En als het erg koud is een extra dekentje over haar heen.
Als je weer binnen bent, muts en extra deken weer af.
Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Welke maat

Graag zou in een Pacco inbaker doek bestelken maar twijfel over de goede maat.
Mijn zoontje is nu 5.5 week is 4.3 kilo en bijna 53 cm.

Pacco Piccolo - voor Svea

Beste Svea,

de Pacco Piccolo is voor jouw zoontje de beste maat. Dat hij nog niet helemaal 54 cm is, is geen probleem bij deze leeftijd en dit postuur.

Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Pacco Plus Large of Pacco Comode

Beste,

Mijn dochter van 15 weken slaapt erg onrustig na de voeding van 19.00 uur. Veel huilen en maaien met de armen en benen. We willen haar nu gaan inbakeren, maar ik twijfel over de maat.

Ze is nu 61 cm en bijna 7 kilo. Welke model en maat adviseer je?

Pacco Plus Large - voor Anja

Beste Anja,
Beide maten kunnen, maar gezien haar leeftijd kun je het beste de Pacco Plus Large kiezen.
Tot 8 kg kan ze in deze maat nog met beide armpjes ingebakerd worden. Tegen de tijd dat ze dat gewicht heeft, ga je waarschijnlijk ook afbouwen.
Met de Pacco Comodo kun je langer doen, maar daarmee heb je geen afbouwmogelijkheid.
Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Bedankt voor je reactie, maar

Bedankt voor je reactie, maar is de Pacco Plus XL dan niet beter? ik zie bij de Pacco Plus Large de volgende omschrijving staan: De Pacco Plus Large is geschikt voor baby’s vanaf 6 à 7 kg. Bij 6 kg met beide armpjes er bij in, vanaf 6,5 kg één armpje vrij en vanaf 7 kg twee armpjes vrij.

Dat zou betekenen dat ze nu al met beide armpjes vrij zou moeten liggen. Dat is juist niet de bedoeling voor nu.

Het is vanaf

Beste Anja, de maataanduidingen zijn 'vanaf'. Ook bij 8 kg kun je één armpje vrij laten. Met deze maat kun je jouw dochter stevig inbakeren, de XL is echt nog (veel) te groot, deze past vanaf 8 kg pas goed. Groet, Sylvie

Temperatuur

Wij doen nu al 4 weken aan het inbakeren en lopen nog een beetje tegen een probleem op. Als onze dochter huilt als ze ingebakerd ligt dan gaat haar lichaamstemperatuur bij harder huilen erg omhoog. Natte haartjes. Kan dat kwaad?

Huilen & warmte

Beste Nienke,
Of het kwaad kan, is moeilijk te zeggen, maar fijn is het niet voor haar. Heb je de Pacco doek volgens de wasvoorschriften gewassen? Kan de omgevingstemperatuur omlaag?
Overleg met de jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau waarom ze nog zo huilt. Dat zou na vier weken niet meer moeten. Of lees eerst dit blog om te kijken of je nog ergens iets kunt verbeteren: http://www.inbakeren.nl/blog/inbakeren-kwestie-van-doorzetten/
Groet, Sylvie

Welke maat nodig

Hi,

Graag zou ik een Pacco inbakerdoek willen kopen voor mijn zoontje. Hij valt moeilijk inslaap doordat hij erg veel beweegt en zoals ik op jullie website lees zou het inbakeren met de Pacco wel moeten helpen.

Ik twijfel alleen over de maat, mijn zoontje was afgelopen dinsdag 8 weken, 5,8 kg en 60cm lang (op cb geweest). Ik zou de Piccolo Fairtrade willen nemen, maar deze kan hij dan maar relatief kort aan denk ik, hij groeit als kool ;) Andere optie is de Pacco plus large, maar ben bang dat deze nu nog net te groot is. Hoor graag wat jullie adviseren.

Groet,
Ingrid

Piccolo of Plus Large en hoe met inbakeren en ritme beginnen

Beste Ingrid,
De beste maat is inderdaad de Piccolo. Een inbakerdoek moet nu eenmaal goed passend zijn. Ik weet uit ervaring dat een baby van acht weken en 5,8 kg een ander postuur heeft dan een baby van drie maanden en 5,8 kg. Bovendien is het ook een hele lange jongen dus door die combinatie zeg ik: Piccolo.
Wil je alle twijfel wegnemen, staat het je natuurlijk vrij om beide maten te bestellen, thuis te passen en te vergelijken.
Twee dingen: wil je de optie retourneren open houden, zorg dan dat je alleen past, niet proberen of wassen en vouw de Pacco netjes op compleet met gebruiksaanwijzing weer in de verpakking. Klinkt streng misschien, maar dit is door onze ervaring met retoureren. Verder kost het 3,45 om een Pacco retour te sturen (brievenbuspost > 250 gram).
Meer informatie lees je hier

En in dit blog vind je misschien ook aanknopingspunten hoe met inbakeren en met een ritme te beginnen.

Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

te lang maar niet zwaar

Mijn dochter van 9 weken is nu 64cm bij 5.1kg, lang en dun. Ze ligt in de Piccolo, maar het past niet echt goed. Ik merk dat ze eigenlijk wat te 'dun' is waardoor het klittenband heel ver over elkaar heen gaat. En qua lengte ligt ze klem als ik het touwtje dichtbind, dus dat laat ik nu maar open. Ik zie in jullie overzicht wel XL maten voor zwaardere kindjes, maar niks voor lichte maar lange kindjes. Wat kan ik het beste doen? Qua gewicht zit ze voorlopig nog goed met deze maat, maar qua lengte dus niet.

Beste Ilse,

Beste Ilse,

De Pacco doeken hebben wel een groot pasbereik, maar soms is het helaas net niet genoeg. Heeft je dochtertje haar handjes nog geheel in de binnendoek? Misschien verbetert de pasvorm iets als je de binnendoek iets lager (1cm, hooguit 2cm) op de buitendoek plakt. Voordat je haar gaat inpakken leg je haar wel hoog genoeg op de Pacco. Haar bovenarmpjes zitten dan niet volledig in de binnendoek, maar dat wordt qua stevigheid wel weer opgevangen door de buitendoek waar die brede strook klittenband zit. Bekijk (nog een keer) het filmpje van de Pacco.

En het eindresultaat van de schouderpartij zou er dan ongeveer zo uit moeten zien >>
En als het goed is, kan het koordje dan toch nog gesloten worden.

Ik hoop dat deze tips toch een beetje helpen. Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

welke pacco?

Hoi hoi,

Ik zit te overwegen om een inbakerdoek aan te schaffen omdat ons zoontje zo onrustig slaapt. Hij maait met zijn armpjes en trekt ook vaak zijn speentje uit zijn mond. Hij slaapt daardoor overdag telkens maar 10 minuutjes. Na het troosten weer 10 minuutjes en zo gaat het maar door. Daardoor is hij naar mijn idee oververmoeid aan het raken.
Nu heb ik heel veel positieve reacties gelezen over de pacco en ik wil daarom deze proberen. Ons zoontje is nogal sterk en naar wat ik hier lees is de pacco zeer geschikt voor de sterkere armpjes.
Maar dan de hamvraag..welke kan ik het beste aanschaffen? Hij is nu over 4 dagen precies 2 maanden (dus nu 8 weken). Bij geboorte 3780g / 54cm, na 4 weken 4970g / 58cm en ik schat nu dat hij tussen de 5500/6000g is en 60/62cm (ik moet donderdag pas naar t cb). Zijn kleertjes in maatje 62 begint hij nu te passen namelijk..

Gezien de prijzen wil ik niet degene kopen waar hij waarschijnlijk nog maar een week in kan..Graag advies.

Groetjes Lisette

Pas de Pacco Plus Large

Beste Lisette,
Je kunt de Pacco Plus Large overwegen. Dit is een doek voor baby’s vanaf 6 kg. Je kunt je zoontje daarmee inbakeren en t.z.t. het inbakeren ook weer stapje voor stapje afbouwen. Ik weet niet zeker of deze al past. Twee baby’s van 6 kg kunnen ieder toch een verschillend postuur hebben. En inbakeren moet nu eenmaal strak kunnen, anders heeft het geen zin.
Als je de Pacco Plus Large alleen past (niet wassen of gebruiken) dan kun je m eventueel nog ruilen voor een Pacco Piccolo.
Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

tot wanneer mag je inbakerdoek gebruiken

Ik dacht ergens gelezen te hebben dat je de pacco niet meer mag gebruiken wanneer ze kunnen gaan rollen, maar kan het nergens meer vinden. Is dit zo, want onze kleine man begint te rollen maar slaapt erg goed in de pacco picolo.

Pacco piccolo te groot

wij hebben de Pacco Piccolo gekocht omdat ons dochtertje (4 weken) waarschijnlijk al te groot is voor de Primo. Alleen is ze dus nog aan de kleine kant voor de Piccolo. Ze kan haar armpjes namelijk nog wel omhoog krijgen op haar buikje. Ze slaapt al een stuk beter met de Pacco aan, alleen denk ik dat het nog beter zou gaan als ze er echt goed in past. Wat zou je adviseren om te doen?

Beste Lianne

Beste Lianne, wat is het gewicht van je dochtertje? En weet je hoe lang ze is?

Groet, Sylvie

Beste Sylvie,

Beste Sylvie,

Is er een ander manier om een baby in te bakeren met een Pacco? Mijn consultatie bureau heeft mij een manier geleerd. Dan hou ik de armpjes tegelijk vast en doe ik de klitteband er laag over laag heen.
Maar op de filmpjes zie ik dat je eerst 1 armpje vast houdt. Een laag dicht plakt en dan het ander armpje.
Ben ik fout geïnformeerd?

Overigens vraag ik me af welke ik het beste kan gebruiken. Mijn zoontje is 10 weken. Weeg 5.5 kilo en is 57 cm. Ik heb nu de Pacco Piccolo te leen gekregen van mijn consultatie bureau.
Ik twijfel alleen heel erg. Aangezien het ook zo warm is is de summer misschien beter? Of toch voor een grotere variant?

Alvast bedankt, Daisy

Pacco Piccolo, Faitrade of Summer

Beste Daisy,
Mijn bedoeling als ontwerpster van de Pacco doek is dat je armpje voor armpje kunt vastleggen, dus zoals op het filmpje. Zoals jouw consultatiebureau het jou heeft voorgedaan is niet echt fout, maar beide armpjes tegelijk vasthouden en de doek goed en strak sluiten kan lastig zijn waardoor de doek minder goed zit en je kindje zijn armpjes meer kan bewegen. Ik raad je aan om het zoals het filmpje en de gebruiksaanwijzing te doen.

Voor jouw kindje kun je kiezen tussen de Pacco Piccolo of de Pacco Plus Medium. Deze doeken hebben met baby’s armpjes erbij in dezelfde pasvorm. Bij de Medium staat er vanaf 5 kg omdat je niet eerder 1 armpje kunt vrijlaten. Voor jouw kindje is het afbouwen nog niet van toepassing dus adviseer ik je de Pacco Piccolo. De meest dunne variant is de Pacco Summer. Deze stof is niet alleen dunner, ook gladder. Het is ‘laken’katoen. Wil je wel het zachte en soepele stof dan is de Pacco Piccolo Fairtrade een goede optie. Deze stof zit tussen de ‘gewone’ Piccolo en de Summer. Een beetje zacht en een beetje dun zeg maar. Ik hoop dat je hiermee voldoende informatie hebt. Heb je nog meer vragen, laat gerust weten.
Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

welke maat?

Hoi!

Onze dochter is 6,4 kg en 59,5 cm lang met 9 weken. Welke maat is nu het beste voor haar?

groetjes Ragna

Pacco Plus Large

Beste Ragna, mijn advies voor jouw kindje is de Pacco Plus Large, deze maat past ze totdat ze 8 kg. is.

Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Juiste maat paccodoek.

Beste Sylvie,

Mijn zoontje van 7 weken heeft moeite met het inslapen vooral rond de avonduren.
De advies van de CBJ is om een pacco inbakerdoek aan te schaffen.

Ik heb mijn twijfels van welke doek het juiste is qua maat.
Hij weegt 5582.

Gaarne u advies hierover.

Alvast bedankt.

Groeten Shaniska

Beste Shaniska,

Beste Shaniska, waarschijnlijk twijfel je tussen de Pacco Piccolo en de Pacco Plus Medium. Deze doeken hebben beide dezelfde pasvorm met baby's armpjes erbij in. De Medium heeft een extra afbouw-mogelijkheid, maar je gaat nu starten met inbakeren dus tegen de tijd dat je gaat afbouwen weet ik niet of je kindje nog in deze maat past. Mijn advies is de Pacco Piccolo te gebruiken. Je zoontje past deze (met zijn postuur) tot 3 a 3,5 maand. Groet, Sylvie

Betse Sylvie,

Betse Sylvie,

Dank u wel voor uw reactie.
Ik ga mijn bestelling plaatsen hopelijk heb ik het snel in huis.

Vriendelijke groeten,
Shaniska

Pagina's

Reactie toevoegen