Nieuwsbrief


html
Tekst

Contact

Bestellingen via iDEAL, geplaatst voor 15.00 uur worden dezelfde dag verzonden. Bestellingen geplaatst na 15.00 uur, worden de daaropvolgende werkdag verstuurd.
Bestellingen via overboeking worden verzonden op de dag dat het bedrag op onze rekening is bijgeschreven.

Voor vragen m.b.t. een geplaatste bestelling kun je op maandag t/m vrijdag tussen 12.00 en 16.00 uur contact opnemen met Marleen Vermeulen.
Tel. 0318-623624
E-mail marleen@pacco.nl

 

Schade

Als het product bij aankomst of uitpakken beschadigd is, meldt dit dan zo snel mogelijk per e-mail verkoop@pacco.nl

Voorwaarden ruilen of retourneren

Een besteld product kan binnen 8 dagen geruild of geretourneerd worden indien het:

  • onbeschadigd is.
  • niet gewassen, gedragen of anderszins duidelijk gebruikt is.
  • netjes opgevouwen en compleet aan ons wordt teruggestuurd in de originele verpakking.

Binnen 8 dagen na ontvangst retourneren betekent dus NIET dat je het artikel 8 dagen mag uitproberen. Retourneren kan alleen als een artikel aan bovengenoemde voorwaarden voldoet.

Hoe ruilen of retourneren werkt

Stuur een e-mail naar verkoop@pacco.nl met de volgende gegevens:

  • Naam, klantnummer en factuurnummer.
  • In geval van ruilen, welk artikel je wilt ontvangen.
  • Reden van ruiling of retournering.
  • Bankrekeningnummer om het (overgebleven) bedrag terug te storten.

Bij voldoende informatie en gegevens kunnen wij jouw vraag correct en snel afhandelen.

Belangrijk

Wacht onze instructies af voordat je het artikel terugstuurt.

Bij retourneren van een artikel, wordt het bedrag binnen 5 dagen na ontvangst teruggestort op je rekening.

Pacco verstrekt op aanvraag foldermateriaal over inbakeren.
Tevens stellen wij proefmateriaal beschikbaar aan deskundigen die beroepshalve met jonge ouders en baby’s werken. Heb je belangstelling voor één van onze producten?
Stuur ons dan een e-mail info@pacco.nl met je naam, adres, beroep en telefoonnummer.

Inbakeren is in 2005 als officieel advies opgenomen in het basispakket van de jeugdgezondheidszorg. Op de consultatiebureaus wordt de Pacco inbakerdoek van alle inbakerproducten veruit het meest geadviseerd. Steeds meer winkels en deskundige praktijken verkopen onze producten. Daardoor wordt het voor ouders steeds gemakkelijker om het beste product te kiezen voor hun baby.

Wil jij ook onze producten inkopen? Stuur dan een e-mail naar: info@pacco.nl

Onze producten worden met de grootst mogelijke zorgvuldigheid ontworpen en gefabriceerd. Desondanks kan het voorkomen dat je van mening bent dat het anders of beter kan. Heb je een opmerking, suggestie of klacht over onze producten of de informatie op deze website?
Benader ons via e-mail info@pacco.nl en je krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.

Contactinformatie

Pacco BV

Marconistraat 8 (kantoor)
6716 AK  Ede

BTW nummer NL820324061B01
Kamer van Koophandel Centraal Nederland nr. 09191700

Vragen E-mail Telefoon

Vragen over ontwerp, maat of pasvorm

marleen@pacco.nl

(op werkdagen binnen 24 uur antwoord)

0318-623624
(Ma t/m vr 12 - 16 uur)

Nieuw: WhatsApp
06-15673736

(op werkdagen < 24 uur antwoord)
Pacco bereikbaar via Whatsapp

 

Vragen over bestellingen verkoop@pacco.nl Op werkdagen dezelfde dag antwoord.

Reacties

Welke maat

Beste
Wij hebben een zoontje van 14 weken. Hij heeft verborgen reflux en een lichte vorm van het kiss syndroom. Tot nu toe gebruikten wij een inbaker slaapzak, waarbij zijn handjes vast zitten. Deze wordt wat klein en we willen een beetje proberen af te bouwen. Overdag gaat het wel met losse handjes maar snachts is dit een drama. Zou het voor ons nog zin hebben om een pacco inbakerdoek aan te schaffen of zou hij dan weer geel erg aan deze zak moeten wennen. Wij willen eerst nog even een maand helemaal inbakeren en dan armpje voor armpje afbouwen. Onze zoon is +-61 cm en rond de 6 kilo. Welke kunnen wij dan het beste nemen.
Groetjes Svea

Pacco Plus Large - voor Svea

Beste Svea, je geeft aan dat jouw zoontje nu in een inbakerslaapzak slaapt waarbij zijn handjes vast zitten, dus de overgang naar de Pacco lijkt me niet heel groot.
Als jouw zoontje 6 kg weegt en als je nog een maand zijn armpjes wilt inpakken (inbakeren) is mijn advies de Pacco Plus Large. Zodra hij er aan toe is kun je met deze Plus doek ook 1 armpje vrijlaten (afbouwen).
Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Dag Sylvie

Dag Sylvie
Onze dochter is 5 weken en 2 dagen. Sinds 7 dagen gebruiken wij de pacco piccolo, dit omdat ze s'nachts alleen bij mij op de borst wilde slapen, en overdag ook niet goed sliep (hazeslaapjes van 30 minuten). Vanaf het begin werkte de doek uitstekend, ze sliep en slaapt s'nachts veel beter in haar eigen bed (tesamen door het toepassen met de 3R's). Overdag ging het ook stukken beter, en sliep ze soms wel 1 uur, en soms langer als we (als ze wakker werd), even bij haar gingen zitten. Echter sinds eergisteren is het overdag echt "bagger", ze wordt na 20 minuten wakker, en is niet meer in slaap te krijgen. Ze slaapt wel prima als we gaan wandelen oid. Wat moeten we doen, gewoon doorzetten (en is dit een verlate 3 dagendip)? En wat is nu de beste manier als ze wakker wordt, ik heb niet het ideen dat het nu helpt om bij haar te zitten, maar ook niet als ik er niet op reageer...

Bedankt alvast voor je antwoord

Beste Carlijn,Het kan heel

Beste Carlijn,
Het kan heel goed zijn dit een verlate inbakerdip is. Vijf a zes weken is ook de meest onrustige leeftijd.
Ik schreef een artikel wat je kunt doen bij korte slaapjes en bekijk (eventueel nogmaals) de film of de Pacco doek goed zit.
Een artikel over doorzetten (ga niet doorzetten om het doorzetten).
Als je meer informatie wilt lezen over onrust bij baby’s en hoe je in een ritme wilt komen, kun je ook mijn boek ‘Slapen als een baby’ lezen.
Ik hoop dat hier iets bij zit waar je verder mee kunt.

Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

terugval?

Hallo ik had even een vraag wij bakeren ons zoontje sinds vrijdag in maar sinds vandaag valt hij wel goed in slaap maar word steeds naar 3 kwartier a een uurtje weer wakker is dit zon terugval Of werkt het toch niet ? Mvg karin

Van veel zaken afhankelijk - voor Karin

Beste Karin,
Het kan heel goed zijn dat het slapen even iets minder gaat omdat jouw zoontje een paar dagen bijgetankt heeft en voor zijn doen uitgerust is, maar dit is nog niet het slaapritme waar je naar toe wilt. Lees meer over de dip na een paar dagen >>
Er is ook een artikel wat je kunt doen bij korte slaapjes >>
En bekijk (eventueel nogmaals) de film of de Pacco doek goed zit >>
Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Welk ledikantlaken

Hallo Sylvie,

Ik sta op het punt een pacco-ledikantlaken aan te schaffen. Mijn dochter is 5 maanden en gaat over van een wiegje naar een ledikant van 60x120. Kan ik al een laken voor baby's vanaf 6 mnd kopen of is dat echt te groot? Vind het zo zonde om voor zo'n korte tijd een nieuw laken aan te schaffen..

Groet,
Kim

Ledikantlaken vanaf 6 maanden kan prima - voor Kim

Beste Kim, mijn advies is dan inderdaad ook het ledikantlaken vanaf 6 maanden. De ledikantlakens zijn even breed, maar het laken vanaf 6 maanden is langer. Hou je in het begin wat stof 'over', dan sla je het gewoon wat verder terug (over de deken). Begrijp je wat ik bedoel? Groet, Sylvie

Helemaal, bedankt!

Helemaal, bedankt!

En nog even een extra bedankje voor je geweldige producten en de super service. We hebben er zo veel aan!

Inbakeren kan tot max. 6 maanden - voor Leonieke

Beste Leonieke,

Pacco volgt het landelijke advies op het gebied van inbakeren: "Begin op de leeftijd van 4 maanden met afbouwen en zorg dat uiterlijk met 6 maanden het inbakeren geheel is beëindigd." De reden voor dit advies is dat we juist het moment van ingebakerd draaien willen voorkomen.
Voor inbakerslaapzakjes geldt: armen vrij op de leeftijd van 3 maanden. In bakerzakken kunnen de armen bewegen waardoor een kind eerder in staat is tot omrollen.

Meer informatie: Tijd van inbakeren en tijd van afbouwen >>

Is dit voldoende antwoord op jouw vraag?
Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Pacco plus maat

Mijn dochter van 3,5 maand is 63cm en 7 kg. Vanaf 4kg heeft ze in de piccolo gelegen en toen ze 6,8kg was ben ik naar de prenatal (we hadden nog bonnen) gegaan voor 2 (ze spuugt veel) nieuwe zakken. Omdat we straks willen afbouwen wilde ik de pacco plus. Nu hadden ze 1x de pacco plus large met op de label op de zak ook large vermeld en 2x pacco plus zonder maat, maar wel vanaf 7kg. Aangezien ze al 6,8kg was en ze hier 2 van hadden, heb ik deze meegenomen, gepast (was nog een beetje te groot), volgens de wasvoorschriften gewassen en in de kast gelegd. Nu is ze 7kg, de binnenzak past, maar bij de buitenzak heb ik zo'n 4cm klitteband over. Ook zitten de schouders ruim. Is dat voor nu goed en hoe zit dat als ik over 2 weken wil gaan afbouwen?

Klinkt als XL - voor Yvonne

Beste Yvonne,

Anderhalf jaar geleden hebben we een maatwijziging gedaan. Je kunt hierover lezen in het blog Pacco Plus nu in drie maten: Medium, Large en XL. We hebben de winkels via onze distributiekanalen ook ingelicht, maar ik heb het vermoeden dat het bij deze Prenatal niet goed is doorgekomen. Als mijn vermoeden klopt, dan heb jij nu een Pacco Plus Large die we tegenwoordig XL noemen. Het is dus goed dat je het even navraagt. Je mag de twee doeken opsturen naar ons. Wij zullen het checken in jou in elk geval voorzien van twee goede Pacco Plus doeken. Als je over twee weken wilt gaan afbouwen heb je echt de Large nodig. Die vanaf 6 kg. Past baby's van 8 kg ook nog. Er zit overlap tussen de maten. Als je bij het afbouwen een arm vrij laat, wil je nog wel haar lijfje en andere arm stevig kunnen inpakken.

Op de contactpagina vind je onze gegevens. Ik zal mijn collega Marleen inlichten. Stuur ook een brief mee met jouw adresgegevens en rekeningnummer. De verzendkosten krijg je ook van ons teruggestort. Excuses voor het ongemak, maar we lossen het op. Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Verzet tegen inbakeren?

Hallo.

Ik heb een vraag over het verzet van mijn zoontje van 5 weken tegen het inbakeren; als het verzet is tegen het inbakeren en niet tegen het slapen.
Hij wordt al vanaf zijn geboorte ingebakerd, omdat wij dit bij zijn zus ook hebben gedaan ivm verborgen reflux en zij hier veel profijt van heeft gehad (viel in slaap zodra ze de doek maar rook en nadat we stopten sliep ze eerst nog een tijd met de armpjes strak naast haar lijf :-) ).
Nu merk ik dat we bij onze zoon nog erg zoekende zijn hoe we het het beste kunnen aanpakken. Ik zal beschrijven hoe het er nu ongeveer uit ziet:
Wakker worden, schone luier, voeden, even spelen/knuffelen mits hij niet al in slaap is gevallen aan de borst, bij het eerste slaapsignaal inbakeren, nog even rechtop houden ivm mogelijke reflux en dan wat slaperig in bed leggen. Dit ritueel gaat helemaal goed tot aan het rechtop houden, zelfs tegen het inbakeren zelf is geen verzet pas als we hem weer bij ons nemen. Hij huilt niet, maar kreunt en gromt als het ware, schopt met z'n beentjes, kruipt in elkaar en 'gooit' z'n hoofdje heen en weer. Na enige tijd is hij dan rustig en bijna in slaap, maar als we hem dan op bed leggen en instoppen begint hij weer met kreunen, onrustige benen en in elkaar kruipen en strekken.
Kan het zijn dat we hem niet meer bij ons moeten houden na het inbakeren, maar direct in bed moeten leggen?
Vaak gecontroleerd of hij strak genoeg en op de juiste wijze ingepakt zit, dus hier twijfel ik niet over. Ik kan me ook niet voorstellen dat hij telkens pas op die momenten kramp krijgt ofzo..... Dus blijft voor mij over verzet tegen de pacco of verzet tegen het slapen, omdat we hem te lang bij ons houden..... Of is het gewoon onrust die bij zo'n kleintje hoort en bij de piek die er rond 6 weken is?

Met vriendelijke groet,
Marieke

Baby 5 weken

Beste Marieke,
Een uitgeruste baby van 5 weken kan van nature maximaal 60 minuten (vaak ook korter) wakker zijn, inclusief voeding.
Je benoemt eigenlijk zelf al alle mogelijkheden die er voor zijn onrust kunnen zijn. Inbakeren en wakker in bed leggen bij de eerste vermoeidheidssignalen werkt meestal wel het beste. Maar wat je zelf ook zegt, hij is 5 weken en dat is echt een ‘lastige’ leeftijd qua onrust. Het kan zijn dat je alles prima doet en dat de rest een kwestie is van geduld hebben. Vooral niet te veel ‘rommelen’ maar blijf herhalen en herhalen en op zijn lichaamstaal letten. Wil je een goed advies op maat dan is het beter om contact op te nemen met de jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau (zij kent jullie) of met een babyconsulent, zie www.babyconsulentennederland.nl
Groet, Sylvie

baby dragen in inbakerdoek?

Beste Sylvie,
Na aanraden van een vriend heb ik vanochtend de inbakerdoek besteld. Mijn zoontje van 13 weken heeft alle symptomen die jij op je website hebt geschreven onder 'wanneer helpt inbakeren'.
Ik heb geprobeerd mijn vraag op je website en blog te vinden, maar heb het niet kunnen vinden. Dus ik hoop dat ik het je hier kan vragen.
Op dit moment lukt het mijn zoontje niet om in z'n eentje in slaap te vallen. Ik heb hem altijd in een grote hydrofiele doek gewikkeld en gedragen, incl wiegen en wandelen totdat hij sliep en ik hem neer kon leggen. Ik ben ermee begonnen toen hij heftige krampen had en ik hem alleen rustig kreeg door hem 'ingepakt' tegen me aan te drukken. Nu is die 'methode' blijven hangen. Ik vond het geen probleem omdat de hele routine slechts 5 minuten duurde. Hij sliep echter alleen 45 minuten per keer. Maar nu hij groter en sterker wordt, komen zijn handjes al vrij snel uit de doek en soms heeft hij zich helemaal eruit gewikkeld in zijn slaap. Ik denk dat hij hierdoor ook niet lang door kan slapen. Dus hopelijk zal de inbakerdoek helpen. Maar terug komend op mijn vraag, mag ik mijn zoontje dragen in de inbakerdoek totdat hij rustig wordt? Ik heb wel gelezen dat je je huilende baby kan oppakken, maar daarbij stond niet bij of de doek geopend kon worden. Ik ben bang dat hij zo strak 'ingepakt' is dat hij pijn kan krijgen. Met een hydrofiele doek zit er altijd wel wat beweging in waardoor hij zich altijd wel een beetje comfortabel kon maken in mijn armen.
Alvast bedankt! Met vriendelijke groeten, Monico

Beste Monico,Het kan

Beste Monico,
Het kan inderdaad goed zijn dat je zoontje wakker wordt doordat hij uit de doek komt. En als hij zich er helemaal uit wurmt, moet je je ook afvragen of het nog wel veilig genoeg is. De Pacco doek is wel strakker dan je kindje nu gewend is. Maar ook hierin gaan kinderen zich ‘nestelen’. Het is wel de bedoeling dat je je baby stevig inbakert, maar ook al leg je zijn armpjes recht langs zijn lijf, hij zal zijn ellebogen licht buigen en zijn handjes een beetje richting het midden bewegen. Dat noemen wij ‘nestelen’.
Wees niet bang dat hij pijn heeft of dat de doek knelt. Dat zou niet best zijn. Als je de Pacco stevig sluit, kun je met je hand altijd nog bij de stof in, probeer het maar eens. Bekijk het filmpje om te zien hoe je de Pacco aandoet.

Korte slaapjes zijn ook nog wel eens gevolg van oververmoeidheid of overprikkeling. Een uitgeruste baby van 13 weken kan van nature maximaal 1,5 uur wakker zijn, incl. voeding. Een baby die kort heeft geslapen zal weer eerder aan slapen toe zijn. Misschien is dit ook nog een fijn blog voor jou om te lezen Is inbakeren een kwestie van doorzetten? Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

bakeren nog nodig maar bijna 7 maanden oud

hallo,
onz zoontje heeft reflux en toen zijn we gestopt met bakeren. Nu is de reflux dmv medicatie onder controle, maar hebben we een kind dat overduidelijk stress krijgt als het moet gaan slapen. maaien, schoppen, etc. nu willen wij hem graag in een goede slaapzak met mouwen leggen in de hoop hem wat meer geborgenheid te geven. ik twijfel erg aan de maat. Hij is bijna 7 maanden oud, maar 73 cm en maar 6,5 kilo. welke slaapzak kan ik dan het beste bestellen? dank voor de info

Slaapzak 75 - voor Anne

Beste Anne,

Ik begrijp je twijfel. Qua lengte groeit je zoontje boven de gemiddelde groeicurve. Als ik deze lijn doortrek, kan hij slaapzak maat 75 tot ongeveer 12 maanden aan. Dit zou dus mijn advies zijn. In maat 90 verzuipt hij nu nog. Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Onze dochter wil niet meer ingebakerd worden

Sinds week 3 zijn wij gestart met het inbakeren van onze dochter, wegens niet slapen overdag en constant bewegende armpjes. Dit ging heel erg goed, zowel overdag als snachts (al deed ze overdag nog steeds korte slaapjes, maar was ze verder wel tevreden en vrolijk). Ze werd al rustig op het moment dat zij met 1 arm in de Pacco vastzat. Ook sliep ze snachts na haar laatste voeding ingebakerd van 23u door tot 6-7u. Sindsdien heb ik het overdag inbakeren afgebouwd, en dat ging prima.
Nu heeft ze laatst haar eerste vaccinaties gehad waardoor ze niet ingebakerd mocht worden. Sindsdien is het krijsen op het moment dat ze ingebakerd ligt en wordt ze paniekerig omdat ze niet kan bewegen. Deze strijd willen we niet voeren, dus op dit moment ligt ze s avonds alleen in een gewone slaapzak (helaas meldt ze zich sindsdien snachts om 4u weer voor een voeding). Is het opnieuw inbakeren een kwestie van volhouden? Of hebben jullie andere tips? Onze dochter is op dit moment 10 weken.

Kwestie van volhouden? voor Sharel

Beste Sharel,
V.w.b. het doorzetten / volhouden van inbakeren raad ik je aan om dit blog te lezen: Inbakeren een kwestie van doorzetten? >>

Helaas kun je niet zomaar zeggen dat 'iets' of dat nu inbakeren is of iets anders, een kwestie is van volhouden. Je baby is nog maar 10 weken. Dat ze 's nachts wakker wordt is voor haar leeftijd heel normaal, zeker als ze borstvoeding krijgt. Maar... het kan er ook op wijzen dat ze overdag te weinig slaap krijgt. Uit ervaring weten we dat naarmate baby's ouder worden ze ook meer kracht hebben om zich te verzetten tegen de slaap. Er spelen dus meerdere factoren mee.

Ik kan je het boek 'Regelmaat en inbakeren' aanraden. Wat veel meer over babyritme en zo gaat, dan over inbakeren. Dit boek is te koop, maar ook te leen bij veel bibliotheken. Je kunt natuurlijk altijd vragen of de jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau eens met je mee wil denken als je op zo'n lastig punt zit. 
Sterkte, want onzeker en vermoeiend is het wel, zorgen voor een jonge baby. Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Hoi Sylvie,

Hoi Sylvie,

Bedankt voor je reactie, we kijken het gewoon even aan en bakeren haar voorlopig niet meer in.
Dat ze overdag slaap tekort komt, klopt wel. Ze vecht heel erg tegen de slaap, en slaapt op de dag hooguit een 2 tot 3x per dag en dan vaak korter dan een uur. Vervolgens valt ze dan met de fles wel in slaap.
Groeten, Sharel

helmpje

Hai hai! Mag een baby in de pacco wanneer hij een helmpje draagt? We zijn begonnen met afbouwen maar helaas nog niet echt een succes, binnenkort krijgt hij een helmpje en ik vroeg me af of het dan nog wel mag...de zijkanten van de helm zijn open . Kon er niet echt informatie over vinden, groetjes Anne

Inbakeren en helmpje

Beste Anne, eerst even een paar vragen van mij voordat ik concreet kan reageren op jouw vraag. Hoe oud is je baby? Hoe heb je het afbouwen geprobeerd? Ligt je zoontje altijd op zijn rug? Waarom denk je dat inbakeren niet meer zou mogen? Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

helmpje

Hallo Sylvie,
Hij is 4 maanden, we bouwen af in de pacco plus en proberen het nu nog maar met 1 armpje los en dat gaat al moeilijk..( wakker slaan/wrijven) hij ligt altijd op zijn rug. De reden dat we nu af moeten bouwen is dat hij geopereerd wordt binnenkort ( bootschedel) en daarna een helmpje krijgt. Na de operatie kan hij koorts krijgen en dat t wellicht niet mag met helmpje dacht ik in verband met warmte?gr Anne

Beste, ik heb de TinyNanny

Beste, ik heb de TinyNanny voor mijn zoontje en wil nu beginnen met afbouwen. Nou staat er in het boekje dat als je kindje een voorkeurshouding heeft, kun je kiezen welke arm je vrijlaat. Maar ik weet nou niet of het dan beter is om de arm van zijn voorkeurskant (hoofd legt hij steeds op links) als eerste vrij te laten of juist andersom? Andere tips voor het afbouwen zijn ook zeer welkom! Was van plan om het in een rustige periode te doen (weinig afspraken buiten de deur) en dan eerst een armpje vrij bij zijn tweede slaapje. Dan na een paar dagen tijdens wat meer slaapjes overdag. Dan na een paar dagen ook in de nacht en daarna het tweede armpje vrij via t zelfde schema. Is dat een goede manier?

Afbouwen bij voorkeurshouding

Beste Esther,
Met voorkeursarmpje wordt bedoeld, dat sommige baby’s – bijvoorbeeld als ze duimen – laten zien dat ze voorkeur hebben voor rechts of links. Jij bedoelt denk ik een baby-voorkeurshouding dus een baby die veel naar 1 kant op kijkt. Gevoelsmatig zou ik dan juist de andere kant kiezen om het armpje vrij te laten. Of het wat uitmaakt voor de voorkeurshouding weet je natuurlijk niet, maar het armpje van zijn voorkeurskant vrij laten betekent dat hij niet gestimuleerd wordt aan de andere kant, wat je juist wel wil. Is dit voldoende antwoord op je vraag?

Afbouwtips vind je op:
Afbouwen wanneer en hoe? >>
en Inbakeren afbouwen >>
Groet, Sylvie

Plusmodellen en inbakeren icm borstvoeding

Beste,

Ik sta op het punt om een Pacco aan te schaffen, maar heb een paar vraagjes/twijfels:

- Ik begrijp niet goed of de Plusmodellen alléén zijn om het inbakeren mee af te bouwen of dat het ook een ´gewone´ doeken zijn waarmee je het inbakeren kunt starten.

- Hoe zit het met borstvoeding? Geven baby´s nog hun hongersignalen af wanneer zij zijn ingebakerd? En moeten zij uit de doeken worden gehaald wanneer zij worden gevoed?Weet u misschien waar ik meer informatie kan vinden over inbakeren in combinatie met borstvoeding?

Bij voorbaat dank voor uw reactie.

Met vriendelijke groet,
Maaike Kruijk

Slaapzak en TOG waarde

Beste sylvie,

Ik vroeg mij af of de winterslaapzak purflo ook geschikt is bij een kamertemperatuur van twintig graden.
Is het slaapzakje dan beter om zonder mouwen te gebruiken? En misschien met alleen een romper lange mouw? Want 2 TOG zou ongeveer goed zijn bij twintig graden toch?

Ik hoor graag van u,

Renee van der Wal

Beste Renee,Zonder mouwen en

Beste Renee,
Zonder mouwen en deken over je baby valt het inderdaad goed te proberen hoor. TOG waarde is een rekensom, mijn ervaring is dat het per kind en per omgeving soms verschilt wat behaaglijk is. Eventueel raam op een kier voor wat afkoeling in de kamer als dat nodig is. Je merkt snel genoeg of je kindje het lekker (behaaglijk) heeft of juist iets te koud of te warm. Je kunt daarvoor het beste naar je eigen kindje kijken als hij/zij in de PurFlo slaapzak slaapt. Voel dan even in het nekje, warm en droog huidje zijn goed. Huid plakkerig dan heeft je kindje het te warm. Groet, Sylvie

Wikkeldeken of slaapzak

Geachte heer, mevrouw,

Onze baby van 3 maanden heeft in het begin in een puck-a-baby geslapen omdat hij toch veel bewoog met zijn armen. Nu na 3 maanden moet hij over op de andere variant van de puck-a-baby, maar hier liggen de armen vrij in de slaapzak waardoor hij weer erg beweeglijk is met z'n armen.
Nu zie ik jullie wikkeldekens en slaapzakken.
Welke variant is voor ons dan makkelijk, de slaapzak of de wikkeldeken?
Onze zoon is wel vrij lang, hij is al 62cm en weegt 5,5 kilo.

Hopelijk kunt u ons verder helpen.

Groeten,

Marijke

Pacco Plus Medium

Beste Marijke,
Met een Pacco Plus kun je je baby inbakeren (stevig, met zijn armpjes langs zijn lichaam) en t.z.t. ook het inbakeren afwennen door de armpjes 1 voor 1 vrij te laten. De Pacco Plus Large is qua omvang absoluut te groot, dus voor hem is dan de Pacco Plus Medium van toepassing. De pasvorm qua lengte heeft te maken met het onderste strikje van de Pacco. Deze kan dicht gestrikt worden tot een lengte van 64 als een baby zijn beentjes volledig strekt. Nu zit dat koordje zo’n 10 cm van de onderrand dus is er eenvoudig een extra koordje of haarelastiek verder naar onder vast te maken.

De Pacco Plus werkt hetzelfde als de gewone Pacco, bekijk zeker het filmpje als je de Pacco binnen hebt.

Vriendelijke groeten, sylvie Zuidam

reactie afbouwen 1 armpje los

Hoi Sylvie,

Onze zoon van 15 weken slaapt sinds hij 5 weken is, in een pacco. Alleen s nachts, want overdag is de enige manier om hem te laten slapen op zijn buik. Uiteraard onder constant toezicht. Onze zoon had een erg onrustig lijfje, met maaiende armen en benen, en overstrekken. Het is gelukkig al beter. De pacco geeft aan de ene kant lichamelijke rust bij het slapen, maar aan de andere kant wordt hij juist erg boos van de begrenzing.
I.v.m. het kinderdagverblijf moeten we nu gaan afbouwen, en hem ook overdag op zijn rug leren slapen. Onze aanpak is om hem bij ieder slaapje in te bakeren met 1 armpje los. Het losse armpje vliegt echter nog steeds alle kanten op wanneer we hem (wakker maar moe) in bed leggen en wanneer hij wakker wordt. Betekent dat dat hij nog niet aan afbouwen toe is? Of is dit normaal bij afbouwen?

P.s. we stoppen hem heel strak in, maar hij wurmt zijn armpje altijd boven het lakentje uit. We kennen zijn moeheidssignalen goed, en dan gaat hij ook altijd naar bed.

Groetjes,
Nicole

Beste Nicole,

Beste Nicole, ik weet niet zeker of ik je vraag goed begrijp. Je wilt je zoontje overdag op zijn rug leren slapen door middel van inbakeren. In de nacht werd hij al ingebakerd en vanaf nu ga je elk slaapje 1 armpje vrij laten, ook in de nacht? Graag lees ik of ik je goed begrepen heb. Groet, Sylvie

na de piccolo welke doek bestellen?

Tot gisteren gebruikten wij een hydrofieldoek voor het inbakeren. Onze zoon (inmiddels 8 weken) wist zich alleen steeds sneller los te wurmen uit deze doek. Hij is inmiddels ongeveer 60 cm( moet dinsdag naar het bureau) en weegt 6,2 kg. Ik heb van een vriendin de piccolo kunnen lenen en dat was vannacht een groot succes! Hij sliep in de hydrofieldoek (als hij er niet uit kwam) al best goed te slapen (van 23.00 tot 5.45 ongeveer), maar vanmorgen was het om 7.45 de wekker die ons wakker maakte. Bij ons zoontje gaan kijken en hij lag heerlijk rustig net een beetje wakker te worden!
De piccolo zal hij niet heel lang meer passen. Aan afbouwen is hij nu nog niet echt toe, maar wil wel graag een doek bestellen die we ook daarvoor kunnen gebruiken. Nu zag ik dat bij de large vanaf 6,5 kg 1 armpje los moet, maar dat zou voor onze zoon waarschijnlijk te vroeg zijn. De XL is hem waarschijnlijk te groot? Welke moet ik bestellen? Ik kan de piccolo van mijn vriendin nog wel een tijdje blijven gebruiken.

Beste Nienke,

Beste Nienke,

Fijn dat de Pacco zo goed werkt. Misschien is het raadzaam - gezien zijn postuur - om de binnendoek 1 cm (hooguit 2 cm) lager op de buitendoek te plakken. Dit zorgt ervoor dat zijn handjes geheel in de binnendoek gepakt kunnen worden. Leg je baby nog steeds hoog op de Pacco als je hem gaat inpakken. Hij heeft dan iets minder stof bij de bovenarmen, maar dat wordt wel weer goed opgevangen door de buitendoek. Zie filmpje >>

Zie hoe de schouderpartij van de Pacco hoort te zitten op deze foto >>

Dan is baby's lijfje goed ingepakt, maar kan hij toch fijn zijn hoofdje vrij bewegen.

De Pacco Plus Large zou een mooie opvolger voor hem zijn, de XL is inderdaad veel te groot. Als je zoontje uit de Pacco Piccolo gegroeid is, zal hij de Pacco Plus Large met armpjes erbij in meteen passen. Deze maat past tot 8 kg met armpjes erbij in en vanaf 6,5 kg kun je 1 armpje vrij laten, maar dat kan bij 7 of 8 kg dus ook nog. Ik hoop dat dit voldoende antwoord is op je vraag. Zo niet, mail gerust opnieuw! Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Anne-Fleur

Beste Sylvia,

Bedankt!! Anne-Fleur sliep al goed, maar het in slaap komen was heel lastig voor haar. Ze maaide met haar armen, bewoog heel actief met haar lijf en hield zichzelf zo wakker. Ook wanneer ze overdag kleine slaapjes deed, maakte ze zichzelf steeds wakker. Hoe moeier ze was hoe harder ze huilde en zieliger het werd. Daarbij heeft ze refluxklachten (verborgen reflux, dus ze spuugt niet), wat het voor haar niet leuker maakte. Anne-Fleur is nu ruim 6 weken oud.
Op het consultatiebureau werd mij de Pacco aangeraden en ik kreeg er gelijk eentje te leen mee. Heb hem eerst een paar dagen laten liggen, vond het een eng idee. Was bang haar te strak of te los in te bakeren.
Toen toch maar een keer overdag geprobeerd, zodat ik het goed in de gaten kon houden. Anne-Fleur vond het prima, lag rustig in haar pacco en sliep binnen 5 minuten!! Sindsdien baker ik haar elk slaapje overdag in haar bed en de nachten in;-).
Ze valt of meteen in slaap of ligt nog rustig om zich heen te kijken en valt dan vanzelf in slaap. Zo fijn!
En vanochtend verraste ze me helemaal. Om 22.30 ging ze slapen en ze werd om 06.30 wakker!
Heb net zelf een eigen pacco besteld. Dan kan het consultatiebureau er weer een andere baby blij mee maken.
Bedankt! Groeten, Clementine

Mooie ervaring met inbakeren

Beste Clementine,
Wat fijn dat de Pacco je dochtertje goed helpt bij het slapen. Je bent niet de enige moeder hoor die het inbakeren niet meteen ziet zitten. Maar als je eenmaal hebt gezien dat je kindje dankzij de doek lekker kan slapen en uitgerust wakker wordt, dan is dat gevoel weg. Mag ik jouw bericht bij de ervaringsverhalen plaatsen? Als je dat goed vindt, zou het ook leuk zijn om een foto van Anne-Fleur erbij te plaatsen. Ik vind het leuk haar te zien, maar als je het zelf niet prettig vindt, hoeft ze er niet herkenbaar op te staan. Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Afbouwen inbakeren

Hoi Sylvie,

Mijn dochter is nu bijna 6 maanden oud en wordt nog steeds ingebakerd. Dit omdat ze zonder de pacco niet in slaap komt. We hebben al van alles geprobeerd maar ze is zo druk met haar armen en daardoor komt ze niet in slaap. Ik gebruik nu de pacco xl met ritsjes bij de armen zodat je kan afbouwen en we hebben de armen 1 voor 1 en allebei tegelijk uit de pacco gelaten maar ze blijft net zolang huilen tot ze ingebakerd wordt. Ook strak onder een laken inpakken heeft geen nut. Heb jij misschien nog ideeën of tips hoe we dit aan kunnen pakken?
Alvast bedankt!

Groetjes Klazina

Voor Klazina

Beste Klazina, 

Ken je deze artikelen over inbakeren afbouwen?

Afbouwen >>
Inbakeren afbouwen, wanneer en hoe >>

Het is algemene informatie en je leest hier ook dat je soms even weer een stapje terug moet zetten of een pas op de plaats, juist in een tijd van verandering voor je kindje. Rust, regelmaat, kijken naar lichaamstaal, minder prikkels waar mogelijk. Als je hier geen nieuwe informatie leest, dan raad ik je aan om contact op te nemen met de jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau. Zij kent jullie en kan dan samen met jullie kijken waarom het niet lukt en advies op maat geven.
Groet, Sylvie

 

Hoi Sylvie

Hoi Sylvie

Sinds 1.5 week bakeren we ons zoontje van 6.5 weken in. We zijn dat gaan doen omdat hij overdag niet sliep en veel huilde. Hij was oververmoeid, had maaiende armen en heeft waarschijnlijk ook last van maagzuur . Ook zijn we de methode van Ria Blom gaan toepassen, die erg veel overeenkomt met jouw adviezen. De eerste week zagen we erg veel verbetering en sliep onze zoon vaak 2 a 3 uren achter elkaar. Bijna van voeding tot voeding. Hij krijgt nu 6 flessen van 120+4. Hij weegt zo'n vier kilo, is 54 centimeter en heeft de pacco primo.
Echter, na de eerste week gaat het sinds 5 dagen bergafwaarts en terug naar het oude patroon.
We zien het volgende:
- Hij protesteert vaak al net na het inbakeren. Echt wurmen, alsof hij los wil.
- hij heeft nog altijd een inslaaphuil nodig van zo'n 8 minuten, die soms meer krijsen dan huilen is. Ik las dat dat af zou moeten nemen na een paar dagen. In bed ligt hij vaak te wurmen in zijn pacco en valt totaal niet in slaap (hij ligt nu bijvoorbeeld al een uur in bed te protesteren en jammeren, terwijl hij al 2 uur wakker is). Betekent dit dan dat inbakeren voor hem misschien toch niet het juiste middel is?
- Hij wordt overdag vaak na 1 cyclus wakker, en is dan niet in bedje te troosten. Hij is dan compleet overstuur en lijkt (in mijn ogen) erg gefrustreerd dat de Pacco hem verhindert om te bewegen, wat hem echt 'giftig' van boosheid maakt (dat is mijn interpretatie van wat ik zie). Ik pak hem dan uit, en houd hem bij me om te troosten omdat ik het niet aankan om onze zoon in zijn bedje overstuur te laten zijn. Dat lijkt me ook niet gezond. Zo komen we langzaam in het oude patroon terecht.
-Volgens de RRR-methode zouden we bij het wakkere moment moeten voeden (dus steeds na 45 minuten al). .Echter, onze zoon is het type dat iedere aangeboden fles leeg drinkt en het niet accepteert als je minder aanbiedt dan normaal. Na iedere slaapcyclus een fles aanbieden, resulteert dan in overvoeding en diarree hebben we gemerkt. Hoe kunnen we hier mee omgaan? Moeten we hem toch tussen de slaapcycli door laten huilen?
- Hij heeft nu de pacco primo, en we hebben de Piccolo al in huis. Zou het kunnen dat de primo te klein is, en hoe kan ik dat zien?
- We hebben ook de TinyNanny in huis. Denk je dat het zou kunnen helpen als we onze zoon juist wat méér ruimte geven (door de TinyNanny te gebruiken)?

(Bijvoorbeeld nu: hij heeft om 6 uur de fles gekregen. Daarna op mij geslapen tot 9.15 omdat hij op mij in slaap viel en ik hem niet wakker wilde maken door in te bakeren. Om 9.15 werd hij huilend wakker. Fles aangeboden. Direct na fles huilen. Gespeeld en alleen laten spelen. Na 2e gaapje rond kwart over tien, ingebakerd en in bed gelegd. Het is nu ruim een uur later en hij ligt nog steeds met pauzes te jammeren en slaapt niet.

Ik begin ten einde raad te raken. Wil zo graag voor mijn zoon dat hij uitgerust, blij en tevreden is. Ik begin door bovenstaande te twijfelen of inbakeren onze zoon wel goed doet, omdat hij zó graag 'vrij' wil zijn wanneer hij wakker wordt en hij vaak al protesteert wanneer hij nét ingebakerd is.
Ik hoop dat jij wat wijze adviezen hebt!

Voor Nicole

Beste Nicole,
Wat naar dat je zo aan het tobben bent en niet precies weet wat je anders zou kunnen doen. Je geeft veel informatie, maar dan nog blijft het voor mij moeilijk om online – zonder dat ik je baby zie of zie hoe de Pacco zit – goede adviezen te kunnen geven. Wat mij opvalt, pik ik er uit, in de hoop dat het voor jou aanknopingspunten zijn waarmee je verder kunt. Ik raad je ook zeker aan om de jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau te bellen. Je bent als het goed is al een keer op bureau geweest en zij leert je kindje door de contacten wat beter kennen en kan je meer ‘op maat’ adviseren. Wil je liever eens met een andere professional overleggen dan kun je ook terecht bij een verpleegkundige met een eigen praktijk, zie Babyconsulenten Nederland (wel voor eigen rekening).

Voor een baby van ong. 4 kg krijgt je zoontje wat teveel voeding. Als hij last heeft van maagzuur kan drinken/zuigen voor hem wel prettig zijn, maar de hoeveelheid kan weer krampjes veroorzaken. Overleg dit even met cb. Vertel haar ook hoe je baby de fles leeg drinkt, rustig, gulzig, hoe lang doet hij er over etc.

Een baby van 6 weken zit op de top van de onrustpiek. Ik weet niet of je wel eens van een huilpatroon hebt gehoord, maar baby’s op die leeftijd zijn het meest onrustig. Na de geboorte huilen baby’s gemiddeld 1-1,5 uur per dag. Rond de zesde week bereikt het huilen een piek van 2-2,5 uur en daarna neemt het weer af. Als je baby meer huilt dan gemiddeld, dan huilt hij bij 6 weken dus nog meer :( het wordt verklaard vanuit een bepaalde onrijpheid (darmen, zenuwstelsel) waarmee mensenbaby’s geboren worden. Sommige baby’s schieten snel in een alarmtoestand (zenuwstelsel), ook al is er niet veel aan de hand, ze huilen ontroostbaar. Tja, zie er dan maar eens achter te komen waar je het beste aan doet. De kans dat je baby huilt vanwege een lichamelijke oorzaak is klein. Meestal hoort het bij de leeftijd.

Het lijkt of een baby protesteert tegen het ingepakt zijn, maar het gaat eigenlijk om verzetten tegen de slaap, niet kunnen ontspannen. Baby’s maken tot 3 a 4 maanden onwillekeurige bewegingen, hebben totaal geen controle over hun armen en benen. Als ze moe of overprikkeld raken, gaat hun lijf alsmaar harder bewegen. Stel je eens voor, heel moe zijn en een lijf wat alsmaar actiever wordt, daar zouden wij ook gek van worden.

Die inslaaphuil is alleen bedoeld om uit een vicieuze cirkel te komen, tijdens de eerste dagen als je ergens met een ritme wilt beginnen. Laat je baby niet overstuur huilen, daar raken jullie allebei gestrest van.

Na een slaapje van 45 min. weer voeden is met flesvoeding ook zeker niet de bedoeling. Ik raad dan aan om te kijken naar mogelijkheden hoe de slaap te verlengen, bijvoorbeeld op tijd erbij zijn met een fopspeentje of een andere volgorde aanhouden: slapen-voeden-wakker-slapen-wakker-slapen-voeden-enzovoort. Bij de 2e keer wakker leg je dan je kindje in de box om zich alleen! te vermaken, er wel zijn voor je baby, maar geen verlengstuk worden. Zodra hij dan weer begint te jengelen, leg je hem weer in zijn bedje om vervolgens weer een cyclus (of langer) te slapen. Als hij na zijn 2e slaapje wakker wordt, zal hij uitgerust genoeg zijn.
Overleg dit ook met je jeugdverpleegkundige.

V.w.b. de maat. Baby’s die qua maat net tussen de Primo en Piccolo zitten kun je eventueel inbakeren met de binnendoek van de Primo gecombineerd met de buitendoek van de Piccolo. Het slaapzakje van TinyNanny biedt voor jouw kindje waarschijnlijk te weinig stevigheid.

Als je de jeugdverpleegkundige niet meteen te pakken krijgt, kun je intussen dit blog lezen met diverse praktische tips op een rijtje >>

Ik heb geen gouden tips voor je, maar ik hoop dat je hiermee toch geholpen bent. Sterkte!
Groet, Sylvie

Blijven huilen bij inslapen

Hallo.
Sinds 6 dagen bakeren wij ons zoontje (5.5 week oud) in. 's Nachts slapen is altijd goed gegaan, hij slaapt dan ook niet in de pacco.
Overdag slapen lukte hem echter niet, hij was soms tot wel 12 uur per dag wakker en compleet overstuur (ondanks dat we de 3 R's zo goed mogelijk probeerden toe te passen). De pacco inbakerdoek (piccolo) brengt veel meer rust. Hij huilt echter iedere keer nog flink bij het inslapen (tot 20-30 minuten) en ook tussen de slaapcycli van 45-50 min door huilt hij soms flink. Meestal lukt het hem echter wel om weer in te slapen in de pacco maar soms niet en dan halen we hem eruit en geven een flesje. We proberen in ieder geval in eerste instantie niet naar hem toe te gaan tussen de slaapjes door, dat zorgt voor extra prikkels merken we.
Ik lees op jullie site dat het huilen eigenlijk na een paar dagen moet afnemen maar dat is absoluut niet het geval. Kunnen jullie mij hier nog tips over geven?

Inbakeren kwestie van doorzetten?

Beste Marielle,
Goed dat je vraag stelt, lang doortobben is inderdaad niet de bedoeling en heeft ook geen zin. Helaas kan ik je op basis van deze informatie geen concrete tips geven.

Lees in elk geval deze blogs:
Tips voor na de kraamtijd, hoe rust en regelmaat oppakken?
Inbakeren een kwestie van doorzetten?
om te kijken of daar nog tips voor je in staan.

Zo niet, bekijk samen met de jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau waarom het slapen overdag niet lukt. Meestal is het goed om alles even goed op een rijtje te zetten: zwangerschap, bevalling, start met baby, voeding, lichaamstaal enz. Je kunt ook een zelfstandig gevestigde verpleegkundige om raad vragen als je dat liever doet. Kijk daarvoor op Babyconsulenten Netwerk.

Medium of Large?

Beste Sylvie,

Wat super dat jullie deze service bieden, ik twijfel echt tussen de pacco plus medium of large. Onze dochter weegt 5,5 kilo en is 62 cm. Ze is 3 maanden oud, ik verwacht wel dat we haar nog wel een tijdje moeten inbakeren. Ze slaapt heel erg onrustig, dus ik weet niet of ze nog wel lang in de medium past, maar of de large niet te groot is. Welke raad je aan? Vast bedankt! Gr. Fleur

Beste Fleur,

Beste Fleur,

Ik begrijp je dilemma. De Pacco Plus Large is nu echter nog (veel) te groot. Het lijkt maar een halve kilo, maar ik zie aan haar postuur (combi leeftijd, gewicht, lengte) dat de Large te ruim zal zijn voor haar. De Medium zal qua omvang prima zijn, maar... daar heb je gelijk in... qua lengte ongeveer nog een week of 3. Nu is er in de lengte wel een eenvoudige aanpassing mogelijk. Het onderste koordje zit namelijk zo’n 10 cm van de onderrand van de doek. Je kunt zelf een extra koordje verder naar onderen bevestigen of gebruik een haarelastiek. 

Wat ook een optie is, een Pacco Piccolo van iemand lenen of overnemen totdat je dochtertje de 6 kg gepasseerd is en dan kun je de Large aanschaffen. Of... een nieuwe Pacco Piccolo zelf kort gebruiken en weer doorverkopen. Twee Pacco doeken in 1 koop (Pacco Piccolo en Pacco Plus Large = 10% korting). Dat zijn zo'n beetje de mogelijkheden, ik hoop voldoende antwoord op je vraag. Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Dank je

Beste Sylvie, bedankt voor het aangeven van de verschillende opties. Ik dacht inderdaad dat de large wel zou gaan. Dan vraag ik eens rond naar een piccolo, en anders bestel ik de medium. Dank je wel in ieder geval! Gr. Fleur

pacco doek en huilen

Beste Sylvie,

Onze dochter is 9.2 weken, ze heeft verborgen reflux. Wij zijn bij de osteopaat geweest dat hielp zeker. Maar nog wou ze niet slapen alleen s' nachts bij ons in bed. Zo af en toe vonden mijn man en ik dat niet zo heel erg maar wou wouden van de gewoonte af dus zijn we op advies gaan inbakeren met de pacco. Nou zijn we heel erg aan het opletten om bij de eerste moe signalen haar naar bed te brengen. Dit zonder succes ze begint ook ingebakerd echt hysterisch te huilen. Nou zeggen ze dat je een baby niet te lang mag laten huilen, ieder zijn eigen mening natuurlijk. nou krijg ik haar meestal na een half uur wel in slaap en dan slaapt ze ook netjes zon 1 a 2 uurtjes, soms iets langer soms iets korter. Nou vind ik ook dat ze moet leren zelf in slaapt te vallen, alleen mag je een ingebakerde baby wel laten huilen? Op internet lees je zo veel verschillende dingen dat je het soms niet meer weet. Moet ik haar dan een nieuwe gewoonte aanleren en haar gewoon laten huilen? S' nachts slaapt ze wel al door en in haar eigen bed meestal zonder enkel probleem! Begin is er we hebben geduld maar wel even een zetje nodig met wat nou verstandig is. Ze zeggen een baby kun je niet verwennen maar ben van mening wel aanwennen.

Groetjes Carmen!

Huilen idd persoonlijke keuze, maar nooit langdurig

Beste Carmen,

Als je een oververmoeide baby wil leren om zelf in slaap te vallen kan een inslaaphuil erbij horen. Als je het belangrijk vindt dat je kindje in haar eigen bedje slaapt, dan is dat huilen iets wat erbij kan horen de eerste dagen van dit nieuwe plan. Maar niet langer. Als je kindje altijd huilt bij het naar bed gaan is het raadzaam om samen met de jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau na te gaan waarom het slapen moeizaam gaat. 

Ik lees ook over verborgen reflux, belangrijk dat de verpleegkundige ook met je bespreekt hoe de voeding gaat. Welke voeding krijgt ze, hoe vaak/hoeveel?
Bij eerste vermoeidheidssignalen naar bed brengen is goed. Geef je haar ook voeding direct na het wakker worden? Een baby'tje van 9 weken kan maar 60-70 min. per keer wakker zijn incl. voeding. Als je bijvoorbeeld een half uur wacht voordat je haar voedt, dan is dat voor haar al heel lang. Ook is het belangrijk om aandacht te hebben voor de hoeveelheid prikkels die op je kleintje afkomen.

Lees ook zeker het blog dat ik schreef Inbakeren kwestie van doorzetten? >>
Groet, Sylvie

Dag,

Dag,

Mijn zoontje is nog maar anderhalve week oud. Sinds een paar dagen is hij ineens over van borst- op flesvoeding. Hij heeft hier behoorlijk last van 's nachts id vorm van kramp. Hij is dan bijna niet te troosten. Overdag slaapt hij goed, hij lijkt zijn slaap dan weer in te halen.

Vannacht heb ik uit wanhoop een paccodoek omgedaan die ik nog had van onze eerste zoon. Binnen twee seconden was hij rustig. Fantastisch om te zien. De volgende slaapjes gingen ook goed in de pacco. Nu is mijn vraag: is het het beste om nu alle slaapjes te gaan inbakeren? Of alleen 's nachts? Hij was verder namelijk overdag niet echt onrustig maar 's nachts wel.
Hij ligt dan wel heel veel in de pacco want hij is nog weinig wakker nu hij nog zo klein is.

Stel dat hij over een tijdje gewend is ad kunstvoeding moet ik dan afbouwen of is het sowieso beter om hem tot 3 maanden ingebakerd te laten? Hij lijkt het heel fijn te vinden dus is het erg om een kind dat niet onrustig is in te bakeren?

Pagina's

Reactie toevoegen